U nas tylko Lovi. Butelki są świetne, bardzo poręczne. Początkowo miałam zastrzeżenia do korków, ponieważ po kilku użyciach dziurka jakby się powiększyła, a dziecko zaczęło zasysać zbyt duże ilości mleka. Niestety nasza dzidzia musiała jeść mleczko z butelki od pierwszych dni. Później już lepiej sobie radziła. Teraz kończy 3 miesiące i myślę, że dalej zostaniemy przy korkach 0-3. 3-6 jest o wiele za duży na mleko modyfikowane. Plus za miękkość korka. Przypomina pierś. Niektóre firmy posiadają butelki z korkaki twardymi jak skała.
Cześć dziewczyny. Jakich butelek używacie do karmienia swoich maleństw.? Które kształtem przypominają pierś i które według was są najbardziej polecane :)
Ja używam butelek z Avent Natural i z Canpol Babies
Natuuusss jest wiele wątków o butelkach wystarczy odświeżyć np. ten:
https://lovi.pl/forum/3/11764
Osobiście używamy butelki z Lovi i z firmy MAM. Jednak do butelki z Lovi musieliśmy kupić inny smoczek bo okrągłe przestały córce pasować. Polecam bardzo butelki i smoczki do butelek z firmy MAM i Lovi.
Jeżeli chodzi o butelkę przypominającą pierś to z firmy Nanobebe
Okropna jest ta butelka przypominająca pierś z firmy Nanobebe. Mojej kuzynce się tak spodobała i ją kupiła. Nie wiem, czy akurat tylko jej synek tak jadł, ale bardzo dużo powietrza łykał jedząc z tej butelki, co było słychać, w dodatku się krztusił. I przez to nabawił się problemów z ulewaniem i bólami brzuszka. Ona odciąga pokarm laktatorem, więc kolejny minus tej butelki jest taki, że nie włoży tej butli do podgrzewacza. Generalnie ta butelka nie jest niczego warta. Dałam kuzynce w prezencie butelkę od Lovi i jest inne dziecko. Mały przestał mieć problemy brzuszkowe i nie ulewa praktycznie wcale, a jeśli już to w małych ilościach i rzadko.
Każdy ma inne doświadczenia z butelkami
My używamy Avent natural, aleeeee nie jestem zadowolona. Córka ma prawie 3 miesiące, a jest na smoczkach 0+ i czasami widzę, że się męczy przy ssaniu, jednak przy smoczkach 1+ nie nadąża i jest pozalewana i się zachłystuje :/ ciężko będzie teraz pod względem finansowym powymieniac wszystkie butelki, ale chyba będę musiała. Może rzeczywiście to Lovi, bo jest wychwalane. Choć dziewyczyny na FB pisały też o tommee tippee, macie jakieś doświadczenia z nimi?
Justyna spróbuj smoczków dynamicznych Lovi. U nas się sprawdziły.
Justyna, może jeszcze chwilę warto poczekać. Mialam tak samo z synem. Przy smoczku starym troche sie denerwowal, bo słabo leciało, ale ten kolejny stopień byl za duży, tak, że leciało za dużo. Minal dosłownie tydzień i tak jakby "dorosl" do tego większego.
Justyna my też mamy butelke avent natural i też przepływ w smoczku jest za duży przez co mała ulewa i narazie nie będę jej go dawac. Mamy też butelke Lovi, która była przy laktatorze podajrze medical i już takiego problemu nie ma więc ja polecam spróbować ;)
Czasem warto chwile przeczekać. Dac jakas butelkę zastępczą, którą dostalismy gdzieś kiedyś, albo która została dołączona do laktatora, a potem wrócić do tych właściwych. Nie podejmowalabym od razu decyzji o wymianie butelek.
Na początek proponuję zakupić butelkę firmy Lovi 0+ antykolkowa. Zakupiłam ją na promocji za 16 zł w Superpharmie. Też słyszałam bardzo dużo o niej pozytywnych opinii zobaczymy jak mi się sprawdzi :) Jak ta nie podpasuje mam jeszcze jedną na oku jest to doktor Brown buteleczka antykolkowa całkiem inna od pozostałych ale nie co droższa :)
My mieliśmy problem przy córce nie tolerowała żadnej butelki a kupowałam ich mnóstwo różnych no i wkoncu kupiłam zwykła najzwyklejsza i strzal w 10!
Kasia, ja miałam butelkę z dr Brownsa na samym początku, bardzo sobie chwalę. Mały nie dostał kolki ani razu, być może to zasługa butelki. Karmiłam go moim mlekiem. Jest trochę droga, ale polecam kupić na allegro zawsze trochę taniej niż w sklepie. Jedynym minusem jest jej skomplikowany środek- trzeba bardzo dokładnie myć.
Ja mam z Lovi i są dobre. Miałam też Avent i Canpol ale ich nie lubie l. Avent za kształt, Canpol za beznadziejny odpowietrznik. W lovi super się odpowietrza.
Też bardzo lubię lovi oraz chico obie marki fajne zgrabne ,dużo wzorów do wyboru.
Też właśnie słyszałam że u dr browns jest ciężko z higiena butelki żeby dokładnie domyć wszystkie końcówki. Ale jeżeli moje maleństwo będzie musiało od początku być na butelce to napewno jedna taka zakupie. Mam już z lovi 0+ z Canpol ale to dostałam w prezencie( ona będzie na czarna godzinę gdzieś u babci)
Do dr browns już trzeba kupić zestaw różnych szczotek i myć od razu po użyciu