Sąsiadka zaczęła używać od ok 5 miesiąca jak dietę zaczęła rozszerzać. Jednak potem zaczął.synek wyrywać i zamiast pić to się oblewał a trzymać nie pozwalał
5 miesięcy to stanowczo za wcześnie. Mysle, że najszybciej to 9-10 msc. Niestety my nie zaczęliśmy jeszcze, ale mam w planach.
Zdecydowanie lovi mała jest wczesniakiem i nie wiedziałam z której butli zacznie próbowałam miliona i lovi jej podpasowala tak samo smoczki, czyli dla najbardziej wymagających i indywidualnych dzieci
Ja to najpierw dawałam niekaoki bo jednak te kubki 360 mimo tego że teraz są ulubionym mojego synka to jak byk mniejszy nie rozumiał że jak go przewróci robicie się rozleje. Dopiero jak był starszy to udało mu się to wytłumaczyć i teraz pije tylko z tego kupka.
Lovi ma to do siebie, ze sylikon jest bardzo miekki. Z kolei aveny sylikon jest twardy.
Moim tez lovi pasuje. U mnie corka nie za bardzo zalapala kubek 360 musialam jej gume odchylic albo gume przesmarowac sokiem by zalapala. Wiec u nas kubek za bardzo sie nie sprawdzil.
U nas tez butelka, a może raczej smoczek był strzałem w 10-tkę! Syn załapał od razu i ładnie pił i pije czasem nadal, mam nadzieję że lada chwila dotrze zamówione mleko i będziemy mogli wypróbować.
Aneta a ile córka ma? Może jest poprostu za mała jeszcze na ten kubek. U mnie wcześniej synek pił z niekapka a nawet i kilka razy ze zwykłego plastikowego kubeczka. Możesz poprostu kubek wyjąć za jakiś czas ja tak właśnie zrobiłam.
Córka używała wszystkich jakie są na rynku, ponieważ nie chciała wgl pić z butelki, nie mogłam nigdzie wyjść bo nie można było jej nakatmic i tu przełom był przy butelce z lovi, następnie znów bunt na kilka tygodni aż kupiłam zwykła z avent chyba classic i tu się udało i później niekapek lovi. Natomiast Gabriel od początku jest na Canpol babies tej najzwyklejszej, ale syn nie wybrzydza tak jak córka z czego mu nie dam zawsze wypije bez marudzenia.
Patrycja nic się nie dzieje jak pije z Canpola? U mnie się nie odpowietrzała butelka i korek się zasysał
Syn zaakceptował tylko Lovi, teraz córka też je z Lovi. Fajna jest butelka którą można wysterylizować w mikrofali ?
Ja używam tej najzwyklejszej z canpola, syn zaakceptował pierwsza lepsza i po przejściach z córką stwierdziłam że to cud i nie bd majstrować.
Mama małej Majki jak korek się zasysał? Nie bardzo umiem sobie wyobrazić,? Że smoczek? Nie zdarzyło nam się takie coś, jedynie co syn majstrować to smoczek wpychał do środka.
A jakie buteleczki można sterylizować w mikrofali?
Butelka MAM Baby https://m.ceneo.pl/13026109#crid=37839&pid=9372 ma funkcję samosterylizacji w mikrofali