Basen dla dziecka- jaki kupić ? Co polecacie:)

Witam nie znalazłam takiego wątku o basenach więc postanowiłam założyć. A mianowicie zbliża się lato i zastanawialiśmy się jaki kupić basen dla Jasia na działkę nad jeziorko żeby tam się mógł pluskać a żeby było bezpiecznie .I pani w sklepie doradziła nam że na początek wystarczy taki mały dmuchany, a wy jakie macie i czy macie baseniki dla maluszków. Podobnież przy dmuchanych można nalać niewiele wody i to nie przeszkadza a w rozporowych tej wody musi być już wlane do pełna. Mamy już kupiony jeden ale nad jeziorkiem ale tamten jest za duży:) A wy w jakim wieku macie dzieci i jakiej wielkości baseny, ten nasz ze zdjęcia ma metr na metr:)

Swietny ten basenik!
Myśmy basenik kupowali dla chrześnicy męża na jej roczek bodajże. też był dmuchany, trochę większy niż Twój, ale wody się mniej po prostu lało. Miał też delfinka fontanne, ale ja nie wyczaiłam jak ona działa, natomiast plusem bylo, ze mała nie była narażona na stałe słońce gdyż padał z niej cień.

Didisa za 15 zł na wyprzedaży w realu go kupiłam i nawet jak będzie się sprawował jeden sezon to nie szkoda:)

A no pewnie, że tak! a jaka zabawa w nim będzie! :slight_smile:

O ile się nie mylę w biedronce juz jest albo za kilka dni będzie basenik pompowany z daszkiem również dmuchanym za 20 lub do 30 zl. :slight_smile: w gazetce wyglądał fajnie… Wiec może taki…

Judytka właśnie ten drugi mamy z daszkiem i z fontanna ale jest zdecydowanie większy , głębszy i jak na razie ten maluszek nam wystarczy do kapieli dla Jasia i nie potrzeba będzie tyle wody nosić wystarczy trochę wlać na dno aby się popluskał

My chcemy kupić na razie taki malutki żeby go można było wziąć na plaż.

Ja tez jesli kupie to mały , chce zeby mi sie na moim balkonie zmiescił :smiley:
A jesli miałabym zaszalec to wybrałabym te ze zdjęc :slight_smile:

1

1

Ja mam :smiley: Nabyty na absolutnej promocji w Auchan, kosztował mnie całe 5 zł :smiley: Może zbyt wielki nie jest, ale za to ekonomiczny :slight_smile: Bo można każdego dnia świeżej wody nanieść. Dwa wiaderka (takie po 5 litrów) i mamy trochę ponad pół basenu wody. Myślę, że jak na pierwszy basen, dla dziecka które ma rok to sprawuje się znakomicie. Fajne jest też to, że w razie brzydkiej pogody mogę go łatwo i szybko schować.

1

1

Moja córcia urodziła się w marcu, więc wakacje były przd nami. W związku z tym, że było bardzo ciepło postanowiliśmy kupić mały basenik dla niej, by też mogła się schłodzić. Wybraliśmy kolorowy basen intex z dmuchanym dnem. Jest dość mały, ale zupełnie wystarczający jak narazie. W zeszłym sezonie mała leżała w nim, a teraz świetnie się bawi siedząc :slight_smile:
Ważne było dla mnie dmuchane dno, gdyż basen postawiony na trawie nie powoduje dyskomfortu, gdy się po nim chodzi.

1

Tak Gosiu z tym dmuchanym dnem masz racje i dziecku jest chyba jakoś tak milej siedzieć , ale my mamy taka gruba piankę pod basen i dlatego nie zwracałam uwagi na dmuchane dno, ale kolorki waszego basenu sa rewelacyjny a młoda prezentuje się jak modelka

Dziękujemy :slight_smile: Mi również podobają się te wesołe kolorki. Lena rozłożyła sie jak na plaży w tym basenie i leżała zadowolona :stuck_out_tongue: Na jednym ze zdjęć całowała kaczkę, a na ostatnim wypatrywała samolotu :slight_smile:

Dla zainteresowanych: w smyku można kupić basen w takim stylu, tyle, że większy :slight_smile:

My na przyszły rok mamy już większy taki z fontanną jak będę nad jeziorkiem to zrobię fotke bo on już tam czeka na nas . Ale kolorki są szałowe Małgosiu

Jejku, dziewczyny jak patrze na te Wasze dzieci to już nie mogę się doczekać własnego. Dzisiaj będąc w auchan oglądałam baseniki i gdyby nie mąż to już bym kupiła na zapas:D Biedak z 10 minut mi tłumaczył ze nasz maluch
będzie się plumkał w następne wakacje.

K.Czerska za rok też będą promocje :slight_smile: A jak coś to szukaj baseniku zimą, wtedy są duużo tańsze :wink:

Racja! Dzięki za pomysł:)

Tak jak napisała Silje zawsze są w zimę wyprzedaże i my też czasem tak kupujemy że zimą na lato

ja co roku sobie mówię , ze takie zakupy zrobie i co roku zapominam …a macie 100% racji …jest duużo taniej .

W biedronce beda baseny…dzis bylam ale jeszcze nie bylo :slight_smile:

Słuchajcie najprostszy pawilon ogrodowy zimą był za 150 zł ze ściankami, teraz taki sam, ale bez ścianek jest za 300. I wypominam mojemu mężowi, że jak mówiłam w styczniu żeby kupić to on swoje: “mamy czas”. Teraz będziemy czekać znów do zimy :smiley:

W zeszłym roku miałam dla Zuzi mały basenik kupiony za parę groszy o średnicy 50 cm, teraz szukam czegoś większego i chyba muszę poczekać aż rzucą coś w biedronce bo oni mają bardzo fajne te baseny dla dzieci. Ja szukając zwracam uwagę na to żeby:
basen był cały pompowany, bo dziecko może się na boku oprzeć albo usiąść a te rozporowe nie przepowiadają do mnie,
I druga sprawa dno basenu, najlepiej jak jest karbowane, dziecko w tedy tak szybko się nie poślizgnie uważam że takie jest bezpieczniejsze.