5 sposobów na ziemniaki dla niemowlaka

Ziemniak to bardzo popularne a jednocześnie niedoceniane warzywo w naszej kuchni. Poznaj zalety ziemniaków i garść prostych przepisów dla niemowlaków z ziemniakami w roli głównej.

Dziekuje :slight_smile: przyda sie

Super, na pewno zrobię zupkę krem :slight_smile:

Zupka zrobiona, córa pojedzona :wink:

Rewelacyjny artykuł na pewno coś spróbujemy

Moja córka uwielbia ziemniaki, najlepiej puree, gotowane z masełkiem lub zupkę krem. Ja sama też zresztą ubóstwiam ziemniaka :slight_smile:

Super artykuł, cieszę się, że na niego trafiłam. Moja 9-cio miesięczna córcia je niewiele, tylko pierś, trochę kaszek, chrupki, skórka chleba, gruszka, jabłko. Naj chętniej żyła by na samej piersi :frowning:
Jutro spróbuję ziemniaczka. :slight_smile:

Ja zupę krem ziemniaczany robię bardzo często - mówię na nią ziemniaczana i gotuję dla całej rodziny . z tym że ja gotuje normalny rosołek potem jak mięso już miękkawe to dodaję ziemniaki w kostkę i gotuje do miękkości. mięso wyciągam, pozostałość blenduje (miksuję na mus) . doprawiam solą i pieprzem. jeśli wzięlo się za mało ziemniaków i zupka jest wodnita to można zrobić zasmażkę. dla lepszego smaku można przesmażyć w kosteczkę kiełbasę i dodac do zupy, dla jeszcze lepszeg smaku warto do mięsa dodac kość wędzoną lub kawałeczek szynki wędzonej przesmażonej w kostkę…

ale to już taka wersja dla starszych dzieci ;)) my uwielbiamy tą zupę. zawsze robię ją i do niej placki ziemniaczane - obiad jak się patrzy ;))))a córka je ja z pokruszonym chlebkiem ;)) zajada się nią ino tak…

Ostatnio przy miksowaniu dodałam sporo natki pietruszki i wyszła taka zielonkawa trochę a córka do mnie- i ja mam jeść taka zieloną zupę?? ;))) mądrala mała, nic przemycić się nie da :wink:

Wlasnie moj maz kiedys mi mowil zebym.zblendowala ziemniaczka ugotowanego z woda przygotowana a czasem dodalam lekko maselka i bylo pyszne i synek ladnie to jadl;-) fajny artykul bo mozna tez na inne sposoby;) i cos swojego zrobionego w domu a nie tylko te sloiczki kupne. Ale dodawałam mm…nie pomyslalam;-) dobrze wiedzieć jak bede miala drugie;)

Ewcia88 my też lubimy ziemniaczaną na rosole, zmiksowana z dodatkiem boczusiu z cebulką z patelni mmmmmm namówiłaś mnie

Mmm kusicie tą zupką :wink:

My uwielbiamy pieczone ziemniaki, my akurat robimy z mikrofali:-)

Ewcia, to idealny sposób podania dla mojej córy. Ona w ogóle lubi ziemniaki w każdej postaci. Takie ugotowane w mundurkach z masełkiem smakują jeszcze lepiej.
Konwalijka, pieczone ziemniaki z mikrofali? Powiem szczerze, że nie mogę sobie wyobrazić tego, by były smaczne. Ale rozumiem, że jakaś funkcja grilla, czy coś w tym stylu?

Super pomysły, mój synek uwielbia jeść ziemniaki w każdej postaci, chociaż takiej zupki jeszcze nie próbowaliśmy, muszę mu kiedyś zrobić :slight_smile:
Z mikrofali też jeszcze nigdy nie robiłam, nawet bym na to nie wpadła:)

czy kupujecie ziemniaki ekologiczne czy zwykłe w sklepie?

napewno wyprubuje cos