Brązowa kreska na brzuchu w ciąży

Dziewczyny czy Wy miałyście taką brązową kreskę przez środek brzucha w ciąży? Czytałam że jest to związane ze zmianami hormonów ale nie występuje u wszystkich. 

Jak było u Was? 

Z pewnością nie jest to powód do niepokoju. U dużej części kobiet pojawia się na nim tzw. linea negra. Jest to ciemna linia na brzuchu, która staje się coraz bardziej widoczna wraz z zaawansowaniem ciąży. Jest konsekwencją naturalnych zmian w organizmie ciężarnej kobiety, które ustępują samoistnie w ciągu kilku miesięcy po porodzie. 

U mnie się nie pojawiła :) 

U mnie też się nie pojawiła, ale za to mam mnóstwo włosów na brzuchu 

Ja miałam :) 

U mnie jest taka naprawdę lekko widoczna. Podejrzewam że gdybym o tym nie przeczytała to nawet bym jej nie zauważyła hehe. 

Te włosy na brzuchu to podczas ciąży tak?

Ja słyszałam że jest to też związane z kolorem wlosow,  im kobieta ma ciemniejsze,  tym kreska jest mocniejsza :) 

Ja mam ciemne włosy to miałam widoczna,  ale niezbyt mocna,  a koleżanka blondynka mega widoczna :D 

W żadnym wypadku nie jest to powód do niepokoju,  po porodzie stopniowo znika :) 

Ja nie miałam w żadnej ciąży, ale ta kreska to coś normalnego, jedne kobiety mają inne nie. 

U mnie tak włosy pojawiają się podczas ciąży, po porodzie wycierają się, ale jednak nie jest to zbyt fajne bo są twarde i długie 

W ciążach nie miałam ani tej kreski ani włosów na brzuchu. Pod tym względem upieklo mi się hehe ale za to rozstępy miałam.. I mam dalej.

Ja miałam ale taka jasna 

Ja miałam pod sam koniec ciąży a najbardziej widoczna była już po porodzie i utrzymywała się z trzy miesiące po porodzie albo i dłużej

No mi w pierwszej ciąży z roztępami się upiekło i oby w tej też tak było 

U mnie też już pod koniec ciazy się pokazała, jest jeszcze taka lekka tylko ze u mnie do pępka tylko była I jest. 

U mnie była blada i szybko zeszła słyszałam że czasami zostaje ona niektórym i po ciąży więc chyba różne są przypadki , jest to na pewno związane z natężeniem hormonów 

Ja póki co bez rozstępów i może na cud że tak będzie do końca ciąży :D

Nie mam ani w tej ani w poprzedniej ciazy