Aplikacja rzęs a ciąża, poród, karmienie

Witam wszystkie Panie ? Jestem stylistyką rzęs i postaram się rozwiać wszelkie wątpliwości związane z tym tematem ? Ciąża, poród i karmienie nie są przeciwwskazaniem do wykonania aplikacji. MOŻNA ROBIĆ RZĘSY w tych sytuacjach. Ale..!
1. Wykonanie rzęs może trwać nawet 3 h więc wyleżenie tyle czasu na plecach może być problematyczne. Dodatkowo nie można zmieniać za bardzo pozycji. 
2. Hormony wariujące podczas ciąży mogą skracać czas noszenia aplikacji lub go wydłużać (nie wiadomo jak zareaguje produkt dopóki się nie spróbuje).
3. Substancje zaware w produktach do przedłużania nie wpływają negatywnie ani na dziecko, ani na mleko ani na mame.
4. Przy porodzie można mieć sztuczne rzęsy lecz zmiany hormonalne od razu po nim mogą spowodować wypadniecie sztucznych rzęs do zera nawet w kilka dni (nie niszczy to naszych naturalnych rzęs).
5. Karmienie piersią nie jest przeszkodą lecz tak jak podczas ciąży i porodu, póki hormony się nie unormują rzęsy mogą różnie się zachowywać.
Należy pamiętać że prawidłowa aplikacja nie niszczy naszych naturalnych rzęs a one wymieniają się i tak co 7 tygodni dlatego zaleca się uzupełnić je po 3 tygodniach dla zachowania estetycznego wyglądu.
? Na wszystkie pytania postaram się odpowiedzieć pod wątkiem ❤️

Pytałam moją ginekolog właśnie o założenie rzęs w ciąży ,i co ?zdecydowanie odradziła.Informowała ,że może zdarzyć się po takim zabiegu infekcja lub jakieś zapalenie, które może źle wpłynąć na ciążę, a w jej wczesnym etapie może skończyć się poronieniem.Mówila ,że każda drobna infekcja może być bardzo niebezpieczna.Osobiście odpuściłam temat i zrezygnowałam z upiększania się w ten sposób na czas ciąży.

W ciąży każda infekcja jest niebezpieczna. Można ją złapać podczas przedłużania paznokci a nawet przebywania na basenie. Przy prawidłowym wykonaniu rzęs, wystąpienie infekcji jest znikome (może wystąpić ewentualna alergia co trzeba mieć na uwadze). Podczas aplikacji nie zostaje przerwana tkanka łączna a sprzęty są dezyfekowane. Osobiście nie słyszałam o żadnej infekcji spowodowanej przedłużaniem rzęs. 

Moja koleżanka robiła rzęsy w ciąży ok. 5mc i nic się jej nie działało i nawet długo jej siedziały tyle ze mówiła że strasznie długo musiała siedzieć i było jej niewygodnie. Ja nigdy nie przedłużałam rzęs i jakbym miała to robić to tylko gdzieś w połowie bo do 3mc balabym się a już w zaansowanej ciąży nie miałabym siły tyle siedzieć. 

Ja jestem zdania,że lepiej dmuchać na zimne i lepiej zrezygnować.Moja szwagierka niestety przez zapalenie oka poroniła w 12 tc. 

Nieszczęścia się zdarzają. Ale jakby człowiek miał dmuchać na zimne to juz nawet soczewek nie mógł by założyć, bo często podrażniają. Sami możemy się okaleczyc nożem przy gotowaniu tak jak pilnikiem przy robieniu paznokci. Nie przesiedzimy całej ciąży w jednym pokoju. 

MamaMałejMajki dokładnie! 

Jeśli ciąża nie jest zagrożona nie powinniśmy wszystkiego się bać. Szczerze mówiąc znam osoby które w ciąży jak by mogły to by leżały i się nie ruszały bo wszystko dziecku przecież szkodzi a sport to wog! �

Bez przesady,że dziecku wszystko szkodzi.Jesli nie ma przeciwwskazań w ciąży to aktywność fizyczna jest bardzo ważnym elementem.Ja tylko mam takie zdanie ,że z takich zabiegów kosmetycznych na początku ciąży zrezygnowałabym i szanuję odwrotne zdanie innych.Każdy robi jak uważa ;)

W sumie początek ciąży jest najważniejszy. Dużo osób jednak dowiaduje się o ciąży nawet w połowie 1 trymestru. Ja miałam miesiaczki co 2 miesiące. Z tym problemem poszłam do gin. a tu się okazalo że jednak  jestem w ciąży  mimo tych miesiączek. 

Zdarzają się takie przypadki.Moja sąsiadka też tak miała.

Ja już nie wiedziałam jak mam dni płodne wyliczać przez te wahania