Ból jajnika pół roku po porodzie

Hej Dziewczyny.

Miała któraś z Was tak? Od około 2 tygodni odczuwam silny ból jajnika/jajników. Najpierw bolały oba, od wczoraj tylko prawy. Ból jest tępy, ale silny. Środki przeciwbolowe nie działają. Z początku myslalam, ze moze to owulacja no, ale jak sie zaczęło przedłużać to zwątpiłam. Od porodu minęło pół roku. Jeszcze nie miesiączkuję.

Na poniedziałek mam wizytę u lekarza.
Podpowiedzcie co moze uśmierzyć taki ból?

Ja też po porodzie miewam takie bóle, ale u mnie to się wiąże właśnie z owulacja, i nie jest on aż tak silny, żebym musiała się wspomagać tabletkami. Dobrze że umowilas się do lekarza, bo przyczyny mogą być różne, dobrze będzie zrobić usg.

Jeżeli środki przeciwbólowe nie działają, to może spróbuj ciepłych okładów, ciepła kąpiel też powinna przynieść ulgę…

Agnieszka sz A próbowałaś wziąć nospe ? Powiem szczerze że ja miałam tak przed pierwszą miesiączka po porodzie być może i u Ciebie wlansie o to chodzi u mnie lekarz powiedział że może tak się zdarzyć ale dla pewności warto pójść do ginekologa na kontrolę:)

Agnieszka a może zrób test ciążowy dla pewności?

również polecam nospę bo dziąła rozkurczowo. ja cały czas mam że na owulację boli mnie któryś jajnik, ale raz mi się zdarzyło ze bolało mnie mocniej i nie była to owulacja…wówczas myślałąm ze gdzies mnie zawiało, tera ztez takie te pogody różne, może gdzieś nadziębłaś co ?? jak leżysz przyłóż sobie termofor jeśli masz albo zwykłego jaśka do brzucha, czasem własna ręka lepiej rozgrzeje niż poduszka…musisz wyczuć co ci pomoże…teraz gdy boli to ciepło się ubieraj i czekaj wizyty. daj znać jak się czujesz

Też jestem za nospa mi zawsze pomaga albo jak mówi magnolijam spróbuj okłady.

Dziewczyny, no-spa mi wtedy pomogła, a wczoraj rano obudziłam się już z miesiączką, więc to było prawdopodobnie to :slight_smile:

Miałam podobnie po 9 miesiącach od porodu odczuwałam bardzo silny ból w jajniku, ledwo mogłam wytrzymać no-spa pomagała ale tylko nieznacznie okazało się że mam torbiel na jajniku na szczęście po 2 miesiącach sam się wchłonął.

O widzisz Agnieszka czyli jednak miesiączka:) przy następnej będzie lżej pewnie mnie w sumie 2 pierwsze najbardziej dawały znać że musiałam nospe brać A już 3 była bezbolesna całkiem.

Brak okresu po ciąży to normalna spraw, jednak gdy ból jajników uniemożliwia normalne funkcjonowanie to trzeba działać :wink: Ja po porodzie okresu dostałam dopiero po 4 miesiącach. Nie wróciłam do tabletek i przeszłam na naturalną antykoncepcję. Zaczęłam stosować komputer cyklu myway. On wyznaczał mi dni owulacji i określał czy w ogóle mam jajeczkowanie. Kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.