Atopowe zapalenie skory

Jeśli problem AZS jest dość uciążliwy to ja  zdecydowanie polecałabym skonsultować te zmiany z lekarzem .być może nawet z dermatologiem.Na maleńkim dziecku lepiej nie eksperymentować.Zmiany bywają podobne a czasem okazuje się,że to całkowicie co innego.

Ja używam oliatum ale dobre na takie rzeczy są maści ręcznie robione dostępne w aptece. Albo poszukać coś z najprostszym składem 

Liwia przede wszystkim stała opieka w Poradni Dermatologicznej. W okresach zaostrzeń mogą być przydatne leki na receptę. Generalnie zasada nawilżania skóry do 3min po kąpieli wtedy jest najlepsze wchłanianie, musisz codziennie nawet kilka razy dzienne smarować bo u dzieci z AZS jest zaburzona ochronna funkcja naskórka przez to bardzo łatwo wnikają dronoustroje i mogą stymulować zaostrzenia. Każdy atopik musi dobrać dla siebie emolient, to co jednym służy nie znaczy że u Was też będzie plażyc. Unikaj długich kąpieli, ubrań z wełna, alergenów w pokarmie. 

Atopowe zapalenie skóry. Syn dostał taka diagnozę a ja ze KP to mam zaostrzyc dietę. Są tu jakieś mamy walczące x azs?? Jak wam idzie, czego używacie do kąpieli i smarowania ciala?? Jakieś sprawdzone sposoby?

https://lekmedklinika.pl/atopowe-zapalenie-skory/

Moja koleżanka ma synka z atopowym zapaleniem skóry. Od 2miesiaca życia jak przeszła z piersi na mm. Wszystkie mleka przerobiła i nic.. kupuje takie na receptę. 

Jej syn ma już 2,5roku i nadal pije to mleko. 

Za bardzo nic nie może jest. Ma tak jakaś rozpiskę od dietetyka co może. Ciągle robią badania uczuleniowe i wgl.. 

Chyba najlepiej się sprawdzi emolium do kąpieli jest też krem balsam do smarowania skóry dziecka.  To mogę polecić :) 

U nas siostra używała z ziaji do atopowej skóry 

Tak emolium chyba najlepszy ;))

Ja używam na codzień i dla mnie i dla córki ma bariery ochronne przed różnego rodzaju wysypka i itd. Myjąc ją w innych żelach lub płynach do kąpieli dla niemowląt też nie mamy problemu ake emolium jest z nami od pierwszego dnia życia 

Ja na początku używałam bo kupiłam i dostałam. Teraz już córka kapie się w Nivea 

a cepathil ? moim zdaniem lepszy od emolium, no i vichy ale to juz spory wydatek

Tak vichy to już wyższa półka. 

Ja tam emolium mogę polecić z czystym sumieniem ;))) 

no ale vichy dziala rewelacyjnie, mozna w patece popytac o probki zeby wyprobowac :)

Dla mnie emolium najlepsze. Kosztuje około 35 zł za 400 ml także nie najgorzej 

tez spoko cena, na smarcie czesto sa promki na nie

Moja siostra uzywa celphatil i jest bardzo zadowolona.

Chyba zalezy od skóry dziecka u nas bylo najpierw oilatum a potem emolium na allegro mozna zawsze znalesc jakiś ciekawy zestaw w atrakcyjnej cenie ;) a nie oszukujmy się starcza go na bardzo długo.

A uzywalyscie tych emolientow nivea linomag?

Anita moja dostała.wlasnie większego uczulenia na nogach od kapieli w emolientach- przestałam używać i problem znikał.Albo za często stosowałam albo z dużo.ale.dobrze ze juz jest dobrze

Z tymi emolientami właśnie trzeba uważać bo w sumie powinno ich się uzywac jak coś się dzieje a niestety wiekszosc rodzicow zapobiegawczo zaczyna działać.

Ja mam linomag olejek do kapeli i kąpie w nim małą, jak i siebie - uwielbiam go :D 

Teraz mam próbki z linomag, to krem do ciała trochę ciężko się rozsmarowuje (chyba, że inaczej jest z tubki). Olejek na ciemieniuchę bomba, jeżeli ktoś potrzebuje, kolejna aplikacja (raz dziennie) i już widać efekty. 

Stosowałam również emolium - do kąpieli i balsam, też fajnie.

Zero uczuleń.