Jakie macie zdanie o białych płytkach łazienkowych? Chciałabym położyć z drugiej strony trochę obawiam sie o to czy nie będize się ich trudno czyściło.
No i jakie macie przy nich fugi?
Jestem jak najbardziej za i polecam. Najlepiej połączyć je z innym kolorem lub jakimś motywem, wówczas można fugę dać właśnie w tym drugim kolorze.
Jak wiadomo biały pasuje do każdego koloru, więc ze wszystkim można go połączyć. Ciekawym połączeniem jest też biały i drewno/płytki drewnopodobne.
Mam białe i czarne płytki na ścianie z białymi fugami i na podłodze białe z czarnymi fugami. Białe płytki przy wannie owszem są wymagające, ale bez przesady. Jestem z nich bardzo zadowolona.
Mam białe płytki na podłodze. Nie polecam. Fuga szara.
Zawsze bałam się białych mebli/dodatków/płytek. Wydaje mi się, że wszystko na nich widać i bardzo szybko się brudzą. Ja bym białe połączyła z innym “intensywniejszym” kolorem".
Ja w łazience mimo wszystko zawsze widzę niebieskie/błękitne płytki
Na ścianach białe płytki ok. na pęodłodze niekoniecznie, widać każdy włos itd. Na podłogę do nowego domu wybiorę na podłogę szare z jakimiś mazami,
Białe, jasne płytki na ściany są w porządku. Ale na podłogę bym takich nie założyła. W kuchni mamy jasny szary w mazaje właśnie i wyglądają świetnie. Nawet jak coś na nie kapnie to nie rzuca się to w oczy. W łazience z kolei na ścianach mamy jasny beż, a podłogę mamy właśnie z kafli drewnopodobnych. Powiem tak: wygląda cudnie, ale roboty przy tym jest. Codziennie trzeba przetrzeć podłogę w łazience, bo wieczorem widać już pełno odcisków stóp, kropli wody itp.
W jednej łazience mamy szare płytki, a w drugiej właśnie białe, ale nie gładkie, takie gresowe z połyskiem, takie w prążki i szczerze mówiąc bardziej brudzące są płytki szare niż te moje białe. Zwłaszcza, że mamy dość twardą wodę. W kuchni za to mam białe z połyskiem i tu fakt widać każdą plamę, ale dla mnie to akurat nie problem, kuchnię mam malutką, więc przetarcie podłogi to chwila.
Meble też mamy w większości białe I osobiście nie zamieniłabym ich na inne
Jasne kolory wbrew pozorom są łatwiejsze do utrzymania w czystości niż ciemne.Nie widać tak na nich kropelek wody czy zacieków. Na beżu nie widac również kamienia .
Zerknij sobie na All in White od Tubądzina:
http://www.tubadzin.pl/collection/495
Albo Alabastrino:
http://www.tubadzin.pl/collection/480
W kwestii urządzenia łazienki, to myślę, że http://www.kingasliwa.pl/blog/modne-materialy-wykonczeniowe-do-aranzacji-lazienek/ może Was zainteresować Autorka podaje tam wiele ciekawych sugestii odnośnie aranżacji. Koloru, rozmieszczenia sprzętów itp
Jeśli całość będzie biała, to ostatecznie wyjdzie chyba nieco szpitalnie, albo laboratoryjnie. Zdecydowanie wolę inne kolorki
Mi również takie łazienki bardzo się podobają Są:
wieksze optycznie
jasne
przytulniejsze
no i weselsze.
Nie podobają mi się ciemne łązienki. Poza tym ciemniejsze łązienki są zdecydowanie trudniejsze do utrzymania w czystości niż łazienki w jasnych kolorkach.
Dobrze jest również zastanowić sie nad mozaiką na ścianę: https://www.rawdecor.pl/pl/19-plytki-scienne - zobaczcie sobie ile tutaj jest ciekawych aranżacji łazienkowych.
W końcu zdecydowałam się na biała łazienkę, jest piękna ale brakuje mi ciekawych dodatków. Może polecicie jakieś oryginalne oświetlenie?
Biała łazienka jest bardzo efektowna :) Lubię takie :) jasne ,eleganckie. Jeśli chodzi o dodatki to lubię połączenie bieli z drewnem lub z czarnymi dodatkami dla kontrastu :) musiałabym widzieć płytki ,meble by móc sobie to wyobrazić �
My mamy położone białe płytki na ścianach, a na podłodze i i jednej części ściany drewnopodobne. Jedynie gdzie widać lekko zachlapania to przy wannie, ale ściągaczka do wody załatwia sprawę.
Ja też bym chciała białą łazienkę, ale taka zrobię sobie na piętrze w domu.
u nas wygladac ma to w ten sposób (to wizualizacja), jesteśmy w trakcie kładzenia plytek. płytki są białe z maziajkami (podobno nie widać tak smug)
Talura, ale chcesz takie idealnie białe? Bez żadnej faktury? Bo gładkie na połysk to faktycznie mogą Cię denerwować, będzie sie na nich zbierało. Na matowych troszkę mniej. Mnie się osobiście podoba gres szkliwiony biały w taki delikatny marmur, wtedy płytki duże. I na tym nie widać. Fugi do tego białe.
W ogóle bardzo mi się podobają biało-czarne łazienki:).
Białą fuga jest mega niepraktyczna, anindo łazienki ani do kuchni ,zwłaszczana podłodze :/ płytki białe z resztą tak samo.
I tak jak mówisz jeśli są mazidła na płytce to nie będzie widać włosów i innych paproków ;)