Bóle miesiączkowe

Możesz mieć takie odczucia, macica pracuje i wewnątrz zachodzą zmiany. Ja jestem w 35 tygodniu i nieraz czuję dyskomfort w postaci takich bólów. Nie przeciążaj się tylko! :)

Kobietki czy będąc w ciąży w 17 tygodniu miewałyście bóle brzucha takie jak na miesiączke? Dodatkowo czasem jakieś kłucie jajnika bądź więzadeł, pobolewanie pleców? Ale głównie te bóle miesiączkowe brzucha 

Staram się odpoczywać jak najwięcej, ewentualnie wiadomo jakieś prace domowe i lekkie spacerki :) ale bóle miesiączkowe brzucha mnie nie opuszczają.. kilka razy dziennie po parę minut 

To dość szczególny stan, wszystko się przygotowuje i tak, bywają kłucia, bywa bol miesiączkowy, bywają rwy, ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to zgłoś to do lekarza prowadzącego. Staraj się też nie stresować tym, bo to stres jest najgorszy dla nas. Jeśli bol jest silny lub towarzyszy mu krwawienie lub plamienie to niezwłocznie zgłoś się na izbę przyjęć 

Na szczęście żadnych plamień/ krwawień nie mam, poroniłam pierwszą ciążę i tam dość długo plamiłam dlatego teraz każdy jakiś ból mnie przeraża :/ 

Napewno wspomnij o tym będąc  lekarza na wizycie. Moze przepisze jakieś tabletki albo zrobi badania, może coś z krwi wyjdzie albo coś. A jeśli będzie wszystko dobrze to nic innego jak przecierpieć ten stan �

Tak, też miałam takiego bóle i kłucia jajnika. Mnie to zawsze stresowało, ale po wizycie u lekarza było ok więc byłam trochę spokojniejsza. Największe bóle miałam na początku i na końcu ciąży.

Ja właśnie zaczęłam 17 tydzień i prawie od początku mam takie bóle miesiączkowe brzucha i jajnika, więzadeł. Na wizycie ginekolog powiedział, że to normalne, macica się rozciąga,  następna wizyta dopiero za 2tyg i już sama nie wiem czy to normalne, każdy ból to dla mnie wielka panika,  dlatego sięgam porad bardziej doświadczonych kobietek 

Dodatkowo doskwiera mi ból pęcherza co jakiś czas, takie jakby zapalenie chyba, bo piecze podczas robienia siku, ale szybko piję żurawinę i przestaje po 15min, dbam o higienę, wyniki moczu, posiewu, wymazu z szyjki prawidłowe, także dodatkowy stres czemu tak jest… 

Macica się rozciąga i bole takie mogą się pojawiac jeśli chodzi o brzuch. Co do kłucia w jajnikach też tak mialam po jednej stronie tylko u mnie przy gwałtownym podnoszeniu był bol. Ale i tak zawsze warto powiedzieć lekarzowi żeby rozwiał ewentualne wątpliwości:)

Ale o tym już pisałaś w innym wątku, jeśli dzieje się to jak trzymasz mocz bo nie masz gdzie zrobić to zupełnie naturalne że czujesz kłucie czy pieczenie ale nie wolno trzymac moczu więc ja zawsze wchodziłam gdzieś, fryzjer, knajpa itp 

Tak zgadza się, ale zauważyłam że w domu też się tak zdarza..  a właśnie w domu nie wstrzymuje, latam co chwilę :) 

Również się tył niepokoiłam ale teraz po 3 ciążach wiem że to było normalne;) macica się powiększa i wogole wiele rzeczy się zmienia i hormony itd. także nie ma się czym przejmować ale zawsze warto też zapytać swojego lekarza jak coś niepokoi ,zeby być bardziej spokojnym.;) 

U mnie było identycznie. Ale ginekolog uspokajala, że to zupełnie normalnie. Bo też to konsultowałam. Jeśli Cię coś niepokoi to lepiej zaufać intuicji i spytać lekarza. Powodzenia 

Miałam takie bole :)

To ulga, że nie tylko ja tak mam :) bo te bóle brzucha mnie przerażają, nie są jakieś mocne o wiele lżejsze niż przy miesiączce, ale sam fakt że są był przerażający 

Miałam tak samo do samego końca. Mi bardzo pomagał odpoczynek ale warto słuchać swojego ciała a przed wszystkimi lekarza 🙂

Mania a pytałaś lekarza co i jak?

Tak, wszystko w porządku, po prostu się wszystko rozrasta, dlatego zdążają się czasem takie bóle :) 

Czyli wiele dziewczyn tak ma. Ale wiadomo, zawsze najlepiej się zapytać lekarza, po co się niepotrzebnie stresować.