Polecam na zaparcia herbatkę z kopru włoskiego - jeżeli dziecko nie chce go pić a skończyło 4 miesiące to z hipp są takie herbatki z dodatkiem jabłka - nie słodzone cukrem, mój maluszek pije aż się uszy mu trzęsą i zaparcia jak ręką odjął ![]()
Chyba za szybko się pochwaliłam jest kolejne zaparcie a karmie cały czas piersią mały je deserki z jabłka i marchewki … kupiłam cherbatkę i przepajam zobaczymy.
E.Machulak To Ty zjedz śliwki, albo coś z dużą ilością błonnika to i na dziecko zadziała ![]()
E.Machulak musisz Ty również jak karmisz piersią jeść coś co przeczyszcza
Pij Ty również herbatkę koperkową.
Jak nie pójdzie taka zaparzana herbatka z kopru (u nas tak było) to z Hipp jest taka po 4 miesiącu gotowa - jabłko i koper włoski - u nas chla to aż uszy się trzęsą ![]()
Dzięki dziewczyny skorzystam z waszych rad bo naprawdę już nie wiem co robić wczoraj tyle kupy zrobił oczywiście nie samoistnie lecz przy pomocy ze byłam w szoku a 2 dni nie robił. Może moje witaminy dla mam karmiących bo jem jabłka z owoców sama już nie wiem koper włoski pijemy ale sama też dziś wypije
E.Machulak a jakie przyjmujesz witaminy?
Bo ja na początku brałam Femibion i tylko mega zaparć się z nich dorobiłam, teraz przyjmuje Falvit i jest ok.
witaminer jest tańszy niż femibion a ma więcej składników
tylko trzeba kupić ten dla kobiet w ciąży i karmiących z dha
Vita-miner dla mam karmiących przyjmuje 1x dziennie … pije koperek mały tez choć nie chętnie zawsze to parę ml ale wczoraj zrobił samodzielnie kupkę co mnie cieszy choć bardzo ciężko mu to przyszło a pruta za to non stop może się coś unormuje wkoncu. Deser jabłko z marchewka musze chyba odstawić bo małego sypie na buzi po nim .
Dobrze że chociaż bączki puszcza, to też przynosi dużą ulgę dzidziusiom.
Trzeba liczyć, że z czasem się to unormuje.
E.Machulak u mnie jak synek nie robi kupki dłużej niż dzień bardzo pomagają soczki jabłkowe, ale tylko te 100% soki, nie jakaś chemia z syropem glukozowo-fruktozowym
Jak nie będziesz miała pomysłu to zawsze możesz sprobować ![]()
Dokładnie sok naprawdę 100% jabłkowy jest dobry na zaparcia.
W sumie u mnie nawet pomarańczowy wczoraj się sprawdził hehe. Mój synek został pod opieką mojej mamy, a my z mężem pojechaliśmy sobie na pizzę. Ona tam z nim byla, później go położyła spać i się dziwiła, że mały jeszcze nie śpi, a była 20:00, a on maksymalnie 19:30 już śpi :p… wróciliśmy z mężem do domu, wchodzę do pokoju i co czuję? Kupa
musiałam przebierać tak żeby się synek nie obudzil… Także soczek pomarańczowy też jest dobry, ale to już dla ciut starszych dzieci ![]()
hehe to mieliście fajny powrót z pizzy
taki smakowity ![]()
mój ostatnio spróbował śliwek hippa i momentalnie zapełnił pampra - więc u nas kolejna pozycja na liście anty-zaparciowej ![]()
Marta u nas tak działa jabłko. ![]()
U mnie jak maluchy zjedzą banana to taki klop twardy idzie jak u dorosłego:) I na dodatek zielony.A tak to po jabłku czy innych normalne kupy idą:)
bo banany tak działają i na starego i na młodego
dlatego rzadko sobie je kupuje bo potem sama ze sobą biegam i kombinuje ![]()
ostatnio zrobiłam Kacprowi kisiel z jagodami i po jagodach miał od razu kupkę
nawet lepiej zadziałało niż sliwki ![]()
jedliśmy deserek jagodowo jabłkowy z bobovity ale rowniez policzki sie zarumieniły wiec podejrzewam ze jabłko go uczula bądź sam kwas bo i po vit C równiez jest to samo jak jadł deserki marchew jabłko to samo sie robiło. 2x juz kupka sie pojawiła po piciu koperku
Sok hmmm boje sie tej reakcji na jabłko