Kochane, wy wiecie wszystko.
Szukam bajek pelnometrazowych zeby ogladac z moim 5latkiem.
Cos w rodzaju Home( buwy), sekretne zycie zwierzakow domowych, Dzieciak Rządzi itp
Niekoniecznie wydane teraz, moga byc takie 10letnie. W tych wymienionych bylo wszystko super ale humor tez taki ze dorosli pękali ze smiechu.
Jaka bajke polecacie ? Ktora zapadla Wam w pamieci ?
Inspirujcie ![]()
Piorun. Uwielbiałam ją oglądać z córką jak była mała. Niedawno właśnie znów ja oglądała. Bardzo fajna bajka dla małych i dużych. I nie jest taka , głupkowata, jak niektóre te nowe bajki że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. To bajka o psie który grał w filmie jako super pies. Ale uciekł, znalazł kota z którym się nie lubili zmusił go do pomocy. Przyłączył się później do nich chomik. Chciał dotrzeć chyba do Hollywood jak dobrze pamiętam. Pies dalej myslal że ma super moce a tak naprawdę ich nie miał. To tak w skrócie ![]()
ale chomik w tej bajce wymiata uwielbiam go hahahaha
Hahahahah patrzac na tego chomika to juz mi sie ryjek cieszy ! Cos czuje ze on bedzie tez moim ulubionym bohaterem ![]()
![]()
Sing , lubimy też oglądać ratatuj
Polecam najbardziej wartościową bajkę w moim życiu, która pokazuje jak dzialają uczucia i emocje.
“W głowie się nie mieści” i "W głowie się nie mieści 2 ".
Ratatuj
kocham miloscia bezgraniczna !
O tak, Ratatuj też uwielbiam. Byłam na tym filmie w kinie i mam sentyment ![]()
Lubię też bardzo Odlot i WALL-E, ale nie wiem czy te bajki nie nadają się lepiej dla starszych dzieci, nie wiem ile z nich zrozumie 5-latek.
Ja rownież- mówi o tym, że warto mieć i spełniać marzenia, nie poddawać się, że wszystko jest możliwe. I jeszcze główny wątek kulinarny, poezja ![]()
Ten też polecam ![]()
Wspaniała bajka! Uwielbiam ją do dziś
od siebie polecę jeszcze Skok przez płot, całą serię Epoki Lodowcowej
Ja to chyba najbardziej lubię bajki pełnometrażowe Disneya z mojego dzieciństwa, czyli Król Lew, Mała syrenka, Królewna Śnieżka, Piękna i Bestia, Herkules ,Tarzan itd. Co do tych nowych to nie oglądałam za dużo, ale podoba mi się Epoka Lodowcowa, Odlot, Skok przez płot ![]()
Ooo, przypomniałaś mi o bajce Odlot ![]()
Piekna bajka ![]()
Zdecydowanie " W głowie się nie mieści" ![]()
Jeszcze nie oglądałam z córką ale myślę, że “Madagaskar” to była fajna bajka ![]()
W głowie sie nie miesci, miedzy nami żywiołami, Coco, luca nasze ulubione ![]()
Jeszcze uwielbiam Króla Lwa. To bajka mojego dzieciństwa. Nowa wersja zachwyca mnie grafiką.
Piorun mega faktycznie bajka . My lubimy też minionki ![]()
Na beatbook znalazlam audiobooka W Glowie sie nie miesci i sluchamy wieczorami. Czyta Julia Kamińska znana jako brzydula i naprawde lubie jej glos, mily i przyjemny. Lubie tez jak czyta Antoni Pawlicki i Więdłocha