Magdalena Chyba to już jest nasza kobieca natura, ze jak sie na cos zadecydujemy to od razu chcemy to mieć : )
Przy pierwszej ciąży dopiero brak miesiączki. Ale to też dopiero po 10 dniach zrobiłam test. Bo byłam pewna że się spóźnia że względu na duże zmiany akurat w tamtym czasie, czyli 5 tydz. Natomiast teraz przy drugiej. Planowaliśmy. Pod koniec 2 tyg od współżycia zaczęłam mieć rozne objawy (typu senności, nudności). Chciałam się cieszyć że zaszłam w ciążę ale starałam się nie myśleć że udało się za pierwszym podejściem bo bałam się rozczarowania. Za bardzo mi zależało na ciąży. Tydzień później zrobiłam test i wyszedł negatywny. Powtórzyłam test po 2 dniach spodziewanej miesiączki i już był wynik pozytywny
Natalia gratulacje! Dbaj o siebie i powodzenia
Natalia Gratulacje ja miałam tak samo zrobiłam test i wyszedł negatywny , a za kilka dni już pozytywny i wtedy zrobiłam aż 3 bo nie mogłam uwierzyć , a za miesiąc już się poznamy
m.magdalena wiem że łatwo tak mówić , ale ,musisz trochę odpuścić bo jak będziesz bardzo chciała to może nie wyjść dodatkowo stres, zła dieta itd ja tak miałam później jak odpuściłam okazało się że jestem w ciąży
Nie zamierzam odpuszczać, zwłaszcza że to nie są starania pełną parą. Na to chyba mówi się kontrolowana wpadka Tylko jestem ciekawa czy może teraz się udało. Wkrótce mój partner być może będzie musiał wyjechać na 3-4 miesiące i wtedy w ogóle nici z ciąży. A tak miło byłoby zaciażyć teraz i zrobić mu niespodziankę gdy wróci
Magdalena będę trzymać kciuki za powodzenie na pewno miałby dużą niespodziankę ja zawsze marzyłam że poinformuję mojego tak jak należy a finał był taki że nie wytrzymałam i zawołałam go goła z łazienki z testem w ręce hahah dlatego przy kolejnym się powstrzymam i zrobię niespodziankę jak należy .
Dziewczyny a kiedy pojawia się zwiększona produkcja śluzu w ciąży i jak on wygląda? Bo w sumie dziś nieco bolało mnie podbrzusza i później pojawiło się sporo mlecznego śluzu. Ech czuję, że tym razem nic tego. Wydaje mi się, że jajniki jeszcze nie podjęły pracy po odstawieniu tabsów.
Przed ciążą zawsze przed okresem około tygodnia robiły mi się większe i twarde piersi i zawsze wtedy bardzo bolały, ale wszystko mijało już na około dzień przed okresem, jednak jak byłam w ciąży to nie minęło i już wtedy byłam prawie pewna, ze tym razem się udało (staraliśmy się pół roku). Na drugi dzień po planowanej miesiączce zrobiłam test i były 2 kreski
Słyszałam, że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych czasami jest nawet łatwiej zajść w ciąże tylko nie powinno się próbować przez pierwsze 3 miesiące od odstawienia.
Magdalena z tym sluzem różnie bywa bo dużo zależy od organizmu niekiedy nie ma sluzu kobieta WGL w ciąży więc po tym też nie można się aż tak sugerować.
Mnie np przed okresem nigdy nie bolały piersi , teraz jak jestem w ciąży to zrobiły się większe , ale bólu również nie odczuwam . Co do śluzu to tak jak mówi Aisa ja nie mam podczas ciąży w ogóle, a wcześniej miałam