Ból w prawym boku

Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was miała ból w prawym boku? A właściwie to takie klucie. Miałam badania z posiewu moczu i źle mi wyszły, po czym dostałam antybiotyk na to antybiotyk. Byłam teraz na wyjeździe bo długi weekend i jak tylko w jeden dzień nie wzięłam antybiotyku to mnie zaczęło boleć. Oczywiście była to tylko chwila i przestało. Dziś mi się już skończył antybiotyk i ponownie mnie zaczęło boleć a chwilami kluc. Na początku tylko delikatnie i przez chwilę, po czym ustalo. Ale już mi się kolejny raz pojawia ten ból i to tym razem mocniejszy i dużo dłuższy. Wizytę mam za dwa dni. Czy któraś z was też doświadczyła takiego bólu?

Moniko dla Twojego i dziecka bezpieczeństwa nie czekałabym 2 dni tylko pojechała do najbliższego szpitala gdzie lekarz wykona badanie , zaleci badanie moczu i inne a Ty będziesz spokojniejsza że jesteś pod opieką lekarza. Ja w 15 czy 16 miesiącu ciąży miałam jeden ale dość długi i bolesny - skurcz - o ile tak to mogę nazwać i pomimo iż po kilku sekundach już tego nie odczuwałam od razu pojechałam do szpitala i okazało się że dobrze zrobiłam ponieważ miałam skurcze macicy więc dostawałam leki i kroplówkę. Lepiej dmuchać na zimne . Nawet jeżeli któraś z nas miała bóle i one przeszły to zawsze lepiej zgłosić się jak najszybciej do lekarza.

To mnie nastraszylas trochę ale u mnie to nie jest skurcz. Już miałam kilka tygodni temu też taki ból i mnie lekarka badala i powiedziała ze nic mi nie jest i nie wie skąd taki ból. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Myślałam że może ktoś z was też miał taki przypadek jak ja.

U mnie poza infekcją taki ból zdarzał się, jak malutka mi uciskała na narządy. Ale to był raczej dyskomfort niż ból.
Jeśli z nerkami jest wszystko w porządku, a ból jest mocny, to trzeba szukać przyczyny gdzie indziej.

Juz jutro poproszę o badanie jeszcze raz jakieś szczegółowe, a jak mi nie zrobią to zostanę po badaniu od razu na izbie żeby mnie tam przebadali. Dziś się czuję bardzo dobrze od samego rana. A jeśli by mnie dziś zaczęło bolec to już pojadę do szpitala. Oby to było, że mnie dzidziuś kopie po nerce tylko.

A w ktorym jestes tygodniu? Ja mialam bol po prawej stronie ale dzidzius mnie uciskał natomiast szwagierke tez tak bolalo ale pozniej zaczela ja skora swedziec i dostala cholestazy.

20tydzień. Częściej też czuję ruchy dziecka z prawej strony, z lewej rzadko.

Monika.P, cieszymy się, że dzisiaj już lepiej się Pani czuje. Jeśli jednak coś zacznie się dziać, również uważamy, że powinna Pani szybko udać się do lekarza - nie warto ryzykować no i szkoda Pani nerwów. Trzymamy kciuki za Panią i malucha! :slight_smile:

Dziękuję bardzo :slight_smile: