Brak ciąży? Brak miesiączki

Hej.

Znowu mam problemy z miesiączka.. 

W zeszłym miesiącu 4 dni opóźnienia a w tym miesiącu na dzień dzisiejszy 5 dni.

Wykonałam 2 testy- według mnie negatywne

1 test - 2 dzień po planowanym dniu miesiączki 

2 test - wczoraj czyli 4 dzień.

Do lekarza mam w środę ale powiem Wam że wariuje.. nie planuje już ciąży. Musiałam się wygadać....

Testy na pewno są negatywne. 

Pewnie lekarz będzie mógł coś więcej stwierdzić po przebadaniu cię. Może cykl ci się po prostu wydłużył?

Też uważam że testy raczej negatywne. Dobrze że idziesz do lekarza. A może się czymś denerwujesz i stresujesz? To też wpływa na okres że lubi się spóźniać 

Może cykl się wydłużył, a może czymś się stresujesz, denerwujesz, lub może ostatnio chorowałaś? Myślę, że na spokojnie nie denerwuj się i zaczekaj na wizytę, to na pewno nic takiego i jak testy wychodzą negatywne to, też nie ciąża.

Wlasnie brak miesiączki może być też spowodowany jakiś stresem. Dobrze że idziesz do pekarza w środę, z pewnością wszystko się wyjaśni 

No właśnie lekarz rozwieje wątpliwości, tak jak dziewczyny piszą może być dużo rzeczy które wpływają że opóźnienie miesiączki 

myszka wróciłam do pracy prawda?

moze zmiany w życiu mogły spowodować lekkie rozbieżności miedzy cyklami, zawsze miałas regularne cykle?

ja po drugim porodzie to mam co miesiac inaczej a przez tyle lat było jak w zegarku łacznie w pora dnia;)

Czasem cykl miesiączki potrafi się zmienić i wpływ ma na to wiele czynników. Lekarz na pewno rozwieje wszystkie wątpliwości. Moim zdaniem nie masz się co martwić :) 

Test negatywny to mogą być jakieś problemy z hormonami ale lekarz to powinien ocenić 

Również uważam że nie ma Co od razu nastawiać się na ciążę piszesz że już miałaś problemy z miesiączką z tym że się spóźniała może to faktycznie są jakieś problemy z hormonami albo w ogóle całkiem z czym innym związane dobrze że umówiłaś się do lekarza jakoś musisz do tej środy dotrzymać Daj znać co się okazało Ja obstawiam że to raczej nie będzie ciąża na ten moment już test chociaż pokazałby bladą kreskę nie denerwuj się bo twoje nerwy mogą jeszcze dodatkowo przyczyniać się do braku miesiączki wiem że łatwo się mówi ale tak jest

Też mi się wydaje że te testy są negatywne. Może cykl ci się wydłużył, albo tak jak dziewczyny piszą, może masz dużo stresu ostatnio, albo jesteś przemęczona, zmieniłaś tryb życia. No albo problemy z hormonami, albo może ostatnio chorowałaś?

Na testach nawet cienia nie ma, więc nie obstawiałabym ciazy. Może faktycznie jakiś stres albo wydłużenie cyklu. Skoro wróciłaś do pracy to też zmiana stylu życia 

Przede wszystkim postaraj sie wyluzowac moze w miedzy czasie pojawi sie okres a nawet jak sie pojawi to i tak nie rezygnuj z wizyty tym bardziej ze piszesz o tym ze to nie  pierwszea taka sytuacja tylko to przez kolejny cykl sie powtaza lekarz wypisze ci liste  badań które będziesz musiała zrobić wprowadzić wywiad i byśmy by już po zrobieniu tych badań od razu będzie

A bierzesz jakieś tabletki antykoncepcyjne albo jakieś inne hormony? Czasami tak jest też przy lekach. Najważniejsze to się nie denerwować i nie stresować ;)

Wiele może być przyczyną opóźnienia miesiączki dieta , leki , stres więc poczekaj może przyjdzie niebawem jeśli nie to zgłosiłbym się na badania jednak bo może wina być też po stronie hormonów 

Koniecznie daj znać co powie lekarz :) 

Czekamy na informacje kochana po wizycie 

Daj znać co wyszło może faktycznie jakieś odhylenia hormonalne :) 

Hej dziewczyny. :)

Po napisaniu tego postu 3 godziny później dostałam miesiączkę... podejrzewam stres (wróciłam do pracy), albo przez zapalenie mieszków włosowych - jednak do zapalenie.

Do lekarza nie idę, gdyż do środy miesiączka nie minie hehe ;) Umówiłam się na początku października.

Zaniepokoiło mnie pytanie Pani Dr. gdy odwoływałam wizytę dziś czy nie byłam szczepiona na covid... okaże się :)

Myszka to na pewno sters wywołał, że miesiączka się przesunęła. u mnie czasem zażywanie antybiotyku powoduje opóźnienie miesiączki.