Czy któraś z Was kupowała kiedyś alkomat?? Mój facet wspominał że chciałby dostać alkomat ale nie wiem jak się zabrać do szukania bo to kompletnie nie mój temat.
Moja mama tacie kuoowala. Taki jakiś zwykły. I dobry jest
Danka poszperaj w internecie, poczytaj opinie ![]()
Szperałam w necie i znalazłam dużo pozytywnych opinii o alkomatach alkohit.
Na innych forach polecają. Również jakieś testy w gazecie wygrał ale jeszcze do nich nie dotarłam ![]()
Mój facet ma alkohita a co do gazety to pewnie chodzi o ten ranking http://alkohit.pl/e/pl/aktualnosci/69/Test-alkomatow!.html tutaj wygrał model x60 dokładnie. My mamy x50, latwo się używa, pomiar trwa błyskawicznie, jeśli więcej niż 2-3 osoby będą używać to myślę ze warto się zdecydowac na model z lejkiem.
Majapp dzięki za artykuł. A jak z kalibracją tego alkohita??
Taki konkretny alkomat to koszt prawie około 2 tysiecy, bo to w parametrach podobny do tego uzywanego przez policję. Ma też wtedy atest, że pomiary sa miarodajne i nie oszukane. Mialam kiedys alkomat za 400 zeta i opinie mial super a różnica wachań wynosiła ponad pół promila;/
hahaha ja tam wolę nie pić niż kontrolować później czy mogę prowadzić
Ale słyszałam o tych alkomatach instalowanych w samochodach, które automatycznie blokują silnik jeśli zanotują stan nietrzeźwości.
Eleonorka- ale jak to działa? A jak jadą z nami osoby nadziabane, bo odwozimy z imprezy to jak? Bo to jednak wyziewy alkoholowe są;)
Ja znowu zawsze wole skontrolować, bo czasem lampka wina większa do obiadu może sie kiepsko rozlożyć, bo żoładek gorzej trawi i nie wiadomo, czy jest ok czy nie. Albo drink lub dwa ze znajomymi orzy filmie. Także uważam, że alkohol jest dla ludzi, ale wszystko z głową i orzede wszystkim jak nie jestesmy pewni to badajmy stan trzeźwości, bo czuc sie można dovrze, a jedbmnak procenty zostają. A nigdy nie chcialabym wsiąśc do auta pod jakimkolwiek wpływem.