35 tc i fatalne samopoczucie

Przy takich małych dzieciach tak ;) nie można ich spuścić z oczu ;)

Tak ;) do dziecka to też wyróżnienie;) od kilku dni znów mają fazę, że ubierają się rowno - najpierw każdy majtki, potem skarpetki, itd :D 

Noe mogę się doczekać powrotu do domu z maluszkiem. Córka mnie potrzebuje, widziałam ze musi się już przytulić, taka troszkę niepewna była jak mąż jej pokazał zdjęcie braciszka. chcialabym ją już wyściskać! opowiadała mężowi wieczorem ze chce mi pomagać we wszystkim, bie możemy się już doczekać z mężem, bo brakowało jej tego, byCIA odpowiedzialną :)

Mój 3latek bardzo lubi pomagać mi przy kąpieli brata ale przyznam , że wtedy muszę wycierac cała łazienkę;)

justys a to moja ma 5 lat, ale też lubi być pomocna i czasem mówi, że ona wykąpie brata :D także jak jej pozwoli on to go myje :) 

Susane a u Ciebie jak róznica wieku jest pomiędzy dziećmi  ?

Mój syn ma już 8 lat więc jeśli muszę iść do innego pomieszczenia a córeczka akurat jest trochę marudna to fajnie ją w tym czasie zabawia. Wstawia też mleko, czyta jej. Jak na swój wiek sporo pomaga i okazuje zainteresowanie. No i mam ten komfort, że już jest samodzielny, więc sam się umyje, ubierze i jak trzeba to zrobi jakieś proste sniadanie. Duża różnica wieku tez ma swoje uroki  ;) 

Każda różnica wieku ma swoje wady i zalety ;) przy wychowaniu dobrze jeżeli starsze rodzeństwo jest samodzielne ;)

nie ma chyba idealnej roznicy wieku, osobiscie uwazam np ze dziecko rok po roku to wcale nie jest taki  super pomysl - idzie sie zajechac

Ja miałam dwa lata różnicy między córka i synem. Było ok. Teraz będzie 7 i 5 lat i liczę, że też będzie ok ;) chociaż bardziej może pojawić się zazdrość.  No zobaczymy