Butelka plastikowa czy szklana

A ja jeszcze dodam, że szklana butelka dobrze się sprawdza również do mrożenia mleka. Szkło w przeciwieństwie do plastiku nie zmienia smaku mleka, więc dla wybrednych dzieci to może być dobre naczynie.

Dokładnie szkło nie zmienia smaku chociaż plastik też nie powinien 

Ja chyba bym bała się o szklaną, że spadnie i się potłucze. A przy już jednym dziecku to uważam. Jednak plastik jest dla mnie bezpieczniejszy pod tym względem. Choć szklane bardzo higieniczne są �

Mam szklaną od lovi do teraz a to już 5 lat. Zostawiłam w razie "w" dla drugiego, bo tak dobrze się ją czyści. Plastikowe dobrze mieć na wyjście, ale w domu kiedy dziecko samo sobie butli nie trzyma tylko rodzic to super sprawa. 

To prawda, łatwość czyszczenia jest przewagą szklanych nad plastikowymi. Ale ja muszę przyznać, że Mammafeel też mi się bardzo łatwo czyści. Jedną mam już 4 miesiące i nadal wygląda jak nowa. Nie widzę potrzeby wymiany, gdzie inne plastikowe tak po miesiącu musiałam wymieniać, bo miały rysy i odbarwienia.

Inka404 ja wymieniałam butelki bo myślałam że tak trzeba 🤣 chociaz im dziecko starsze to wiadomo podaje się soczki i one kolorują butelki :/

Szklane butelki są trwalsze, łatwiejsze do czyszczenia i nie zawierają szkodliwych substancji, ale są cięższe i mogą się rozbić. Plastikowe są lżejsze i mniej podatne na uszkodzenia, ale mogą się szybciej zużywać. Wybór zależy od preferencji

Inka ja też mam mammafeel i nie wymieniam wymieniłam jedynie smoczek 

My mamy plastikowe i to był super wybór bo nie jest ciężka więc młody bez problemu sam w niej pije (5m)

Oj szklana butelka to faktycznie jest o wiele trwalsza i nie trzeba jej tak często wymieniać. 

Na pewno szklana lepsza :). Ja butelka karmiłam sporadycznie bo jesteśmy kp ale gdybym np karmiła głównie butelka myślę, że zdecydowałabym się na zakup szklanej.

Dam tej jak dziecko 5m samo pije z butelki? Trzyma ją sobie? :)

Dla mnie Mammafeel najlepsza. Używałam z innych firm, ale ta sprawdziła się najlepiej. Łatwo się czyści, wygląda estetycznie, ma czytelną miarkę i moje bliźniaki od razu zaakceptowali �

Szklanka zdecydowanie 

Butelka LOVI Mammafeel najlepsza. 

Kupiliśmy ja że względu na jej wygląd jak dla mnie najpiękniejsza 😍 i sprawdza się super zakupiliśmy drugą większą dla naszego głodomora ❤️

Szczerze to teraz chyba zakupie na wszelki wypadek szklaną, tą którą polecacie z Lovi. :)