Karmiłam z antybiotykiem po porodzie – lekarz dobrał taki, który był bezpieczny przy KP. Też się bałam, ale wszystko było dobrze. Kupki się trochę zmieniały, ale to normalne. Jeśli lekarz mówi, że można, to raczej nie ma ryzyka. Pozniej dostalam tez inny antybiotyk ktorego wedlug interentu nie powinno sie przyjmowac przy KP ale lekarz powiedzial zeby karmic wiec karmilam.
Czyli co ketonal ok, ale jak dziecko od razu po wypici mleka ma rozwolnienie to nadal karmic? To raczej nie za.bardzo normalna reakcja na mleko matki…
Myślę że może tak być w reakcji na ketonal. Może to jednorazowa sytuacja
Zazwyczaj kupa po mleku matki jest wodnista. A jak nie karmiłas piersią to dawałam mm ? Może to reakcja po nim i jelita się czyszczą
A jaki antybiotyk na stan zapalny piersi?
Argumentom ?
Nie pomogę jaki antybiotyk brać, myślę że tu już lekarz musi zdecydować. Nie brałabym leków na receptę na własną rękę. Jedyne co można wziąć bez porady lekarskie to ibuprom albo paracetamol, powinno złagodzić stan zapalny.
Dokładnie, ja też bałabym się sama sobie dobierać antybiotyk bez konsultacji z lekarzem. Nie mam takich kompetencji, żeby wchodzić w rolę lekarza
Fakt tu potrzebny lekarz… on najlepiej dobierze dla Ciebie leki
Wiadomo, że samemu nawet nie kupisz antybiotyku. Myślałam, że stosowałyście przy zapaleniu piersi.
Pytanie czy potrzebny jest antybiotyk czy dam ibuprofen wystarczy bo ostatnio mi lekarz powiedział że paracetamol jest lekiem przeciwbólowym i przeciwgorączkowym ale nie jest PRZECIWZAPALNY
Tak, przeciwzapalny jest ibufprofen, to chyba jedna z większych różnic między paracetamolem a ibuprofenem
Ja się opierałam na zaleceniach położnej i nie wspiominała nic o antybiotyku. Chociaż wiem, że bywają takie zapalenia piersi, ze jest kn potrzebny.
Zależy jak Ci lekarz pozwoli i co pisze w przeciwwskazaniach leku.