Czy, u któryś z waszych niemowlaków miał powiekszone węzły chłonne przy dlugo utrzymującej się alergii skórnej?
Jezu nie, ale wysypki mamy od początku jesieni do końca wiosny. Czy trzymamy dietę bez jaj i mleka czy nie, to zawsze w okresie letnim przy eksponowaniu skóry na słońcu wszystko magicznie znika.
Węzły nie , ale podobnie jak u MamyMajki jak tylko zmieni się pora roku to jest dramat ze skórą . Obecnie ma rączki szorstkie jak papier ścierny
Mama Kinga a słyszałaś o tym, że to pasozyty powodują dolegliwości a nie alergia? Gdyby chodziło i mnie, to próbowałabym się odrobaczyć, ale dziecku nie każę pić ziół przez kilka tygodni czy brac leków..
U mojej córki suche uda, brzuch i plecy.
Olkowi wyszły poliki, uda i zgięcia łokci. Mm już nie podaje, a próbuję eliminować bmk w diecie i czekam na efekty
A może zmiana kosmetyków do ciała? Bądź też pylenie niektórych roślin może na to wpływać dziewczyny.
Mama Majki słyszałam o tym tylko u nas raczej to jest problem skórny typowo jak zmienia się pora roku to samo miałam z Natanem moim starszym i maluszek ma dokladnie to samo . Mam dziś szczepienia celowo nie posmaruje mu raczek i niżej zapytam lekarza co myśli na ten temat
Kinia używałam już przeróżnych kosmetyków mam w pogotowiu advantan ze sterydem jak już będzie mocna tragedia ale jeszcze się wstrzymuje i próbuje natłuszczać cały czas
Alergia może prowadzić do powiększenia węzłów chłonnych. Najlepiej skonsultować się z lekarzem.
Oczywiście konsultowaliśmy z alergologiem, chciałam wiedzieć czy ktoś tak miał rzeczywiście od alergii, zapalenia skóry i jak dlugo to trwało :)
tak u nas sprawdzane i kontrolowane było u pediatry i alergologa. Także jest to możliwe ;)
Zniknęły węzły czy już tak Wam się utrzymują?