3 miesięczne niemowlę rzuca się na piersi

moja córka podobne tez czasem łapczywie je i rzuca się na cyca przez to łapie powietrze i niekiedy w trakcie karmienia muszę ją wziąść do odbicia

Tez mam problem z nakarmieniem Jasia( 3 miesiące i 5 dni )
Na początku trzeciego miesiąca pediatra kazał ju dokarmiać małego bo wcześniej ledwo doszedł do wagi urodzeniowej a potem ciagle był w dolnej granicy przybierania na wadze. Także musiałam zaczac dokarmiać. Wtedy odetchnęłam z ulga bo byłam troche przybita ciągłym karmieniem, ciągłym płaczem i “uwiazaniem”. Ale od jakiegoś tygodnia moje nastawienie sie zmieniło. Zaczęłam dumac co zrobic zeby zwiekszyć laktacje. Ze moze mi sie uda nie dokarmiać. Na razie dzis 1 dzien. Pije dużo- ale wcEsnuej tez piłam, pije herbatke laktacyjna. Kupie tez piwo karmi;-)
Dzis jadł co 2 godziny, przystawilam do obu piersi, ok 15-20 minut każda. Raz zasypiał ciumkajac, raz niestety po jedzeniu płakał.:-/ wczoraj wieczorem ściągnęłam troche pokarmu, ale niestey z obi piersi jedynie 30 ml… Wiec po dzisiejszym karmieniu przed snem- dam mu jesCze te 30 ml zeby pospal troche nie obudził sie szybko na karmienie. Mam nadzieje ze bedzie spał jak zawsze - 19-2 rano… Sama nie wiem czy zbyt drastycznie nie odstawilam go od butelki z mm… Czy któraś z Was miała taki problem? Udało Wam sie przejść z butelki na pierś?

Agnieszka, wielu kolezankom tutaj udalo soe przestac dokarmiac i karmic tylko piersia, wiec sie nie poddawaj :slight_smile: to,ze odciagnelas tylko 30ml nie znaczy,ze tylko tyle bylo w piersiach :slight_smile: mi np.duzo nie schodzi przez laktator a jak maly ciagnie to szybciutko sie najada i wiecej nie chce, mimo,ze leci :wink: spokojniei, pij duzo tak jak mowisz, dostawiaj co troche i sie wyrowna i male sie przyzwyczai :slight_smile:

Ważne by dziecko czesto przystawiać do piersi to samo potem bedzie chciało jeść tylko z piersi a czas miedzy karmieniami będzie się wydłużał