80urodziny Babci

Dziewczyny liczę na waszą pomoc . Babcia mojego męża zaprosiła nas na 80 urodziny . No
I oczywiście problem co z prezentem ?
Pytaliśmy szwagierki i teściowej jakie mają w tym temacie pomysły ale one standardowo „ pieniądze w kopertę „ pytaliśmy ile dają żeby mieć jakieś rozeznanie ale oczywiście tajemnice z tego robią .

Dlatego zapytam tutaj bo wiem że coś mi podsunięcie . Babcia jest sama w sensie dziadek nie żyje . Mieszka w dużym domu ale defakto zajmuje jeden pokój i kuchnię . Jest raczej skromna . I zawsze jak ci dostanie to mówi „ ale po co wydajecie na mnie pieniedze „ :rofl:

Chciałabym „cos „ nie oklepanego , zeby sie ucieszyła a nie wrzuciła do szafy i nara .

Help !:crossed_fingers::crossed_fingers::crossed_fingers:

1 polubienie

Pytanie jak jesteś blisko ? Czy wiesz że ma jakąś potrzebę ubraniowa na przykład czapkę, szalik, sweter, spodnie, moja babcia ma 94 lata i ja jej kupuje nutridrinki, witaminy dla seniora czy ostatnio właśnie dostała pantofle ciepłe, sweter czy jakieś kosmetyki. Może lubi jakieś książki czytać albo krzyżówki rozwiązywać ?

1 polubienie

Bardzo blisko , tylko że to nie jest taka babcinka pamięta kobieta na chodzie tak fajnie wsuztsko ogarnia

Wow ciezki temat - ale mi znany bo ciagle mam ten problem z dziadkami meza. Finalnie juz dawno umowilismy sie ze nie kupujemy na urodziny im typowo prezentu ale zapraszamy gosci i to my przygotowujemy menu. Dziadkow to odciaza od pracy, ja sie ciesze ze wszystkim smakuje, a rodzina sie cieszy ze widza dziadkow w swietnej formie :heart_eyes: jednak to wazne zeby seniorom dac troche swiata i nie odcinac od relacji.
Wiec ja na Twoim miejscu bym zrobila tort i przepiekne mini porcje ( bo wiemy ze umiiiiisz :heart:)
Kto organizuje te urodziny ? Sama babcia meza ? Czy z kims ? Moze po prostu zaproponuj przylaczenie sie do organizacji w formie menu :heart:
Bo tak jak mowisz, dla seniorow prezenty sa troche… zbędne… liczy sie obecnosc i to ze beda mieli czym poczestowac

2 polubienia

Ja ostatnio babci kupowałam taki kosz :grin: ewentualnie no same miodki zależy też co babcia lubi, filiżanka z zaparzaczem…

1 polubienie

Lipa w tym temacie bo moja teściowa i jej brat wszystko opłacają bo urodziny są w lokalu

Ma
Uczulenie na miód :rofl:

Albo jakiś zestaw herbat smakowych ? Niektóre są piękne

2 polubienia

Moze jakis cieply szlafrok albo koc;)
Albo jakis bon do fryzjera babcie lubia sie jeszcze stroic :wink:

No tak, na to nie wpadłam bo dziadkowie meza maja dom i ABSOLUTNIE zadne cudze wypierdziane krzesla nie moga byc grane :rofl:
Przychodzi mi na mysl tylko obraz. Np z czasow kiedy babcia byla mlodsza :heart:
Na 50rocznice slubu moi dziadkowie dostali obraz z jakiejs uroczystosci gdzie byli piekni i mlodzi i to ich bardzo wzruszylo bo tacy przytuleni usmiechnieci i w ogole. Obraz byl czarno bialy utrzymany w klimacie :heart:

A moze drzewo genealogiczne :see_no_evil:

Jakby był dziadek to myślę że ucieszyłaby się ale on nie żyje ponad 20 lat a mimo tego ona jest zła nadal że go nie ma

No a obraz samej babci z mlodosci ?

A może wyjazd z wnukami na wycieczkę gdzie to było jej marzenie a nie spełnia go za mlodu jesli jest sprawna i chodzi ?
Wiesz człowiek jak juz ma swoje lata to chce zrobić to czego za młodu nie zdarzył… np wiem po swojej babci , chciala odwiedzić rodzinne strony , ale nie zdarzyłam jej zabrac bo odeszla ;(

1 polubienie

Obrus, ladny zestaw filizanek, zestaw herbat

@_MamaKinga_1 Babcie lubią torebki takie kosciolkowe, babcia chodzi dom kościoła ? Może taki kuferek skórzany :blush::blush::crazy_face:
Albo jakiś parasol porządny
Albo może taką kamizelkę wełnianą? Z wełny merinos.

Nie będę oryginalna, ale my naszej babci co roku dajemy właśnie taki zestaw prezentowy z różnymi herbatkami, jakieś czekoladki czy coś :face_with_peeking_eye::grinning: a z takich innych pomysłów to może Fotoksiążka i tam fotki rodziny, wnuków, czasów młodości? Z dziadkiem ? :wink:

1 polubienie

Fotoksiążka lub Personalizowany Album ale nie taki zwykły – zróbcie „drzewo genealogiczne” w formie zdjęć lub opowieść „80 lat Babci [Imię]”. Opiszcie zabawne historie pod zdjęciami.- i spędzenie wspolnego czasu z babcią

Ramka Cyfrowa jeśli babcia poradzi sobie z prostą technologią (lub wy ją ustawicie), możecie zdalnie przesyłać jej nowe zdjęcia wnuków i prawnuków bezpośrednio na ekran ramki.

Pudełko “80 powodów, za które Cię kochamy”

Voucher na wspólną kolację lub wyjście do cukierni lub i inne ciekawe miejsce dla babci albo gdzieś pojechać na zwiedzanie

Sesja zdjęciowa z wnukami: Wynajmijcie fotografa na godzinę podczas przyjęcia urodzinowego. Babcia będzie miała profesjonalne, piękne zdjęcie z całą rodziną, które potem możecie poprawić. (pamiątka dla was dla dzieci i dla babci .

3 polubienia

Extra pomysły, fajne podpowiedzi też na Dzień Babci i Dziadka :heart: ta sesja zdjęciowa byłaby super pamiątka :smiling_face:

1 polubienie

Albo jakoś spersonalizowaną rzecz. Już nie chodzi mi o takie rzeczy oklepane typu kubek ze zdjęciem, ale na przykład Nancy robi bluzy albo na przykład fartuszki do kuchni z wyszywanymi rysunkami dzieciaków to jest bomba.
Lub zabrać babcię do jakieś restauracji.

No chyba że odkurzacz ten co sam jeździ bo to też i
Ułatwienie dla starszej osoby

1 polubienie