Mam też ten silikonowy pędzel , ale on tylko rozmaźguje mi a nie natluszcza.
O faktycznie. W ogóle wszelkie silikonowe sprzęty się u mnie sprawdzają. Szpatulki, pędzelki, forma do tarty.
Ile ja mam tych rupieci a większość leży. Taki z tych najczęściej używanych to praska do czosnku, spryskiwacz do oleju.. hmm i tak szpatułki silikonowe są świetne
Widziałam trik na silikonowy pędzelek, obcina się go do połowy . Obcięłam i rzeczywiście lepiej mi z takim Kristen krótszym włoskiem.
Oo tak też widziałam jak się przycina :)
Ja np takie rzeczy jak te silikonowe czy łyżki do patelek trzymam w ociekaczu z Ikea ;)
A ja właśnie niedawno kupiłam spryskiwacz do oleju oliwy i super się sprawdza jak cis piekę i spryskuje blachę lub gdy małej robię gofry czy coś w opiekaczu.
Mam spryskiwacz do oleju i taaak to świetna sprawa. Mam też kran z giętką bateria i super sprawa chociaż ja bardziej się jaram kranem z wodą pod ciśnieniem jak w gastronomii. Pracowałam i wiem jak to ułatwia zmywanie dużych garów czy ogólnie zabrudzen. Szybko i łatwo. Muszę tylko wiedzieć czy można to zamontować u mnie w domu
Nie wiem czy można to zaliczyć do akcesoriów, ale u mojego "teścia" w kuchni jest zamontowany głośnik na górze przy suficie i ma muzyczkę ( wieża jest w salonie) I powiem Wam że mega mi się siedzi u niego w kuchni i gotuje. Dostałam od męża taki przenośny glosnik i włączam sobie muzykę i zdecydowanie to poprawia mi nastrój nawet jak szoruje gary hahahahaha
Dziewczyny, a w czym trzymacie owoce ,warzywa ?
Ja mam tace z ikea bambusową , w sezonie dużą plastikową miche na owoce, ale nie wszystkie owoce czy warzywa mozna mieszać ze soba bo np szybciej dojrzewają wiec myślałam na jakimś piętrowym koszyczku o drobych oczkach.
W pepco kupilam tez super sprawe, pojemnik na folie z suwakiem zeby je ucinac. Musze go tylko powiesic na scianie !
Ooo niezły patent, koniec juz zrozerwaną wiecznie folią ![]()
![]()
Ja akurat trzymam w bambusowych miskach, ale jeżeli marzą Ci się takie dwupiętrowe, to mnóstwo widziałam kiedyś na Allegro ![]()
Wczoraj dopadłam w końcu ten kosz 🫨🫨
Faktycznie pięknie się prezentuje ! Byl jeden jedyny i miałam wenę żeby do pepco w koncu jechać , czułam że muszę tam jechać , ah ta kobieca intuicja ![]()
dziękuję Ci za polecajke ![]()
![]()