Właśnie od dwóch dni czuje dyskomfort w zębie . Nie ból , ale takie nie przyjemne uczucie jakby miał zacząć boleć. .
Dzwoniła. Do dentysty . Ale niestety albo jeszcze nie pracują albo mają termin PRYWATNIE dopiero za tydzień. Czytam na internecie że bóle zębów maga mieć negatywny wpływ na dziecko . Wszędzie piszą o tym ale że od początku ciąży np zły rozwój dziecka itp. a ja już na ostatnich dniach . Mam nadzieję że to nic poważnego i że nic nie będzie dziecku Trochę się stresuje . Do porodu lada moment a dentysta nie może przyjść wczesnije . .
Trzymajcie kciuki by maluszek szybko chciał przyjąć na świat a nie jeszcze czekać te 14,dni . :-) pozdrawiamy.
Trzymam kciuki! Trzymam też żeby ząb przestał szybko boleć, tzn żeby znikł ten dyskomfort skoro jeszcze nie boli. U nas pacjenci bólowi przyjmowani są tego samego lub następnego dnia.
Mi na początku ciąży dokuczal ząb zdrowy ślę coś z działem było nie tak i smakowała olejkiem gozdzikowym to bardzo pomaga na ból. Możesz też zrobić napar z mięty i rumianku i plukac żeby też trochę pomoże ale olejek wymiata.
Może jakis inny dentysta? Z bólem powinni przyjąć z dnia na dzień.. Jak nie Twój, to podzwoń gdzieś indziej. Na pewno ktoś sie znajdzie, podkreśl że jesteś w ciąży
Ja w 9 mscu ciąży miałam okropny ból zęba, jadłam po pół tabletki apapu ale to niestety nic nie pomogło. U pobliskim gabinecie odmówiono mi wizyty że względu na zaawansowanie ciąży, ale mój dentysta do którego niestety dojeżdżam bez problemu mnie przyjął okazalo się, że jest jakiś stan zapalny pod plomba otworzyl mi zęba i po bolu. Nie trzeba było znieczulenia ani nic, profilaktycznie przepisał antybiotyk bezpieczny dla kobiet w ciąży ale nie było potrzeby go przyjmować, po porodzie kazał dokończyć leczenie i faktycznie tak było. Poczułam mega ulgę.
Ja byłam u dentysty na początku 9 mc jak zadzwoniłam i powiedziałam że boli ząb przyjęła mnie na drugi dzień z samego rana. Musia ząb otworzyć i włożyć lekarstwo kazała wrócić po porodzie na plombę. Nie rozumiem jak mogą kazać czekać tydzień kobiecie w ciąży z bólem zęba.
Z tego co czytałam to szałwi nie zaleca się ciężarnym, gdyż zioło może przyczynić się do przedwczesnego porodu oraz poronienia. I choć badania nie wskazują jednoznacznie na takie ryzyko, chyba bym nie ryzykowala. Pewne jest natomiast, że zawarte w szałwii substancje przyczyniają się do zmniejszenia ilości produkowanego pokarmu, dlatego unikać powinny jej kobiety karmiące piersią.
Już jesteś na końcówce ciąży więc bardzo bym nie przyjmowała wiadomości z neta.dziwxiatko na pewno będzie zdrowe. Szkoda że nie chcą przyjmować ciężarnych z bólem od razu....
Mamameg też tak myślę, w sumie Pipi jest już w 38 tygodniu więc całkiem bezpiecznie jeśli by nawet urodziła, ja ze względu na swoją sytuację nawet bym nie próbowała płukać.
A mówiłaś że jesteś tuż przed porodem? Może by cię wcześniej przyjął? I zapytać co możesz wziąć na ból zanim się dostaniesz na wizytę.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.