Akcesoria

Mamusie szukam polecajek fajnych talerzyków, miseczek, kubeczków, bidonów itp ponieważ czeka nas rozszerzanie diety i nie wiem z jakich firma najlepiej się sprawdzają takie rzeczy.

Wszystkie chyba tutaj korzystamy z „ zastawy „ dla dzieci od Lovi i Canpol . W lupce jest masa wątków o RD na bieżąco tam dyskutujemy o nowinkach itp

4 polubienia

Przy pierwszym dziecku miałam zestawy z Canpol ale mocno się odbarwiały, teraz mam z Lovi które dostałam do testowania i jestem z nich bardzo zadowolona bo się nie odbarwiają. Za to dalej lubię bidony z Canpol babies

U nas te z Lovi sprawdzają się bardzo fajnie. Nie odbarwiają się, łatwe do umycia, fajna na start jest ta łyżeczka, taka bardziej płaska

U nas od samego początku rozszerzenia diety króluje Lovi, jeżeli chodzi o talerzyki, łyżeczki czy bidony. Nie odbarwiają się, są dobrej jakości, solidne, naprawdę polecam :slight_smile:

My tak samo Lovi <3 też na prawdę polecam

Ja akurat przy rozszerzaniu diety korzystalam z naczyń ikea - trwałe, nic się z nimi nie dzieje, można myć w zmywarce :blush:
Przy nastepnym dziecku pewnie zakupię łyżeczki lovi - wyglądają obiecująco, są płaskie i wąskie czyli mają cechy idealnej łyżeczki na start :grin: na pewno zakupię kubek treningowy lovi - to coś czego ni bylo na rynku kilka lat temu a czego szukałam przy RD.

Tak, kubek super się sprawdza i jest prosty w użyciu :sweat_smile:

Ja korzystalam z bbox przy pierwszej corce, ale dalam sie poniesc bo nie sa wart swojej ceny.
Mialysmy Canpol te plastikowe ale sie odbarwialy i corka przy RD rzucala talerzami :joy: pozniej postawilam na silikonowe podkladki :smiling_face::nerd_face:

W lovi talerzyki widzialam osobiscie sa super jakosci

My mielismy kubek treningowy z Doidy Cup, ale gorzej jej szło picie z takiego kubka niż po prostu ze zwykłego, otwartego kubka z Lovi (tego co był do zestawu talerzy). Także przy pierwszej córce ten treningowy się nie sprawdził, ciekawe jak będzie przy drugiej :slight_smile:

Polecam krzesełko ikea z nakładką silikonową i śliniaczki z rękawkami.
Z akcesoriów to Lovi ma całe zestawy naczyń, które są świetne i w dobrej cenie. Rownież mają pierwsze kubeczki i łyżeczki. Polecam.
Z innej firmy możesz zobaczyć Twist and Shake lub B.Box.

U mnie się jeszcze sprwdziła szklana tarka do owoców i warzyw, na której mogłam szybko zetrzeć kawałek i podać dziecku. Np wyjmowałam kawałek marchewki z rosołu albo tarłam jabłuszko czy gruszkę.

1 polubienie

Ooo też to miałam, ta tareczka jest super :grin:

A naczynia z ikei to mial moj starszak. Aktualnoe juz od roku je na szklanej zastawie ale oczywiscie z mitywami, mamy Stitcha itp

Zestaw do jedzenia talerzyk , łyżeczki itp to z lovi super jakosc , bidon z canpol tez polecam :slight_smile: jesli chodzi o smoczki i buteki to tylko Lovi

Lyzeczki z lovi sa swietne :slightly_smiling_face: fajnie wyprofilowane, miekkie i delikatne i maluch latwo sie nimi uczy jesc. Sprawdzily nam sie od poczatku rozszerzania diety :slight_smile: u nas w uzyciu od miesiaca :slight_smile: takze to na razie polecam a talerzykow i miseczek jeszcze nie mam, ale jakos wybitnie nie szukalam mam malutkie szklane swoje wiec na razie karmie z takich, puki maly nie siedzi i ja go karmie to nie mam problemu bo nie potlucze :slight_smile:

U nas bidon z Canpol córka załapała od razu, a kubek z obciążnikiem z lovi dopiero po bidonie :rofl: nie wiem czemu tak, działają na takich samych zasadach, ale jakoś tak wyszło, że bidon załapała prędzej :rofl:

My jesteśmy na początku więc na razie testujemy ale miseczki z Canpol są bardzo spoko, mi się mega też sprawdza z Babyono silikonowa z przyssawką i takim grzbietem wyższym na otarcie łyżeczki, śliniaki z lovi Canpol akuku, bidonu jeszcze nie używaliśmy ale mamy z Canpol tak samo jak pochyły kubeczek i kubek 360 z lovi, łyżeczki mamy te z Rossmann babydream ale ostatnio zakupiłam te zmieniające kolor z Canpol i córka bardzo lubi ta mała do samodzielnego jedzenia

Ja mam miseczki, talerzyki, sztućce i kubeczki z Canpolu. Rozszerzenie diety już niedługo, ale jakościowo wydają mi się naprawdę porządne ich produkty.