Butelka 3m+

Mój syn też się dławił jak mu zmieniłam smoczek na większy, mimo, że osiągnał już ten wiek, dla którego ten smoczek był odpowiedni. Trzeba obserwować - jeśli się nie denerwuje przy karmieniu, to znaczy, że smoczek odpowiedni. Ja musiałam poczekać miesiąc, aby było ok. Musimy pamiętać, że miesiące na opakowaniach podane są trochę orientacyjnie. 

kobietakuchnia pewnie,trzeba patrzec na dziecko,mniej więcej producent musi napisac dla kogo jest przeznaczona dana rzecz,to tak samo jak z zabawkami

Moja też się na początku dławiła ale szybko załapała i nie było problemu 

U nas początkowo wypluwała, ale bardzo szybko załapała 

Moja nigdy nic nie wypluła woli połknąć niż wypluć 

aneczka smoka połykała ?

Beata wątek jest o butelkach 3m+ i ich smoczkach. Napisałam że moja piła z nich i dławiła się ale.nigdy nie wypluwała tylko połykała. Chodziło mi o mleko z tej butelki 

Ok.

A czy dziecko może nie ssać butelki przez to że za wolno jej leci mleko/woda?

Beata myślę, że tak. Ale może też nie stać butelki z wielu innych powodów, np smoczek nie odpowiada, mleko nie pasuje, za szybko albo za wolno leci. 

Beata może tak być. Ze dziecko nie chce bo denerwuje się że wolno idzie 

u nas denerwowala sie ze z cycka lecialo za szybko.

Patrycja w szpitalu mówili że jak mleko za szybko leci i dziecko się denerwuje to lepiej karmić na leżąco a jak za wolno leci to na siedząco żeby zadziałała grawitacja 

A jak córka ma 9 miesięcy a pije z butelki 3+  to jest dobrze ?

beata rozumiem że ci chodzi o smoczek 3+? bo moja ma butelki 0+ a tylko smoczek ma wiekszy

Beata nie. Trzeba zmienić na smoczek 6+ a nawet już 9+ w butelce 

Czyli dlatego że jest mały smok to słabo pije ?

im mniejszy smoczek tym mniejsze dziurki i mniej leci 

Beata smoczki są uzależnione od wieku po to żeby przyzwyczajać dziecko do coraz większej dziurki i szybszego przepływu mleka. 

beata tak jak dziewczyny napisały 0+ ma malutka dziurke,3+ wiekszą,przesyłam ci schemat.Dobrym rozwiązaniem dla ciebie będzie trójprzepływowy smoczek 

Jeszcze inny smoczek jest do kaszki