Ziemniak to bardzo popularne a jednocześnie niedoceniane warzywo w naszej kuchni. Poznaj zalety ziemniaków i garść prostych przepisów dla niemowlaków z ziemniakami w roli głównej.
Dziekuje przyda sie
Super, na pewno zrobię zupkę krem
Zupka zrobiona, córa pojedzona
Rewelacyjny artykuł na pewno coś spróbujemy
Moja córka uwielbia ziemniaki, najlepiej puree, gotowane z masełkiem lub zupkę krem. Ja sama też zresztą ubóstwiam ziemniaka
Super artykuł, cieszę się, że na niego trafiłam. Moja 9-cio miesięczna córcia je niewiele, tylko pierś, trochę kaszek, chrupki, skórka chleba, gruszka, jabłko. Naj chętniej żyła by na samej piersi
Jutro spróbuję ziemniaczka.
Ja zupę krem ziemniaczany robię bardzo często - mówię na nią ziemniaczana i gotuję dla całej rodziny . z tym że ja gotuje normalny rosołek potem jak mięso już miękkawe to dodaję ziemniaki w kostkę i gotuje do miękkości. mięso wyciągam, pozostałość blenduje (miksuję na mus) . doprawiam solą i pieprzem. jeśli wzięlo się za mało ziemniaków i zupka jest wodnita to można zrobić zasmażkę. dla lepszego smaku można przesmażyć w kosteczkę kiełbasę i dodac do zupy, dla jeszcze lepszeg smaku warto do mięsa dodac kość wędzoną lub kawałeczek szynki wędzonej przesmażonej w kostkę…
ale to już taka wersja dla starszych dzieci ;)) my uwielbiamy tą zupę. zawsze robię ją i do niej placki ziemniaczane - obiad jak się patrzy ;))))a córka je ja z pokruszonym chlebkiem ;)) zajada się nią ino tak…
Ostatnio przy miksowaniu dodałam sporo natki pietruszki i wyszła taka zielonkawa trochę a córka do mnie- i ja mam jeść taka zieloną zupę?? ;))) mądrala mała, nic przemycić się nie da
Wlasnie moj maz kiedys mi mowil zebym.zblendowala ziemniaczka ugotowanego z woda przygotowana a czasem dodalam lekko maselka i bylo pyszne i synek ladnie to jadl;-) fajny artykul bo mozna tez na inne sposoby;) i cos swojego zrobionego w domu a nie tylko te sloiczki kupne. Ale dodawałam mm…nie pomyslalam;-) dobrze wiedzieć jak bede miala drugie;)
Ewcia88 my też lubimy ziemniaczaną na rosole, zmiksowana z dodatkiem boczusiu z cebulką z patelni mmmmmm namówiłaś mnie
Mmm kusicie tą zupką
My uwielbiamy pieczone ziemniaki, my akurat robimy z mikrofali:-)
Ewcia, to idealny sposób podania dla mojej córy. Ona w ogóle lubi ziemniaki w każdej postaci. Takie ugotowane w mundurkach z masełkiem smakują jeszcze lepiej.
Konwalijka, pieczone ziemniaki z mikrofali? Powiem szczerze, że nie mogę sobie wyobrazić tego, by były smaczne. Ale rozumiem, że jakaś funkcja grilla, czy coś w tym stylu?
Super pomysły, mój synek uwielbia jeść ziemniaki w każdej postaci, chociaż takiej zupki jeszcze nie próbowaliśmy, muszę mu kiedyś zrobić
Z mikrofali też jeszcze nigdy nie robiłam, nawet bym na to nie wpadła:)
czy kupujecie ziemniaki ekologiczne czy zwykłe w sklepie?
napewno wyprubuje cos