Nie dokładaj sobie niepotrzebnego stresu, teraz i tak już mamy go dosyć z przyczyn niezależnych od nas... bądź dobrej myśli, spróbuj się czymś zająć i za dużo nie szukać po internecie
Dobrze. Myślę już pozytywnie.
Dziękuję wam.
Jeszcze jedno pytanko o becikowe.
Jeśli zmienię lekarza z NFZ teraz na prywatnego. W obecnej sytuacji co jest przez koronawirusa lekarze na nfz są tylko telefonicznie . Jednak wolę by mnie badali . I jeśli zmienię lekarza na prywatnego , w innej miejscowości. Jak sprawa wygląda z becikowym ? Wiem że muszę być pod opieką od 10tc ale u jednego lekarza do końca ciąży ?
Wydaje mi się , że nie ma znaczenia który lekarz to Ci podpisze . Bo masz kartę ciąży i ten prywatny na jej podstawie może Ci podbić :) Ja się jeszcze załapałam, że mogła podbijać położna, ale już tylko wymagają od lekarza:)
Ja w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ. Jak przyszło wypełnić wniosek do becikowego wysłałam męża do przychodni tam z wielkimi problemami wydali mu ale błędne. Wkurzyłam się i na wizycie po kontrolnej po ciąży poprosiłam lekarkę o wypełnienie tego zaświadczenia nie robiła żadnego problemu. Trzeba wziąć ze sobą oczywiście kartę ciąży no i oczywiście jak zawsze zależy to od dobrej woli lekarza ale prywatnie raczej nie robią problemów.
Byłam dziś u ginekologa prywatnie. Lekarz po goladal wyniki badań . Zbadał mnie . I na USG dalej widać biała plamkę na serduszku . Zmierzyła główkę dziecku wszytsko ok prawidłowe kość misia widoczna . Buzia maleństwa bez żadnych rozczepow . Wszytko wygląda dobrze. Mamy wykonać badanie echo serca i znowu po badaniu przyjść na wizytę .
Mam nadzieję że ta plamka nie wróży nic złego i że nie będzie zespół Downa , skoro na USG wszytsko wygląda dobrze. Trzymcie kciuki i dziękuję za wasze wsparcie. �
Bądź dobrej myśli, trzymam kciuki i szczerze życzę powodzenia!
Pipi,na pewno wszystko skończy się dobrze.Plamka według mnie za niedługo się wchłonie.