Sama jestem tu dość krótko, jednak staram się być w miarę możliwość na bieżąco, wiem ,że na tych forach można się emocjonalnie dogrzać - znajdziemy tu pocieszenie, dobre słowa innych mam ♡
Bardzo lubię tu przebywać ;)
Lea też super Cię widzieć , bo ostatnim czasem było cicho bez Ciebie :)
Jeju dziewczyny wy nie macie co robić tylko na forum pisać ? Hihihi nie było mnie tu kilka dni a już się muszę do 3 strony cofać żeby zobaczyć co się dzieje haha. Mazia trzymamy kciuki żeby szybko poszło :)
Aniss z tego co zrozumiałam to już chyba wróciła do pracy na pół etatu, albo zaraz wraca . Tak czy siak nie dopytywałam za bardzo bo brałam to za pewniaka,że już wraca ,a potem się skaplam ,że to w sumie przed czasem bo mała z czerwca przecież
Ciąża to taki czas kiedy właśnie często pojawiają się bóle. Mi teraz lekarz je olewał i w sumie co mówił,że jak magnez i nospa to niweluje to super i koniec tematu. Ja szybko takie bóle miałam w trzeciej ciąży bo nawet połowy nie było za mną więc pewnie jak u założycielki wątku
Kargaw też czasem podziwiam dziewczyny co mają więcej czasu żeby zaglądać częściej na forum ja tak miałam jak miała pierwszego synka , często dowiedziałam forum i udało mi się wygrać nagrodę za forum jak i rowniez dzięki forum dużo się dowiedziałam więc super sprawa. Teraz jestem w ciąży po 6latach od drugiej ciąży i dużo się pozmieniało więc dlatego tu zaglądam bo też niektóre rzeczy zapomniałam;) ale już czasu mniej żeby tu częściej zaglądać , bo jak już mam synka który chodzi do 3 klasy to już nauka , sprawdziany, lektury, dyktanda itd. młodszy synek po leczeniu nowotwory to teraz ciągle wizyty w różnych poradniach, dodatkowe zajęcia z neurologopeda itd i ciągle coś , że czasu niestety brakuje żeby sobie odpocząć ale na szczęście czasem go znajdę ;)
Danuta dziękuję, miło mi to słyszeć :) u mnie pisanie na forum jest dość napadowe. Nie piszę przez 2 tygodnie a później jak wracam to nie mogę się oderwać. Na razie mam jednego malucha, więc czasem znajdzie się chwilą na odwiedzenie forum. Przy dwójce dzieci na pewno jest ciężej.
Ewcia jak ma sie jedno dziecko to ma sie wiecej czasu przy dwójce juz jest trudniej zwłaszcza jak pierwsze jest juz uczące;( i wymaga pomocy rodzica;/ pisze tutaj o klasie 1-3
zawsze jak coś niepokoi to lepiej skonsultować to z lekarzem :) choć to nasze ciało tak się zmienia , że te bóle często s uzasadnione. MI lekarz powiedział, że każda ciąża inna i inne dolegliwości mogą się pojawić
Mnie wręcz dziwiło, że ciąża to taki bolesny okres. Tu ciągnie, tam piecze. Na szczęście u mnie nie było to nasilone, może poza bólem żebra. I też bardzo mnie uspokajało czytanie książki "W oczekiwaniu na dziecko" bo tam były opisane dolegliwości, które mogą się pojawić w danym miesiącu i zazwyczaj się wszystko zgadzało.
Miałam bóle podbrzusza, ale lekarz powiedział, że nasze ciało przygotowuje się do zmian. Macica się powiększ itp więc to wywołuje te wszystkie dolegliwości. Teraz jak mały kopie czy się rusza to czuję jakby chciał wyjść bo tka kuje mnie w samym dole. Albo coś mnie tak rwie z boku albo kuje. Gorzej jak zbyt często i zbyt szybko napina się brzuch.
Ja również informowałam swojego lekarza o bólach podbrzusza czy uczuciu ciągnięcia pod brzuchem. Powiedział, że to normalne i związane ze zmianach zachodzącymi w naszych organizmach podczas ciąży - w tym powiększającą się macicą. Uczucie ciągnięcia u dołu brzucha jest związane z rozciąganiem wiązadeł podtrzymujących macicę. Jeśli jednak bardzo Cię na niepokoi, a bóle nie ustępują, najlepiej skonsultować się ze swoim lekarzem - myślę, że w ciąży lepiej chuchać na zimne, a samopoczucie mamy jest w tym okresie najwazniejsze - dla jej dobra i dobra dziecka.
Pamiętam jak mi lekarz na wizycie ostatnio mówił, że mam odpoczywać. Ale wie, że przy dwójce dzieci to prawie niemożliwe. Więc mam się oszczędzać w miarę możliwości
Anka utarło się mówienie, oszczędzaj się, dbaj i odpoczywaj . Jednak rzeczywistość, tym bardziej z dwójką dzieci, bywa przewrotna. U mnie pierwsza ciąża i pomimo tego byłam szalenie nakrecona. Zaczęliśmy remont kuchni , a właściwie całą kuchnię od nowa, łącznie z wyburzaniem i układaniem płytek , elektrykę jeszcze dokanczalismy i na podwórku przekopy. O tyle szczęścia ,że sypialnia była dyrygowana co gdzie ma stać (rozrysowałam plany mebli) . Ze sprzątaniem tego grajdolu pomagała mi mama. Nieoceniona pomoc zwłaszcza w końcówce 7 miesiąca ciąży.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.