Czesc dziewczyny! Czy miewałyście bóle głowy w 3 trymestrze ciąży? Jest aktualnie gorąco, siedzę tylko w cieniu i uzupełniam plyny. Czy zdarzalo wam się w takie cieplejsze dni i nie tylko miewać w 3tc. bóle głowy?
Pozdrawiam 😄
Witaj na forum #teamLOVI!
Czesc dziewczyny! Czy miewałyście bóle głowy w 3 trymestrze ciąży? Jest aktualnie gorąco, siedzę tylko w cieniu i uzupełniam plyny. Czy zdarzalo wam się w takie cieplejsze dni i nie tylko miewać w 3tc. bóle głowy?
Pozdrawiam 😄
Tak, w pierwszej ciąży miewałam bóle głowy w 3trymestrze. Też było mega gorąco. Dużo piłam, ograniczałam wyjścia w godzinach słonecznych. Ale spacery wieczorem były żeby się dotlenić. Ale ja cierpiałam na bezsenność i znalazłam bóle głowy na to
Niestety tak. Powodem może być nie tylko upał ale i zmiany hormonalne. Polecam dodatkowo mierzyć ciśnienie gdy boli Cię glowa.
Tak, to naturalne. Dobrze że pijesz dużo wody, ja piłam min 3 litry :)
To normalne ;) słyszałam , że na ból głowy pomaga wypicie szklanki wody zaraz po wstaniu z rana ;)
Tak, normalne, nie dość, że ciąża to jeszcze te upaly..
Pierwszą córkę urodziłam w wakacje, końcówka to była masakra;)..
Dobrze, ze pamiętasz o nawodnieniu, odpoczywaj tez ile możesz;).
Ja czasami ratowałam się tabletkami z paracetamolem, ale to jak już naprawdę nie moglam wytrzymać.
Mi bóle głowy w ciąży doskwierały jak za długo nie jadłam. Nawadnianie to podstawa, wieczorne spacery też mogą pomóc i ja bym do tego dodała jeszcze magnez jeśli wiesz, że ból może być wywołany niedoborem.
Pogoda nie jest super dla kobiet w ciąży. Pamiętam jaknja ciężko znosiłam upały. Pamiętaj o nawodnieniu i odoczynku. Waro tez mierzyć ciśnienie czy na pewno jest w normie.
Chłodny kompres na głowę i dużo odpoczynku. Upały są straszne dla kobiet w ciąży. Paracetamol też brałam jak mnie bardzo bolała. Lea ma rację że głowa może boleć jak się długo nie je a wiadomo w upały się nie chce ją do tej pory tak mam że jak nie zjem to zaraz ból głowy
Ojjj tak. Ale ja dodatkowo miałam problemy z ciśnieniem.
Ja jestem teraz w 2 trymestrze co prawda, ale odkąd tylko temperatura wynosiła ponad 25stopni to po wyjściu na słońce czy przebywając nawet chwilę w dusznym pomieszczeniu, po prostu bolała i boli mnie głowa. Przez te upały bardzo się męczę, nie mam siły ani ochoty wychodzić z domu. Piję dużo wody, jem chłodne posiłki i to pomaga. Super są też chłodne okłady na głowę, a jak chłodne nie pomagają to ciepłe i tak wymiennie :)
Oj miałam i to potężne bóle głowy. Jak migrena po kilka dni i aż do wymiotów.
Ja miałam o podobnych porach miesiąca co powinnam miec okres , podobno organizm pamieta i stad to się bralo
Ja już nie jestem w ciąży, ale ledwo żyję w te upały.. Współczuję, naprawdę, odpoczywajcie ile możecie dziewczyny..
Z tym okresem też coś może być. Słyszałam, że będąc w ciąży to też nie można się przeforsowywać w tych dniach w których miałabyśmy mieć okres, bo łatwiej wtedy wywołać w ten sposób skurcze.
Ja w te upały w nocy nie umiałam spać a w dzień nie szło mnie dobudzić z drzemki. Ale to też ostatni miesiąc do porodu więc zmęczenie daje mi się bardziej we znaki
Ostatni miesiąc jest ciężki. Na szczęście już niedaleko do rozwiązania :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.