Aborcja

For termination of pregnancy effectively buy Abortion Pill online . It ends pregnancy effectively till 9 weeks without having any complication on health or future pregnancy.

https://daynighthealthcare.com/product/abortion-kit

Dla mnie to dosyć trudne, jeśli są wskazania to chyba tak, ale na życzenie raczej nie akceptuje 

To temat trudny dla większości kobiet. Jeśli są wskazania medyczne, to każda z nas powinna podejmować decyzje zgodnie ze swoim sumieniem. Każda z nas powinna mieć możliwość dokonania takiej decyzji.

no to ciężki temat, i wiadomo każdy ma swoje zdanie na ten temat 

Są różne sytuacje w życiu ktoś z boku może nie wiedzieć dokładnie o co chodzi więc niech każda z nas robi co uważa, to jej sumienie. Ale uważam że powinna mieć taki wybór czy chce czy nie. 

Bardzo ciężki temat. A punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nikt nie powinien nikogo oceniać..

Ja nie oceniam.. to jest decyzja każdej kobiety i czasem i partnera jeśli żyją razem. Życie z chorym dzieckiem nie jest łatwe, prosić o pomoc, pieniądze i patrzeć na to cierpienie.. choć co ja o tym mogę wiedzieć. Nie mam takiej sytuacji ale z drugiej strony nam wyszło wysokie prawdopodobieństwo trisomii 21 (Zespół Downa) i nie zgodziłam się na amniopunkcje nawet. Ale każdy jest inny, każdy czuje co innego. Ja jedynie nie rozumiem kogoś kto się nie zabezpiecza a potem dziecko i co zrobić. Chociaż antykoncepcja też różnie.. czasem lepiej żeby niektórzy nie mieli dzieci. Ciężkie tematy, ciężkie decyzję. Moim zdaniem powinien być wybór. 

To musi być decyzja Kobiety

Również jestem za wolnym wyborem. I to nie tylko w przypadku choroby mamy lub dziecka. Są różne sytuacje życiowe w których może pojawić się konieczność dokonania aborcji. Nie są to nigdy proste decyzje, ale każda kobieta powinna mieć wybór. Też miałam wysokie ryzyko zespołu Downa i robiłam amniopunkcję. Szczerze mówiąc nie wiem co bym zrobiła, gdyby okazało się, że mam urodzić chore dziecko. Chyba wszystko zależy od stopnia zaawansowania wad. Niestety w Polsce ciężko o wsparcie w wychowaniu chorych dzieci.

Ja osobiście dokonałabym aborcji tylko w przypadku gdy moje życie byłoby zagrożone. Każda kobieta niech decyduje o sobie, byleby tylko aborcja nie była kolejna metoda antykoncepcji. 

Pomyślałam sobie, że przy dyskusji o eutanazji i o narządach można by odświeżyć też ten temat.
Jakie jest wasze zdanie?
Ja osobiście uważam, że kto nie chce niech nie robi, ale niech będzie legalna. Wiecie jak jest, na tyle siebie znamy na ile życie nas nauczyło. Nigdy nie wiemy jak się zachowamy w sytuacjach podbramkowych, dlatego jestem ostatnią do oceniania innych kobiet i do zakazywania aborcji, bo może przyjść moment kiedy ja będę myślała nad taką decyzją.

1 polubienie

Hmm to jest ciężki temat ogólnie

Ciężkie tematy :pleading_face:

No bardzo ciężkie :pleading_face::pleading_face::face_holding_back_tears: