Ja całą wyprawkę zrobiłam w DOZ i Gemini
Ja też większość zakupow robię przez internet , do apteki stacjonarnie to chodzę tylko z receptami , albo jak coś zapomnę zamówić . Zawsze robię sobie listę co mi potrzeba i zamawiam na miesiąc , dwa do przodu . Jeżeli chodzi o apteki np Gemini to jak ktoś ma stacjonarnie można odebrać w aptece żeby nie płacić . Ja tak robię większość zakupow przez internet wybieram i odbieram w sklepie .
Nie znam tych aptek internetowych muszę zobaczyć oferty .
Ja rzadko kupuje przez internetowe apteki, z tego względu, że nie mam po prostu takiej potrzeby bo sporo rzeczy mam z warsztatów dla rodziców, ostatnio kupowałam kilka rzeczy przez gemini, które przydadzą się do porodu i już po i porównując ceny ze stacjonarnymi aptekami to potrafi byc roznica o polowe a jeszcze do zamówienia otrzymałam darmową próbkę
Ja wiele zamawiam przez Internet. Jest dużo taniej i nie mówię tu tylko o lekach, ale dosłownie o wszystkim... Kosmetyki, ubrania, akcesoria dla syna. Nie lubię chodzić po sklepach.
Ja jedynie wyprawkę kupiłam .internetowo. a teraz chodzie do apteki stacjonarnej bo mam bardzo blisko
Agnieszka też miałam tak jak Ty że wyprawkę kupowałam na Gemini i z warsztatów część . Ale porównałam sobie też ceny innych rzeczy np witaminy , tabletki przeciwbólowe itd i dużo taniej . Dlatego od czasu do czasu robię sobie zapas :)
Skrajna sytuacja z którą się spotkałam to Femibion w aptece stacjonarnej 70zl, gdzie przez Internet udało mi się nawet dorwać te witaminy za 40 kilka złotych.
Nawet między aptekami są czasami spore różnice cenowe. Przekonałam się szukając szczepionki Bexero
Ja zawsze korzystam z aptek internetowych, w zasadzie nie robię zakupów w stacjonarnych, No chyba że dziecko zachoruje i potrzebuję leki na receptę. Cała wyprawkę kupiłam w gemini właśnie. I do tej pory robię tam zakupy, ceny są dużo niższe niż w aptekach stacjonarnych. Natomiast ostatnio spotkała mnie niemiła niespodzianka. Zamowilam bioaron baby bo był w dobrej cenie to bylo chyba w lipcu, cały czas podawałam go synkowi. Na początku listopada otwierajac fiolkę poczułam nieładny zapach, okazało się że leki ważne były do końca października. Został mi zapas dwóch opakowań, przy zakupie nie było informacji że był krótki termin do spożycia. Taka to była „promocja”. Zaznaczę ze to nie była apteka gemini - tam zawsze jest informacja że obniżona cena związana jest z krótkim terminem ważności.
Jak jestem w stanie zaplanować zakupy apteczne to zawsze wybieram DOZ. Na prawdę przy zakupach internetowych wychodzi taniej niż stacjonarnie. Niestety nie zawsze udaje się tak zaplanować, bo czasami leki czy suplementy diety są potrzebne na już. Wtedy kupuję stacjonarnie.
Kosmetyczna, taa i cały asortyment kupujesz tam i wszystko tam jest najlepsze, na pewno :)
Ceny w różnych aptekach są tak różne że naprawdę można się zdziwić. Ja zaliczyłam wtope przepłacając 10 zł stacjonarne A później jak sprawdzian. W doz dobrze że kupiłam jeden produkt A z drugiego zrezygnowałam bo bym nie zniosła.drugi był 11 zł droższy .szok trzeba sprawdzać no ale wiadomo czasami jej zakup nieplanowa y i się nie czeka.
MamaKisi ja jak kupowałam szczepionkę to różnica między aptekami to wyszła ok 30 zł :/
Niestety jeśli zakup jest nieplanowany lub lek jest na receptę i czekać nie możemy to musimy się liczyć z tym, że przepłacimy. akurat niedawno złożyło się tak że musiałam wykupić leki na już i na samym syropie była różnica 14zl na korzyść apteki internetowej. Przed świetami zrobiłam zamówienie w aptece internetowej i kupiłam taniej wiele leków.
Kiedys tez zdarzyło mi się przepłacić krople do oczu na alergię. Stacjonarnie płaciłam 36zl, w aptece doz 25zl. Te krople syn ma przepisane na stałe wiec mogłam zamówić je z wyprzedzeniem, aby móc odebrać na czas.
Ale żeby popytać o ceny trzeba by odwiedzić parę aptek s trzeba mieć na to czas A zazwyczaj w aptekach ludzie chorzy lub Ci co mają kontakt z chorymi więc lepiej Dax sobie spokój i kupować internetowo
Mamakisi czasem można w internecie zobaczyc ceny.
Różnie to bywa. Latem w upały czy zima jak jest mróz to bym w życiu nic nie zamówiła z apteki internetowej. Wolę zapłacić więcej i kupić w osiedlowej . Przynajmniej mam pewnośc , że dobrze przechowując leki.
Zuzanna zależy co się zamawia bo jak produkty na które temperatury nie wpływają to czemu nie zamowic
Tak jak mówisz- jeśli jakis drobiazg a nie lek to można zamówić ale jeśli to ma status leku to lepiej kupić w swojej stacjonarnej aptece.
Zuzanna to prawda :) patyczki do uszu, waciki, obcianki, grzebyki itp można zamawiać. Ja pastę do zębów zamówiłam też