Brak ochoty na seks, niskie libido może być też przyczyną chorób tarczycy, cukrzycą, nadciśnieniem albo nawet zwykłym niedoborem witamin. Najpierw proponuję zrobić badania w tym kierunku a później psycholog
Kargaw może coś w tym jest , mój mąż ma nadciśnienie ostatnio czego wysokie ciśnienie, bierze też leki na kołatanie serca i mówi że w ogóle nie ma ochoty ale też ja mu powiedziałam że jak będzie pił wieczorem piwo to ja i tak nie będę przychodziła a on zawsze otwiera to piwo twierdząc że i tak dzieci chodzą późno spać bo młodszy o 21 a starszy o 23 to że on o tej porze w pracy chodzi spać więc tak jest nauczony i sama nie wiem czemu tak ma ...ale mój mąż lubi sobie wieczorem wypić piwo a ja niestety tego nie toleruje i zawsze się o to wkurzam.
Ewcia znam ten ból mój wchodząc po pracy otwiera puszkę z piwem a we mnie się gotuje. Żadne argumenty nie trafiają bo przecież jedno piwo po pracy się mu należy wręcz. Ostatnio mu powiedziałam że albo spanie z nami w pokoju albo piwo bo mi po prostu śmierdzi. Dobra niech się napije czasami ale nie codziennie. Teraz jak on otwiera piwo to ja milkne i się nic nie odzywam na żaden temat. Na razie pomaga haha albo się mnie pyta czy może jedno sobie wypić haha
Ojej mój na codzień nie pracuje , wyjszdza za granice i wtedy go nie ma miesiąc . Ale No nie wyobrażam sobie by wracał z pracy i pierwsze co piwo bral
Taki argument że piwo mu się należy trochę słaby. Ja bym argumentowała się tym że przy małych dzieciach trzeba być mobilnym w razie w do lekarza czy coś a w drodze dzieci obok wolą mame niż tate - wiec tata musi kierować.
Mój też może nie codziennie, ale tak z dwa razy w tygodniu lubi sobie wypić piwo lub inny alkohol. Też mnie to denerwuje. Oprócz tego mój narzeczony chodzi na siłownię, więc próbuje mu tłumaczyć, że takie picie jest mało zdrowe i nie jak się ma do uprawiania sportu. Niestety nic nie dociera.
Ja podobnie jak Ty miałam libido niskie lub zerowe. Tak naprawdę zmuszałam się do zbliżeń z mężem wychodząc z założenia, że przecież to obowiązkowy etap w związku. Nie byłam chora, miałam prawidłowe wyniki.
Później wzięłam rozwód i... po 13 latach odkryłam, że jednak seks jest świetny. Moje ciało się obudziło z zimowego snu, z nowym partnerem mogłabym nie wychodzić z łóżka. To uświadomiło mi, jak wiele czynników składa się na popęd seksualny kobiety. Nawet gdy wydaje nam się, ze w związku teoretycznie wszystko gra, okazuje się, że suma małych problemów i większych spięć sprawia, że nasz ogranizm się blokuje. Oczywiście nie polecam rozwodu, polecam tylko przyjrzeć się swojemu związkowi i odpowiedzieć sobie na pytanie, czy na pewno w 100% jest to to, czego oczekujesz. Ze swojej perspektywy mogę stwierdzić, że z byłym mężem nie miałam ochoty chodzić do łóżka bo z czasem jego zachowanie doprowadziło do tego, że zaczęłam go traktować wyłącznie jak przyjaciela, później kolegę a na końcu nie czułam do niego już nic.I podobnie jak u Was, zaczęło się od przysłowiowego piwa po pracy a skończyło się na terapii AA.
Może wprowadzając drobne zmiany u Ciebie, zmieni się coś na lepsze. Jeśli zauważasz, że sytuacja powtarza się już z kolejnym partnerem to może warto poszukać pomocy u specjalisty. Czasem jest tak, że partner nie robi nic złego a problem leży w nas samych. Spróbuj iść do seksuologa lub psychologa. Trzymam kciuki by się udało coś zmienić :)
Ja mam libido na poziomie zero
Mamusiadwochchlopcow od zawsze tak było czy zmniejszyło się po jakimś czasie?
“Dodam że mam 25lata moj maz 24 . Malzenstwo bylo zwarte z milosci bardzo duzej milosci, tylko kiedys kochalismy sie codziennie nawet po kilka razy dziennie bylo nam ze soba cudownie. A teraz… wedlug mnie jest tragedia , czuje sie z tym okropnie bo jestem mloda i czuje ze trace to co powinno byc najpiekniejsze . Chciała bym kochac sie z mezem tak jak dawniej miec na siebie ochote , a ja sie czuje tak jakby mi on zbrzydl wiem ze to glupie ale tak sie czuje.”
Dokładnie przeanalizowałam twój tekst i nie widzę innego powodu braku ochoty na seks z Twojej strony jak znaczny spadek libido. Po pierwsze jesteście zbyt młodzi na znudzenie sie sobą. Jeszcze niedawno uprawialiście miłość nawet kilka razy dziennie. Jedno dziecko nie powinno aż tak wyczerpać fizycznie. Myślę że powinnaś coś spróbować na przykład Feminam Libido to są dosyć skuteczne tabletki na podniesienie libido i wzbudzenie pożądania u kobiet. Jeśli nie pomogą zbadaj sobie hormony i tarczyce ale na moje oko to nie to.
Czy to nie jest czasem reklama ? Dziwny ten komentarz ![]()
piszę z własnego doświadczenia
14 lat po ślubie
Ok rozumiem
dobrze tak pisać z doświadczenia ![]()