Dziewczyny czy Wy miałyście taką brązową kreskę przez środek brzucha w ciąży? Czytałam że jest to związane ze zmianami hormonów ale nie występuje u wszystkich.
Jak było u Was?
Witaj na forum #teamLOVI!
Dziewczyny czy Wy miałyście taką brązową kreskę przez środek brzucha w ciąży? Czytałam że jest to związane ze zmianami hormonów ale nie występuje u wszystkich.
Jak było u Was?
Z pewnością nie jest to powód do niepokoju. U dużej części kobiet pojawia się na nim tzw. linea negra. Jest to ciemna linia na brzuchu, która staje się coraz bardziej widoczna wraz z zaawansowaniem ciąży. Jest konsekwencją naturalnych zmian w organizmie ciężarnej kobiety, które ustępują samoistnie w ciągu kilku miesięcy po porodzie.
U mnie się nie pojawiła :)
U mnie też się nie pojawiła, ale za to mam mnóstwo włosów na brzuchu
Ja miałam :)
U mnie jest taka naprawdę lekko widoczna. Podejrzewam że gdybym o tym nie przeczytała to nawet bym jej nie zauważyła hehe.
Te włosy na brzuchu to podczas ciąży tak?
Ja słyszałam że jest to też związane z kolorem wlosow, im kobieta ma ciemniejsze, tym kreska jest mocniejsza :)
Ja mam ciemne włosy to miałam widoczna, ale niezbyt mocna, a koleżanka blondynka mega widoczna :D
W żadnym wypadku nie jest to powód do niepokoju, po porodzie stopniowo znika :)
Ja nie miałam w żadnej ciąży, ale ta kreska to coś normalnego, jedne kobiety mają inne nie.
U mnie tak włosy pojawiają się podczas ciąży, po porodzie wycierają się, ale jednak nie jest to zbyt fajne bo są twarde i długie
W ciążach nie miałam ani tej kreski ani włosów na brzuchu. Pod tym względem upieklo mi się hehe ale za to rozstępy miałam.. I mam dalej.
Ja miałam ale taka jasna
Ja miałam pod sam koniec ciąży a najbardziej widoczna była już po porodzie i utrzymywała się z trzy miesiące po porodzie albo i dłużej
No mi w pierwszej ciąży z roztępami się upiekło i oby w tej też tak było
U mnie też już pod koniec ciazy się pokazała, jest jeszcze taka lekka tylko ze u mnie do pępka tylko była I jest.
U mnie była blada i szybko zeszła słyszałam że czasami zostaje ona niektórym i po ciąży więc chyba różne są przypadki , jest to na pewno związane z natężeniem hormonów
Ja póki co bez rozstępów i może na cud że tak będzie do końca ciąży :D
Nie mam ani w tej ani w poprzedniej ciazy
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.