Aplikacja Bobovita

Witajcie :heart:
Chciałabym sie was zapytać czy korzystacie z aplikacji Bobovuta, na której można popatrzeć przykładowe jadłospisy dla smyka, bądź etapy rozwoju dziecka oraz prowadzić swój własny dziennik smaków. Ja na dniach właśnie pobralam ta aplikacje i na chwilę obecna jestem z niej zadowolona. Jakie macie zdanie na temat takich “pomocników” dla mam. Aplikacja jest dostepna na telefony, laptopy oraz tablety.
A może znacie jakieś podobne aplikacje?

Nie wiedziałam o tej aplikacji. Aż zerknęłam na strone i zobaczyłam filmik jak to działa i powiem Ci że spodobało mi się to. Synek za bedzie miał 4 mies. A ja z rozszerzania diety jestem zielona a tam fajne pomocne jadłospisy i co może w tym wieku dziecko jeść, pić. Założe sobie. Xaniab a Ty masz tam konto, i jak Ci się z niego korzysta?

Zainstalowałam ale przeczytałam opinie i dużo osób pisze i chwali aplikacje z Nestle zdrowy start w przyszłość. Że niby o wiele bardziej pomocne i w bobovicie podobno nie ma jadłospisu dla dzieci z alergiami a w nestle jest. Chyba Bobovite odinstaluje i zainstaluje Nestle

Hmm ale się tu rozpisujw :stuck_out_tongue: zainstalowałam nestle. A tam pisze że wproeadzanie rozszerzonej diety od 6 miesiąca przed skonsultuj się z lekarzem… można tam zaakceptować że się skonsultowało ale jakoś dziwnie są podane te posiłki… w Bobovicie jasno i wyraźnie wypisane :slight_smile: więc jednak zostaje z bobovitą

Powiem Ci ze przede wszystkim mam tutaj ze soba wszytskie produkty dla Celi z bobovity tylko soczki bobofruta i nie wiedzialam jak pokolei je wprowadzac, tam sa nawet porady co do wprowadzania glutenu i zoltka dla smyka, wiec ja jestem zadowolona, oczywiscie nie podaje takich samych kaszek smakowych jak pisza, ale podobny mamy rozklad dnia od tyg co do zywienia Celi. I ona nie protestuje i ja jestem zadowolona, zaczelam tez prowadzic dziennik smakow aby wiedziec co po olei w kazym dniu zjadła

Ewa jak Twoj smyk nie ma alergii to nestle Ci aplikacja jest zbedna. Dla mnie bobovita jest przejrzysta i prosta

Dla mnie też Bobovita się wydaje bardziej przejrzysta więc przy niej zostane. Synek nie ma alergii więc nestle odinstalowałam już

Ja zainstalowałam jakiś czas temu aplikację bobovita jednak drażni mnie że nie ma tam fajnych przepisów tylko przy jadłospisie mamy słoiczki;/ wiem że dla nich to reklama ale mało pomocnicze jak dla mnie. Jedynie co to przypomina kiedy wprowadzić żółtko, gluten…

Korzystam z Nestle w której też mam informacje o glutenie, tłuszczu a dodatkowo ciekawe przepisy do których zerkam. Jedna rzecz mnie tylko rozdrażniła, nazwa “Nestle Zdrowy Start w Przyszłość” a wybierając sposób karmienia piersią w jadłospisie jest “Karmienie piersią lub mm” i automatycznie po 6 miesiącu tylko “mm”. Powinno być przynajmniej tak jak na początku, nib zdrowy start a po 6 miesiącu dają takie przyzwolenie matkom że mogą już odpuścić i podać mm.

Zainstalowałam miałam i skasowalam bo podobne jak i Agi wyżej nie jest ona na tyle dobra podczas korzystania nie sprawdzila się i u mnie. Obecnie nie korzystam z żadnych aplikacji …

Ja na razie nie chce zadnych zupek ani potrawek gotowac sama, wiec jak na rasie aplikacja przyda mi sie, i tak jak pisalam, mamy wszytskie produkty bobovity

Jeśli chodzi o aplikacje to muszę sprawdzić i porównać bo napewno jest to jakaś pomoc i ułatwienie. W gazetkach czasami pojawiają się przepisy ale to juz dla większych dzieci.
Ja planuje rozszerzać dietę maluszka po 5 miesiąca wiec mam jeszcze trochę czasu by się na to przygotować.

Ja po czwartym miesiącu chce małemu już próbować podawać marchewkę i jabłko… jak nie będzie chciał nie bede pchała na siłe… poczekam jeszcze miesiąc lub dwa jak bedzie to konieczne :slight_smile:

Syba ja rozszerzalam diete Celi przed 4 miesiacem, a dokladnie to tydzien przed jej miesiecznica, wprowadzilam wtedy pierwsza lyzeczke marchewke jednak podalam jej tylko jedna lyzeczke, zwiekszalm ilosc po 2 dniach

Xaniab i co jadła czy pluła?

Na początku niechętnie jadła to nawet maczałam jej w marchewce smoczek aby sobie tylko possala ale z czasem przyzwyczaiła się i zaczęła jeść

Będąc w ciąży uczestniczyłam w kilku warsztatach w tym takich, gdzie było promowane mleko enfamil i tam była też aplikacja dotycząca kroków milowych dziecka, jak i etapów rozwoju gdy było jeszcze w brzuszku. Zainstalowałam ją sobie, aczkolwiek ekscytacja tym tematem była dość krótkotrwała i tym samym aplikacja poszła w zapomnienie. Z Bobovity pewnie bym nie skorzystała gdyż już za dużo czasu minęło…i ten etap początkowego rozszerzania diety mamy już za sobą.

My akurat jestesmy na etapie rozszerzania diety, jednakcoraz mniej do aplikacji zagladam

Xaniab bo już Ci instynkt podpowiada. Najgorsze są początki i strach… a później już samo leci :slight_smile:

Dokladnie Ewa, w sumie i tak podglądam aplikacje aby wiedziec co moge zacząć malej wprowadzać