Akcesoria do kuchni i łazienki

Mam też ten silikonowy  pędzel , ale on tylko rozmaźguje mi  a nie natluszcza.

O faktycznie. W ogóle wszelkie silikonowe sprzęty się u mnie sprawdzają. Szpatulki, pędzelki, forma do tarty. 

Ile ja mam tych rupieci a większość leży. Taki z tych najczęściej używanych to praska do czosnku, spryskiwacz do oleju.. hmm i tak szpatułki silikonowe są świetne 

Widziałam trik na silikonowy pędzelek, obcina się go do połowy . Obcięłam i rzeczywiście lepiej mi z takim Kristen krótszym włoskiem.

Oo tak też  widziałam jak się przycina :)

Ja np takie rzeczy jak te silikonowe czy łyżki do patelek  trzymam w ociekaczu  z Ikea  ;) 

A ja właśnie niedawno kupiłam spryskiwacz do oleju oliwy i super się sprawdza jak cis piekę i spryskuje blachę lub gdy małej robię gofry czy coś w opiekaczu. 

Mam spryskiwacz do oleju i taaak to świetna sprawa. Mam też kran  z giętką bateria i super sprawa chociaż ja bardziej się jaram kranem z wodą pod ciśnieniem jak w gastronomii. Pracowałam i wiem jak to ułatwia zmywanie dużych garów czy ogólnie zabrudzen. Szybko i łatwo. Muszę tylko wiedzieć czy można to zamontować u mnie w domu

Nie wiem czy można to zaliczyć do akcesoriów, ale u mojego "teścia" w kuchni jest zamontowany głośnik na górze przy suficie i ma muzyczkę ( wieża jest w salonie) I powiem Wam że mega mi się siedzi u niego w kuchni i gotuje. Dostałam od męża taki przenośny glosnik i włączam sobie muzykę i zdecydowanie to poprawia mi nastrój nawet jak szoruje gary hahahahaha

Dziewczyny, a w czym trzymacie owoce ,warzywa ?
Ja mam tace z ikea bambusową , w sezonie dużą plastikową miche na owoce, ale nie wszystkie owoce czy warzywa mozna mieszać ze soba bo np szybciej dojrzewają wiec myślałam na jakimś piętrowym koszyczku o drobych oczkach.

Polecam z pepco. Dwupietrowy. Swietny.

1 polubienie

W pepco kupilam tez super sprawe, pojemnik na folie z suwakiem zeby je ucinac. Musze go tylko powiesic na scianie !

Ooo niezły patent, koniec juz zrozerwaną wiecznie folią :saluting_face::saluting_face:

Ja akurat trzymam w bambusowych miskach, ale jeżeli marzą Ci się takie dwupiętrowe, to mnóstwo widziałam kiedyś na Allegro :slight_smile:

Wczoraj dopadłam w końcu ten kosz 🫨🫨

Faktycznie pięknie się prezentuje ! Byl jeden jedyny i miałam wenę żeby do pepco w koncu jechać , czułam że muszę tam jechać , ah ta kobieca intuicja :smiley:

dziękuję Ci za polecajke :heart_hands::heart_hands:

1 polubienie

Nie wiem czemu ale nie zawsze od razu mogę załączyć foty :thinking::thinking: dopiero po czasie czy np jak teraz w odpowiedzi :roll_eyes::roll_eyes:

2 polubienia