Bilibo

Czy ktoś z Was ma taką zabawkę kreatywną?

Podpowiedź:
"Bilibo jest to typowa zabawka kreatywną, która rozbudza wyobraźnię dziecka. Jej prosta konstrukcja wbrew pozorom daje mnóstwo możliwości, sami się zdziwicie w jaki sposób dzieci potrafią się nią bawić.
Żywe kolory i ciekawe kształty pobudzają dziecko. Pobudzają ciekawość, stymulują zmysły i inspirują dzieci do znajdywania nowych zastosowań Bilibo. Jest to fantastyczna zabawka, która da mnóstwo radości każdemu dziecku. Zarówno chłopcy jak i dziewczynki odnajdują nieskończoną ilość możliwości do zabawy z tą wyjątkową muszelką.
Bilibo doskonale sprawdza się do:

kręcenia
bujania
do przeróżnych zabaw w wodzie
do zabawy w piaskownicy czy na plaży
do siedzenia
do chodzenia, stąpania
przechowywania zabawek
do zabaw na śniegu
jako kołyska dla lalek"
(informacje ze sklepu Smyk)

Czyli My dostajemy taką muszlę i myślimy co z nią zrobić, a dzieci od razu wymyślają dla niej zastosowanie. Bardzo mnie kusi ta zabawka, ale chciałabym poznać opinie rodziców na jej temat. :slight_smile:

Poczytałam chwilę na jej temat, ale jakoś mnie nie przekonała. Dzieci z natury są pomysłowe i ze wszystkiego zrobią zabawkę, nawet z kawałka gazety i sznurka :slight_smile: Ważne jest, by dać dziecku coś co samo w sobie pobudza kreatywność (np. zwykłe klocki) a nie masę interaktywnych zabawek, które z góry narzucają jak dziecko ma się nimi bawić. Proste zabawki zmuszają dziecko do myślenia i samodzielnego tworzenia. Ta zabawka należy do kategorii prostych, pobudzających wyobraźnię, ale… jeśli kosztowałaby do 40 zł mogłabym ją przemyśleć, ale kosztuje znacznie więcej. Według mnie nie jest warta swojej ceny.

Ja dokładnie tak samo odebrałam tą zabawkę jak Justyna. chyba wolę dac miednice do zabawy albo pudełko, farby i nożyczki. można zrobić twierdzę, statek kosmiczny, tajną bazę .

Zamarancza, dość droga jest to zabawka. Niby jest bardzo funkcjonalna, ale również mnie nie przekonuje. Pomysł jest super, tylko próbuję przełożyć cenę na jej materiał. Ale w tym przypadku płacimy za pomysł, innowacyjność i oryginalność. Kreatywnie można zbudować most i inne budowle ze słomek/zapałek, kuchnie, teatrzyk, stoisko sklepowe z pudełek. Znaczenie też ma dla jakiego wieku chciałabyś zabawkę.

Dzieci same z siebie są bardzo twórcze i kreatywne i wcale nie potrzebują do zabawy i rozwoju żadnych drogich zabawek, naprawdę fajnie potrafią zająć się rzeczami domowymi, takimi codziennego użytku i to naprawdę też pobudza ich wyobraźnię i kreatywność. Poza tym dla dzieci bezcenna jest uwaga i zabawa z rodzicami. A producenci wiadomo, że próbują ciągle wymyślać nowe rzeczy żeby zarobić na tym.

Właśnie dzisiaj dowiedziałam się że jest taka gra ? jednak nie przekonuje mnie ona do siebie

Szczerze . Wlasnie z ciekawości zerknelam jak wygląda ta zabawka w życiu nie widziałam i nie słyszałam o niej na pierwszy rzut oka faktycznie taka myśl ale co z tym robić jak dziecko ma się tym bawić pobawi sie dzien 2 jeśli nawet tyle sie pobawi i rzuci w kat chociaz mozna tez by było się grubo zdziwić ponieważ dzieci sa bardzo kreatywne i moze faktycznie znalazły by dla niej duzo zastosowan

Pierwszy raz o takyrj słyszę 

Ja nawet nie wiem co to za zabaska hahah chyba nie jest na czasie 

ja tak samo pierwsze słyszę :)

Nie znam tego rodzaju zabawki 

Nie słyszałam o niej jeszcze ;)))