Bebilon Pepti Syneo 1

Hej :) moja córka jakiś czas temu po kilkunastu nieudanych próbach z mlekiem , wysypkami i bolesciami brzucha dostała bebilon pepti syneo 1 który jest na receptę ale ostatnio dzwoniąc po receptę lekarka oświadczyła że czas schodzić po woli z tego mleka żeby dziecko nie miało osteoporozy myślicie że to konieczne?  Mloda czuje się super nie ma wysypki nie ma problemów z kupą ani bolow brzuszka A w dodatku przybiera jak na drożdżach 

Jeśli jej mleko służy to nie wiem czemu ona twierdzi że trzeba zmienić:)) ja bym została przy tym.. 

ale mnie zaintrygowa twoj wpis...sama jestem bardzo ciekawa bo az trudno mi uwierzyc ze takie mleko moze miec wpływ na osteoporoze w pózniejszych latach

Moze ma "inny skład" dlatege jakis wplyw na osteoporoze. Nie wiem, nie slyszalam tez nigdy 

My też byłyśmy na pepti syneo i też kazała zmieniać, później bebico 1 HA a teraz już bebico 2. 

Skoro dziecku nic nie jest a wrecz przeciwnie dobrze sie czuje po tylu różnych próbach to po co kombinować jak za moment rozszerzanie diety i tego mleka dziecko już nie będzie jadło aż tyle co teraz 

Dlaczego miałoby mieć osteoporozę ? w składzie ma wapń, dziecko pewnie przyjmuje witaminę D. Trochę nie rozumiem lekarki 

Wydziarana nie każde mleko można długo podawać zwlasza te specjalistyczne. Dlatego pediatrzy wcześniej zalecają przejdzie na inne mleko żeby zobaczyć relacje i mieć jeszcze ewentualny powrót do niego jakby coś się zaczęło dziać 

Może poradzić się jeszcze innego lekarza? ;) Napewno warto by było porównać skład przed ewentualną zmianą 

My jesteśmy  na pepti dha nie wiem czym ono sie rozni od syneo ale moze warto by bylo zmienic na takie jeśli lekarka juz az tak sie upiera mimo wszystko zapytała  bym jeszcze innego lekarza my musielismy donieść do ośrodka zdrowia zaświadczenie od innego lekarza ze dziecko musi pic to mleko bo musieli miec tak zwana podkladke pod pisanie recepty w razie kontroli moze waszej lekarce rowniez chodzi o to tylko nie powie wprost ale po co tak kombinować 

Mama być my byliśmy na Bebilon pepti DHA do 5 miesiąca. Pediatra przepisywała. Mieliśmy wizytę u alergologa ale on uznał.ze nie podejrzewa alergii u nas. Ale powiedział żebyśmy dla pewności pojawili się na kontroli jak przejdziemy na inne mleko. Pediatra nie dostawała żadnego zaświadczenia

Dziewczyny koniec końców podjęłam decyzję o wykonaniu próby prowokacji obeszło się bez wizyty u alergologia mała zaakceptowała bebiko pro plus 

To super że się udało 

Wydziarana super że się udało bez wizyty u alergologa. Możesz teraz spać spokojnie ;))

No i super w takim razie 

No i super widzisz udało się :) 

Odświeżając ciur,

Czy ktoś stosował bebilon pepti syneo 2 przy karmieniu mieszanym?

Rd plus wprowadzamy właśnie te mm w dzien, kp w nocy. 6mcy.

Jaki skutek ?