Mamusie co sądzicie o linii Babydream? Są tanie no i mają dość dobry skład, Stosujecie te kosmetyki dla maluszków? Czy lepiej zainwestować w bardziej “renomowane” marki ?![]()
Ja korzystałam zarówno w ciąży ze względu na dobry skład kosmetyków do ceny nie przywiązywałam wagi. Może gdybym miała obawy przed tym, że będę miała rozstępy…zdecydowałabym się na jakiś lepszy preparat, z braku obaw zdecydowałam się na Babydream i byłam bardzo zadowolona. Szczególnie przekonała mnie zawartość olejku migdałowego zawartego w balsamie przeciwko rozstępom. Z kolei dla dziecka korzystam z podkładów, patyczku do uszu jak i kosmetyków - wg mnie są o wiele lepsze od droższych marek. Pieluszki jakoś mnie nie zachwyciły, są zbyt sztywne…podobnie jest z chusteczkami zbyt szybko wysychają.
Pieluszki za sztywne, chusteczki zbyt mało wilgotne.
Używam i polecam:
-płyn do kąpieli (taki z pompką). Bardzo wydajny, bardzo delikatny, naturalny zapach, nigdy córeczki nie uczulił. Do kąpieli dodaje się 1-2 pompki, więc starcza na bardzo długo.
-szampon: delikatny, łatwo się spłukuje; sama zaczęłam nim myć włosy, bo chciałam zacząć stosować delikatniejsze kosmetyki.
Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki nad menu pionowym lub w prawym górnym rogu. W wynikach wyświetlą Ci się wątki już istniejące zawierające interesujące Cię frazy.
Ja z Babydream korzystam z nawilżanych chusteczek i słoiczków i jestem zadowolona.
To ta seria z rossmana? Ja nie mam go nigdzie blisko to nie znam tej firmy.
ja z tej firmy kupuję pampersy i chusteczki nawilżane, jeśli chodzi o kosmetyki to nie kupowałam niczego…moja córka dostała kosmetyki emulium i ich używamy i jestem bardzo zadowolona
Aga też korzystam z tej stronki ![]()
Miałam kiedyś kosmetyki tej marki i byłam zadowolona. Obecnie używamy innych które dostaliśmy ale jak nam się skończą to na pewno wrócimy do babydream
ta stronka jest super!! dzięki bardzo,
niby takie dobre firmy, a skład pożal się Boże… toć to szok
Pieluszki są masakryczne, nie chłoną dobrze wilgoci. Z chusteczek korzystam, a teraz też spróbuję kosmetyków jak tak polecacie, bo faktycznie cena jest atrakcyjna:)
No właśnie słyszałam, że pieluszki są do niczego
za to ponoć te Dada z biedronki są rewelacyjne
kupiłam olejek dla kobiet w ciąży z babydream super pachnie i jak na razie rozstępów brak ![]()
A ja korzystam czasem z Babydream pieluszek, ostatnio już drugą paczkę zakupiłam i jest ok. To znaczy, nie używam ich na noc ale w dzień się sprawdzają (dla mnie nie różnią się od Dada) z tym, że często zmieniam pieluszkę w dzień ale tu nie ważne jakiej marki. Mają rozsądną cenę. Co do kosmetyków, to akurat nie kupuję teraz, ale zdążyło mi się kupić córce i tez było ok. Ja zawsze bardziej zwracam uwagę na skład kosmetyków niż na markę.
Co do Babydream to kupuję synkowi deserki i bardzo je lubi jeść - takie z dodatkiem zbóż. Czasem nawet córcia starsza je zajada. Są z serii bio więc tu daję im plusa.
Ja lubię słoiczki Babydream
czasem kupowałam. I na prawdę były dobre
Ale niektóre produkty jak np. truskawki dają już po 4 miesiącu więc trzeba się pilnować i myśleć czy akurat truskawki czy spaghetti bolognese będą odpowiednie dla mojego dziecka po 4 miesiącu czy jednak nie kierować się tym jaki wiek jest napisany na słoiczku ![]()
U nas nie sprawdził się szampon Babydream… Dziecku umyłam głowę i od razu cały czerwony wydzierał się w głos! Ale ponoć ten szampon ma jakiś środek drażniący w składzie i u nas się nie sprawdziło zupełnie… Ale krem do buzi na dwór czy chusteczki moim zdaniem są ok,choć chusteczki nie za mokre… Pampersów nie kupuję z Rossmana ale słyszałam dobre opinie o tych Babydream Premium Dry i może kupie sobie na spróbowanie. Niestety mała paczka ale w razie co jak się nie sprawdzą nie bedzie mi szkoda ich wyrzucić czy oddac ![]()
co do pampersów ile paczek kupić tych newborn? 2 opakowania po 28 sztuk wystarcza? i potem 1 ? Czy 2? ![]()
Wszystko zależy od tego jak dużego maluszka urodzisz. Ja tych oznaczonych “1” zużyłam na pewno więcej niż 2 paczki. Ale nie kupowałabym większych zapasów, bo my np. dużo pampersów dostaliśmy. Goście, którzy przychodzili zobaczyć Małą często przynosili pampersy
Dwie paczuszki jako wyprawka na pewno starczą. Najwyżej dokupisz jak Maluch będzie na świecie i zobaczysz w jakim tempie schodzą ![]()
Kupiłam właśnie dwie paczuszki newborn
Mam nadzieję, że znajomi podarują nam właśnie pampersy czy chusteczki bo to schodzi jak woda a ciuszków i innych pierdołek mam aż nad to hehe ![]()
Ja miałam 1 2 opakowania : 1 dady 28 sztuk i jedno Pampers 42 sztuki bodajże
Jakoś szybko przeszłam na 2,bo tamte już się nie dopinały ![]()
no też dlatego nie kupiłam więcej bo potem nie zużyje i zostaną ![]()
Wszystko zależy od skóry malucha
my ostatnio kupiłyśmy płyn do kapieli i krem na każdą pogodę! ten krem pachnie dosłownie identycznie jak nivea,a kosztuje 10 zł mniej prawie!!! i na szczęście służył córeczce,co prawda przez krótki czas,ponieważ potem pojawiła sie alergia taka na pyłki,czy coś i chcąc nie chcąc musieliżmy przerzucić sie na jakieś kremy bardziej nadające się dla wrażliwej skóry atopowej… żałuję tego kremu,bo tak pięknie pachnie! ale w płynie do kąpieli dalej kąpiemy i jest mega rewelacyjny!!!
Co do pampersów,to moja koleżanka kupiła taaaki zapas jedynek,ze nie miałą potem co z nimi robić!~:D
co do pampersów babydream jestem mniej zadowolona…wolę dadę jednak są jakieś takie lepsze dla mnie! ![]()
A chusteczki są dosyć suche… też ostatnio przestawiłam się na dadę,ale tą z bawełną za prawie 6 zł,wiec szukamy jakiegoś tańszego odpowiednika,bo te zwykłe dady zrobiły się baaardzo mokre… ![]()
ja w ciązy jestem i stosuje wiele preparatow z babydream i juz się przekonałam ze sa super , oliwki, szampony, mydełka super i skład fajny ( jak zauwaza sroka o) i cenowo baardzo przystępne