Babydream

Mamusie co sądzicie o linii Babydream? Są tanie no i mają dość dobry skład, Stosujecie te kosmetyki dla maluszków? Czy lepiej zainwestować w bardziej “renomowane” marki ?:slight_smile:

Ja korzystałam zarówno w ciąży ze względu na dobry skład kosmetyków do ceny nie przywiązywałam wagi. Może gdybym miała obawy przed tym, że będę miała rozstępy…zdecydowałabym się na jakiś lepszy preparat, z braku obaw zdecydowałam się na Babydream i byłam bardzo zadowolona. Szczególnie przekonała mnie zawartość olejku migdałowego zawartego w balsamie przeciwko rozstępom. Z kolei dla dziecka korzystam z podkładów, patyczku do uszu jak i kosmetyków - wg mnie są o wiele lepsze od droższych marek. Pieluszki jakoś mnie nie zachwyciły, są zbyt sztywne…podobnie jest z chusteczkami zbyt szybko wysychają.

Pieluszki za sztywne, chusteczki zbyt mało wilgotne.
Używam i polecam:
-płyn do kąpieli (taki z pompką). Bardzo wydajny, bardzo delikatny, naturalny zapach, nigdy córeczki nie uczulił. Do kąpieli dodaje się 1-2 pompki, więc starcza na bardzo długo.
-szampon: delikatny, łatwo się spłukuje; sama zaczęłam nim myć włosy, bo chciałam zacząć stosować delikatniejsze kosmetyki.

Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki nad menu pionowym lub w prawym górnym rogu. W wynikach wyświetlą Ci się wątki już istniejące zawierające interesujące Cię frazy.
Ja z Babydream korzystam z nawilżanych chusteczek i słoiczków i jestem zadowolona.

To ta seria z rossmana? Ja nie mam go nigdzie blisko to nie znam tej firmy.

ja z tej firmy kupuję pampersy i chusteczki nawilżane, jeśli chodzi o kosmetyki to nie kupowałam niczego…moja córka dostała kosmetyki emulium i ich używamy i jestem bardzo zadowolona

Aga też korzystam z tej stronki :slight_smile:

Miałam kiedyś kosmetyki tej marki i byłam zadowolona. Obecnie używamy innych które dostaliśmy ale jak nam się skończą to na pewno wrócimy do babydream

ta stronka jest super!! dzięki bardzo,:slight_smile: niby takie dobre firmy, a skład pożal się Boże… toć to szok

Pieluszki są masakryczne, nie chłoną dobrze wilgoci. Z chusteczek korzystam, a teraz też spróbuję kosmetyków jak tak polecacie, bo faktycznie cena jest atrakcyjna:)

No właśnie słyszałam, że pieluszki są do niczego :slight_smile: za to ponoć te Dada z biedronki są rewelacyjne :slight_smile: kupiłam olejek dla kobiet w ciąży z babydream super pachnie i jak na razie rozstępów brak :slight_smile:

A ja korzystam czasem z Babydream pieluszek, ostatnio już drugą paczkę zakupiłam i jest ok. To znaczy, nie używam ich na noc ale w dzień się sprawdzają (dla mnie nie różnią się od Dada) z tym, że często zmieniam pieluszkę w dzień ale tu nie ważne jakiej marki. Mają rozsądną cenę. Co do kosmetyków, to akurat nie kupuję teraz, ale zdążyło mi się kupić córce i tez było ok. Ja zawsze bardziej zwracam uwagę na skład kosmetyków niż na markę.
Co do Babydream to kupuję synkowi deserki i bardzo je lubi jeść - takie z dodatkiem zbóż. Czasem nawet córcia starsza je zajada. Są z serii bio więc tu daję im plusa.

Ja lubię słoiczki Babydream :slight_smile: czasem kupowałam. I na prawdę były dobre :slight_smile: Ale niektóre produkty jak np. truskawki dają już po 4 miesiącu więc trzeba się pilnować i myśleć czy akurat truskawki czy spaghetti bolognese będą odpowiednie dla mojego dziecka po 4 miesiącu czy jednak nie kierować się tym jaki wiek jest napisany na słoiczku :slight_smile:

U nas nie sprawdził się szampon Babydream… Dziecku umyłam głowę i od razu cały czerwony wydzierał się w głos! Ale ponoć ten szampon ma jakiś środek drażniący w składzie i u nas się nie sprawdziło zupełnie… Ale krem do buzi na dwór czy chusteczki moim zdaniem są ok,choć chusteczki nie za mokre… Pampersów nie kupuję z Rossmana ale słyszałam dobre opinie o tych Babydream Premium Dry i może kupie sobie na spróbowanie. Niestety mała paczka ale w razie co jak się nie sprawdzą nie bedzie mi szkoda ich wyrzucić czy oddac :slight_smile:

co do pampersów ile paczek kupić tych newborn? 2 opakowania po 28 sztuk wystarcza? i potem 1 ? Czy 2? :wink:

Wszystko zależy od tego jak dużego maluszka urodzisz. Ja tych oznaczonych “1” zużyłam na pewno więcej niż 2 paczki. Ale nie kupowałabym większych zapasów, bo my np. dużo pampersów dostaliśmy. Goście, którzy przychodzili zobaczyć Małą często przynosili pampersy :slight_smile: Dwie paczuszki jako wyprawka na pewno starczą. Najwyżej dokupisz jak Maluch będzie na świecie i zobaczysz w jakim tempie schodzą :slight_smile:

Kupiłam właśnie dwie paczuszki newborn :slight_smile: Mam nadzieję, że znajomi podarują nam właśnie pampersy czy chusteczki bo to schodzi jak woda a ciuszków i innych pierdołek mam aż nad to hehe :slight_smile:

Ja miałam 1 2 opakowania : 1 dady 28 sztuk i jedno Pampers 42 sztuki bodajże :wink: Jakoś szybko przeszłam na 2,bo tamte już się nie dopinały :slight_smile:

no też dlatego nie kupiłam więcej bo potem nie zużyje i zostaną :slight_smile:

Wszystko zależy od skóry malucha :slight_smile: my ostatnio kupiłyśmy płyn do kapieli i krem na każdą pogodę! ten krem pachnie dosłownie identycznie jak nivea,a kosztuje 10 zł mniej prawie!!! i na szczęście służył córeczce,co prawda przez krótki czas,ponieważ potem pojawiła sie alergia taka na pyłki,czy coś i chcąc nie chcąc musieliżmy przerzucić sie na jakieś kremy bardziej nadające się dla wrażliwej skóry atopowej… żałuję tego kremu,bo tak pięknie pachnie! ale w płynie do kąpieli dalej kąpiemy i jest mega rewelacyjny!!!
Co do pampersów,to moja koleżanka kupiła taaaki zapas jedynek,ze nie miałą potem co z nimi robić!~:D
co do pampersów babydream jestem mniej zadowolona…wolę dadę jednak są jakieś takie lepsze dla mnie! :slight_smile:
A chusteczki są dosyć suche… też ostatnio przestawiłam się na dadę,ale tą z bawełną za prawie 6 zł,wiec szukamy jakiegoś tańszego odpowiednika,bo te zwykłe dady zrobiły się baaardzo mokre… :confused:

ja w ciązy jestem i stosuje wiele preparatow z babydream i juz się przekonałam ze sa super , oliwki, szampony, mydełka super i skład fajny ( jak zauwaza sroka o) i cenowo baardzo przystępne