Basen a laktacja

Czy w okresie karmienia piersią można chodzić na basen?

dobre pytanie :slight_smile: też jestem ciekawa bo karmie piersią a wybieram się na basen. Szczerze to nawet nie pomślałam, ze może nie można chodzić.

Pewnie, że można… jakie masz obawy ?

ja właśnie nie wiem czego się bać. MOże jedynie tego , ze piersi będą wysuszone. Zaraz po basenie bym je umyła i nasmarowała lanoliną i tyle.

Ja bym chodziła… :stuck_out_tongue: Wymyć piersi i już :slight_smile:

Pewnie że można (z tego co ja wiem) na siłownie też można tylko nie polecam intensywnego wysiłku. Ja chodzę na basen a karmię i polecam wszystkim

Na basen można chodzic podczas karmienia piersią. nie należy tylko jakos intensywnie i wyczynowo plywac a mysle ze chodzi ci raczej o rekreacyjny basen niż jakiś wyczynowy. Pamietajmy ze dlugi intensywny wysiłek fizyczny może zmienić skład i zapach mleka i dziecko może nie chcieć go jesc.Ale wcale tak stać się nie musi i jeśli masz czas i checi to smigaj na basen :slight_smile:

Ja powiem wam szczerze, że na basen się wybrałam w formach relaksu :slight_smile: i nawet przez myśl mi nie przeszło, że może to zaburzyć w jakiś sposób moją laktację :slight_smile:

Mam obawy, że mleko bedzień wypływać w wodzie. Chciałam wybrać się na aqua aerobik. Czy mogę?

Przed wyjściem na basen proszę odciągnąć mleko laktatorem, albo nakarmić dziecko.

Czy fitnessu wodny nie jest zbyt forsujący?

też słyszałam i jestem zdania że z basenu warto korzystac i nie wpływa on jakkolwiek na laktację

ile się widzi mam z malutkimi bobaskami na basenie, i nie wierze ze kazda z nich nie ma juz pokarmu, na pewno wiekszosc jeszcze karmi swoje pociechy

Mam tylko obiekcje co do wypływu pokarmu w trakcie ćwiczeń :frowning:

To najlepiej zaraz przed basenem opróżnić piersi i zaraz po wyjściu odciągnąć i myślę, że przez godzine pływania w basenie nic nie powinno się stać. W moim przypdku na pewno nic by się nie działo bo po 3 godzinach jestem w stanie odciągnąć 30 ml więc wyciek mi nie grozi :slight_smile:

Zuzka ja po 3godz odciągam caluską butelkę małą lovi, 150ml na oko

Ja byłam i było cudownie:)) Wybrałam się wieczorem kiedy synek poszedł spać. Piersi nie były nabrzmiałe od pokarmu po całym dniu. Dało mi to duży komfort psychiczny:))

Ja odcimgam różne, zależy od pory dnia.

i.walczak u mnie stało się to już regularne o danych godzinach

W okresie karmienia piersią można uczęszczać na basen, Dla komfortu psychicznego można wcześniej nakarmić albo odciągnąć pokarm, przez co piersi będą na pewno lżejsze i mniej problematyczne. Wyciekiem bym się nie przejmowała, bo nawet gdyby się zdarzył to będzie niezauważalny.Proszę się odprężyć i cieszyć chwilą tylko dla siebie.

ja z pewnością przed pójsciem na basen odciągnę pokarm, bo moje piersi jak się zbuntuja to obleją jeszcze ratownika… :wink: