Ból brzucha w ciąży

Hejka mam pytanie dziś cały dzień bolał mnie brzuch koło pępka i zwracam się z pytaniem do was czy to normalne czy nie wizytę mam dopiero w poniedziałek a nie ukrywam że troszkę się niepokoję. Jako tako ruchy dzidziusia czyję.

Hmm ciężko mi ocenić. Jaki to bol ? Który masz tydzień? Może dziecko uciska?  Mnie w poprzednich ciążach bolał ale pępek. 

Wiem co czujesz bo ja też teraz panikuje.. 

A jest to taki kłujący ból ? Miałam taki kłujący i było to normalne. Mimo wszystko informuj lekarza o każdym niepokojącym bólu ,bo przy okazji sprawdzi na USG czy wszystko jest ok :)

A który tydzień ciąży? Może dzidziuś gdzieś uciska lub rozciąga się macica? Albo po prostu niestrawność? Pamiętaj że lepiej podjechać na badanie niż się stresować jeśli ból jest niepokojący. 3mam kciuki żeby było ok❤️

Ja też.mialam kłujący bol i wszystko było w porządku z ciaza. Tylko kiedy coś mi dolegało to odpoczywałam i nie chodziłam na tyle na ile.bylo to mozliwe. Jednak jeżeli.masz wątpliwości to może zadzwoń do lekarz (jeżeli masz nr)

Ja też tak czasem mam i przy synku również miałam. Śmieje się wtedy, że ciągnie za pępowinę ; p

Ale jeśli cię to niepokoi to faktycznie zadzwoń do lekarza, a on stwierdzi konieczność wizyty :)

Lepiej skontaktować się z lekarzem. Jeśli bol przechodzi od tego miejsca do dołu to mogą być nawet skurcze bo tak one wygladaja. W takich sprawach nie ma co ryzykować. Lepiej się zbadać i spać spokojnie. A w ciazy nawet jak palec u nogi zaboli to dobiera się do głowy za dużo, psychika się uruchamia i jest niepokój mamy i w efekcie dziecka. �

Mnie całą ciążę bolał brzuch w dole, jak na okres... później miałam rozejście spojenia, kolke nerkową.. tak mi Mały uciskał na wszystko że nigdy nie myslalam że w ciazy może coś tak boleć. Tym bardziej że pierwsza ciaza była tą książkową, idealna. 

Każda ciaza jest inna. Ale rzeczywiście jest tak, że jeśli cokolwiek zaboli to człowiek już panikuje, myśli o najgorszym i się nakręca. 

Ja zauważyłam u siebie, że im więcej o Tym myślę tym mam objawy. A jeśli zajmę się czymś innym to jest ok

ja w pierwszej ciąży panikowałam za każdym bólem , przy drugim już niekoniecznie, a teraz to norma  

Ja przy nowych dolegliwościach teraz panikuje.. zobaczymy jak będzie po porodzie 

Tez tak miałam , wiec wydaje mi się ze każda z nas tak ma

Natalia i jak sytuacja? Minęło to?