Bliźniaki 2025

Hejka ! Są tu mamusie bliźniaków? Jestem aktualnie w 12 tc bliźniaki 2k2o.

Och gratuluję! Mam pojedynczą pociechę jednak z przyjemnością poczytam Wasze doświadczenia;) u nas w rodzinie trojaczki tak więc gen krąży . Kto wie.. kto wie;)

Gratulacje? To Twoje pierwsze dzieciaczki ? 

Z tego co kojarzę, aktualnie ma lovi nie ma mam bliźniaków, ale może się mylę 

O wow gratuluje ! Czy to pierwsze dzieci ?

Gratulacje:)

Dziś bylam u alergologa i była mamuśka z maleńkimi bliźniakami , ona taka drobniuka,  a bliźniaki nooo konkretne  chłopaki 😊😊

Jej trzeba organizacji aby podołać w opiece :))

Ależ super! Gratulacje! U nas w rodzinie sporo bliźniaków, i w pierwszej ciąży troszkę miałam nadzieję, że będą bliźnięta, chociaż to mega wyzwanie, opieka nad dwójką maluchów;).. W drugiej już się obawiałam, bo ogólnie planowałam tylko dwójeczkę;). Ostatecznie mam dwie córeczki ale "pojedyncze";))

To jest moja druga ciąża. Szukam właśnie osób, które mogą coś polecić dla bliźniaków 

Jeju jak super, tez bym chciała :) ale wiadomo trzeba mieć podwójnie siłę i pewnie wiele wiele noc nie przespanych :) ale dodatkowo takie skarby do kochania 

Mamo Wojtusia powaga ? Przecież w domu masz już dwójkę szacun za odwagę hahah

Ja bym nie dała rady , jedno ledwo ogarniam, a przy kolkach to bym chyba w wariatkowie wylądowała hahha

Gratulacje :) 

Wydaje mi się że nie ma tutaj mam bliźniaków. Babcia mojego męża rodziła bliźniaki 60 lat temu. Ciągle powtarza że dobrze ze teraz taka opieka jest dla kobiet w ciazy I w czasie porodu. Jej lekarz powiedział że urodzi dziecko z dwoma głowami... taki był poziom diagnostyki 60 lat temu. 

Gratulacje! Czeka Was podwójne szczęście, na pewno będzie wesoło! Też marzyłam zawsze o bliźniakach. Nawet myślałam sobie, że fajnie by było urodzić dwa razy bliźniaki i mieć czwórkę dzieci z dwóch ciąż :D Chociaż dla mojego organizmu pojedyncza ciąża była wyzwaniem, więc może dobrze, że tak się nie stało. 

Gratulacje. Podwójne szczęście i od razu dwójka dzieciaczków za jednym razem. Będzie ciężko ale dacie radę na pewno ja myślę że później jest łatwiej jak dzieci się ze sobą bawią 

mazia, myślę że tak, wiadomo ciężko jest przy jednym i pewnie przy dwójce jeszcze ciężej, ale zawsze marzyłam o 4 dzieci, ale jestem już po 2 cesarkach, więc chyba nie dam rady urodzić 4 dzieci, a jakby trafiły się teraz bliźniaki to byłam szczęśliwa :) wiadomo świat odwrócony do góry nogami ale ile szczęścia. Moja teściowa ma 6 dzieci z czego dwie pary bliźniaków. I mój mąż właśnie jest z bliźniaków, po jej przykładzie widzę że dała radę więc się da i kiedyś nie było tyle udogodnień jak teraz :)

Ooo to chyba lepiej ze to drugie dzieci niż tak z bomby mieć bliźniaki zawsze to już coś wiesz 😃😅

Tak, ale ja tak gdybam tylko że fajnie by było ( nie spodziewam się bliźniaków ):) 

Mama Wojtusia och jakie szczęście się teściowej trafiło, podwójnie bliźniaki ;)) też byłabym przeszczęśliwa gdyby nam się bliźniaki trafiły ;))

Mama Wojtusia ja wczoraj widziałam na ig u jednego ginekologa ,że odbierał poród gdzie to była 5 cesarka tej mamy ! Ja wiem,że to mega ryzykowne , ale i tak się zdarza choć ja Cię rozumiem bo już ma kolejna CC bym się nie decydowała świadomie �

Mama Wojtusia ja wczoraj widziałam na ig u jednego ginekologa ,że odbierał poród gdzie to była 5 cesarka tej mamy ! Ja wiem,że to mega ryzykowne , ale i tak się zdarza choć ja Cię rozumiem bo już ma kolejna CC bym się nie decydowała świadomie

Bliźniaki często z tego co kojarzę co drugie pokolenie, więc może będziesz babcia bliźniaków! Haha

Mamusiadwochchlopcow jak to po pierwszej ciąży bliznaiczej nigdy bym się nie zdecydowała na kolejną ciążę. Dla mnie byłoby gorzej mieć bliźniaki i starszaka na pokładzie haha

Tak się tylko gdyba, ja też rodząc drugie dziecko powiedziałam ze już koniec, ale przychodzi taki moment że znów chcesz mieć takie maleństwo w ramionach.

Ja na dzień dzisiejszy wiedząc że jestem po 2 cc i  czując się jak się czuje( a czuję się nie za fajnie, mam mdłości od rana do wieczora, uczucie bólu żołądka) też już mężowie powiedziałam że to moja ostatnia ciąża