AZS - Jakie kosmetyki do pielęgnacji dziecka?

Co do linomagu maści, ja u dzieci stosuje jak mają szorstką, sucha skórę. I tutaj sie sprawdza. Przy synku z Azs jednak maści od pediatry pomagały, robione. W tym czasem z hydrocortyzonem.
Teraz synek ma na nogach i rękach okropne zmiany na skórze, tydzień u babci, bo my w szpitalu. A nie chcę od razu do przychodni, bo rota wirus panuje, a on w niedzielę do szpitala planowo na laryngologię. Smarujemy sterydową maścią.
kokoszka26, nigdy o nim nie słyszałam, poczytam i poszukam.

Dziękuje za opinie. Nam linomag widze troche pomaga plamy zrobily sie jasniejszech, chociaz ostatnio posmarowałam synka nivea sos i znowu się zaogniło.

Pisałam w innym watku że wczoraj byłam w przychodni i mam leki.
Syn poprzednią noc pięknie przespał.Nie przyszedł do nas ani razu.Spał sam w swoim pokoju.
Wypoczęty wstał i chciał jechać do dzieci :wink:
Dostałam Hydroxisinum (syrop przeciwświądowy,odczulający,wyciszający).
Powiem Wam że też kaszel u niego słabszy,możliwe że to też alergiczny.Zwariować idzie…

magros a zauważyłaś może u córki jakieś zmiany skórne,drapie się,stęka przez sen,jest niespokojna w nocy? Akurat wykluczając ząbkowanie i inne dolegliwości…Mój miał wysypkę,drapał się,płakał…No i leki alergiczne pomogły i spał potem jak 20zł :wink: poobserwuj ją :wink:

bogna82 następnym razem jak będę u lekarki z synkiem to jej to pokaże…Teraz przychodnia pęka w szwach i same chore dzieci więc nie będę brała tam syna teraz…

gudrun koniecznie potem napisz jak tam u Was po zabiegu! My w piątek do laryngologa idziemy na kontrolę!

Darka17772, dam znać, o ile nic w czasie się nie odsunie. Mieliśmy badania krwi zrobić synkowi, średnie są i mam nadzieję, że nie będzie z tym problemu. Wyniki ma takie, bo świeżo po antybiotyku jest.

gudrun myślę że go nie zdyskwalifikują za słabsze badania.Tyle czekałaś!Niestety choroba nie wybiera a teraz taki kiepski czas do chorowania…wszyscy przeziębieni wokół…
Trzymam kciuki za Was!

Darka, owszem córa ma zmiany azs na łokciach, ale raczej obstawiam nabiał po prostu. W nocy bywa niespokojna, ostatnie dwie nocy ciągle się budziła, spała z nami w łóżku, ale myślę, że to przeżycia z dnia, związane z rozstaniem. Idą jej też trójki. Dzisiaj widziałam udało się i przebiła się zupełnie już górna czwórka, także jeden mniej. Zobaczymy, jak wypadnie dzisiejsza nocka…

magros jak córka przychodzi do Was to może poobserwuj ją się zachowuje…czy zasypia spokojna i się nie drapie np.Mój łobuz zawsze jak przychodził do nas to drapał się okropnie aż do krwi i stękał przy tym,słyszałam dźwięk drapania suchej skóry…
Możliwe że też tak to przeżywa i w nocy przychodzi sprawdzić czy jesteś i temu idzie do Was.A jak trójki jej idą to jest usprawiedliwiona…U nas dramatycznie wychodziły.Koszmar! Jednym słowem.

Ciężko teraz stwierdzić, co powoduje u niej pobudki, każda z tych rzeczy może mieć wplyw. Jak przychodzi do Was, to rozstanie wydaje się być najbardziej prawdopodobne, ale Darka ma rację, warto ją poobserwowac.

Grimper_m23 u nas też był taki moment że syn non stop przychodził do nas bo jak byłam w szpitalu po poronieniu 3 dni to jak wróciłam nie odstępował mnie na krok,bo bał się że go znowu zostawię…
Może tak źle też przechodzi to ząbkowanie i chce być przy Was.No ale myślę że jak ją poobserwujesz,dowiesz się więcej.

Nie wiem czy dobrze kojarzę ale Magros karmi piersią a Marysia śpi w łóżeczku. I w momencie kiedy mała często się budzi bierze ją do siebie i już nie odnosi.
A Marysia może budzić się częściej bo bardziej niż zawsze potrzebuje Twojej bliskości, w końcu do tej pory byłaś cały czas w domu a teraz chodzisz do pracy, może to być też przez ząbkowanie. Jeśli chodzi o bliskość to Mała wkoncu przyzwyczai się do nowej sytuacji i będzie przesypiała noce jak do tej pory.

czesc

Tez przetestowaliśmy na synku wiele preparatów i niestety z marnym skutkiem… Ale pomaga nam bardzo kąpiel w krochmalu 5-10minut a później po wyschnięciu nacieramy nową emulsją emolium przeznaczoną również do skóry ze zmianami atopowymi. Ma o niebo lepszą konsystencję niż zwykła emulsja a różnica tylko kilku złotych.

1

Dodatkowo przeznaczona ze swędzącą skórą- drapiących się czasami do krwi… Tak też u nas bywało…

czesc

My do codziennej pielęgnacji stosujemy emolienty Elodermu, a kilka razy w tygodniu robię maluchowi kąpiel w krochmali i siemieniu lnianym.

My używamy Emolium do kąpieli i smarujemy aktywnym kremem z Eloderm (super zwalcza ciemieniuche)

Dla mnie kosmetyki Eloderm mają strasznie nieprzyjemny zapach. Szampon jeszcze ujdzie, ale nie dałam rady zużyć całego płynu do kąpieli, bo nawet skóra dziecka przejmowała taki jakby to określić, nieświeży zapach.

Moja siostra u malej stosowała sudocrem :wink:

U nas bylo mnostwo…tych leków…niektore pomagaly niektóre nie…ale bardzo chwale kosmetyki z seri a-derma exomega sa na AZS skora sucha, swedzaca i atopowa. Polecam.

Ja od siebie mogę polecić serię Latopic. Świetne działanie, a przy tym dobre składy, bez parafiny i olejów mineralnych (na czym niestety bazuje większość kosmetyków dla atopików).