Czy polecacie do nauki chodzenia buciki typu antypoślizgowe ze skarpetkami? Wiem że najlepiej na boso ale niestety mam zimne płytki w domu w niekoniecznie ciągle dziecko może chodzić boso. Zdjęcie zapożyczone z internetu.
A może polecacie jakieś inne mały dopiero próbuje wstawać
Ja polecam ATTIPAS BUCIKI wyglądają jak właśnie takie skarpetki z podeszwa antypoślizgowa :)
Przycupne bo przyda nam się na przyszłość;)
Jeśli te buty są elastyczne tzn zginają się w 1/3 i w ósemkę to będą ok. Natomiast przy takich pierwszych kroczkach to polecam jednak grubsza skarpetkę i bez butów.
Polecam profil fizjo mommy na IG tam bardzo fajnie mówi o różnych butach i kapciach dla dzieci
Ja kupowałam z usztywnioną pietą :) Buciki Befado jak już dziecko zaczęło chodzić :)
Tak naprawde to skarpetka z silikonem pod spodem więc one wyginają się w każdą stronę i są dość szerokie także z punktu widzenia fizjoterapeuty są ok. Skarpetki strasznie mu schodzą z nóżek bo ma takie grubiutkie kiełbaski hihi.
Ja zawsze moim synkiem ubierałam skarpetki antypoślizgowe , teraz już mają 10 i 5 lat u chodzą w zwykłych skarpetkach nigdy nie chcieli żadnych pantofli ale pewnie dlatego że tak byli nauczeni i teraz tylko ciągle kupuje skarpety bo ciągle im się zdzierają i robią dziury;)
Pewnie, że tak jak najbardziej. My mieliśmy butki z komuello i one też są na takiej zasadzie. Też myślę że po prostu skarpetki z antypoślizgami rownież byłyby dobre :)
U nas na płytkach lepiej sprawdziły się butki niż skarpetki z antyposlizgiem (może te gumowe kropeczki to było za mało bo i tak się ślizgała.. )
Najpierw były z Befado a pozniej wlasnie dostalismy z Attipas i to był strzał w 10 ;)
Synek tez ma tego typu butki ale najwoli biegać boso, a najlepiej boso i nago ;). A tak serio, te butki sprawdzają nam się więc kupuj śmiało.
To właśnie je kupię no na płytkach też myślę że antypoślizgowe skarpetki nie zdadzą egzaminu wiadomo że jak już będzie ciepło to będzie biegał boso. Dzięki dziewczyny
Na boso najlepiej ale teraz faktycznie jeszcze chłodno . Ja kiedyś w smyku takie trafilam
ja nie miałam po domu butów bo chodzimy w skarpetkach lub boso , ale ponoc atipasy są bardzo dobre i są polecane
Ja w nowym domu planuje mieć wszędzie podłogę ogrzewaną żeby właśnie dziecko mogło chodzić w skarpetach. Teraz kupiłam jej buciki z Befado po domu
Też robimy w nowym mieszkaniu ogrzewane podłogi i chcieliśmy dać wszędzie kafle, tylko wtedy znów latem będzie podłoga zimna.
to prawda, lale latem ta chłodna podłoga jest nawet przyjemna :)
Ja myślałam właśnie żeby początki chodzenia były w skarpetkach lub boso choć nie wiem jaka pora roku mnie zostanie, mamy panele. Hmm
Ale latem to akurat dobrze że podłoga zimna. Najgorsze są okresy przejściowe bo w tedy faktycznie ta podłoga nieprzyjemna
a ja Wam powiem, że ja też mam panele i czy lato czy zima nie mamy kapci, nikt z nas :) ja z mężem ich nie lubimy, więc nie nosimy o dzieci też ich nie mają bo z reguły nawet zimą chodzą boso bo zdejmują skarpetki. Zimno nikomu nie jest i myślę, że to kwestia przyzwyczajenia. Ja wolałam by chodziły boso bo to lepiej dla stopy, a u córki był problem bo kładła stopy do środka