Ja miałam alantan plus maść ta zieloną. Również skuteczna :) Ale najbardziej lubię bephanten :)
U nas na szkole rodzenia odradzali stososowanie pudru więc nawet nie kupowaliśmy w razie czego zawsze jest mąka ale też nie mieliśmy nigdy takiej sytuacji by była potrzebna
Mnie ogólnie nigdy nie przekonywał puder :) I nigdy nie używałam na pupę. Za to kupowałam go na lato ,bo córce strasznie pociły się stòpki nawet w lekkich sandałkach i używałam jako taki talk i było lepiej. Córka miała wtedy 3 latka.
Niby jeżeli pocą się stopy to jest niedobór witaminy D w organizmie
Serio pocenie się stóp wiąże się z brakiem witaminy D?
A u małych dzieci można sprawdzić poziom?
Ja zwykle słyszałam o ogólnym nadmiernym poceniu (głównie główka ,szyja) jak jest niedobór witaminy D :) U nas te pocenie było tylko w okresie letnim ,a witaminę D brała w dawkach zaleconych przez pediatrę :)
nie wiedziałam że brak witaminy d, wiąże się z poceniem :)
U syna cały czas pociły się stopy i lekarz zaleciła spr poziom witaminy D. Jednak później powiedział, że taki urok syna i powodem nie jest niedobór witaminy D bo był nawet trochę zawyzony
Tez. Jestem zaskoczona nie mialam pojecia ze takie poconie moze byc spowodowane niedoborem wit d ale jak to mowia człowiek uczy sie cale zycie fajnie ze lekarz wpadl na taki pomysl i zasugerowal aby sprawdzić
Serio ? Nie miałam o tym pojęcia bo nas taki problem nie dotyczył
Moi chłopcy niestety mają tendencje do pocenia się stop i rączek.. jednak może trzeba u młodszego zwiększyć dawkę.. niedługo wybieramy się na bilans
No u mnie córka też po prostu miała taką tendencję nie związaną z niedoborem witaminy D. Ale tylko jak była malutka ( w okresie letnim).
Również przy niedoborze żelaza, cukrzycy czy przy problemach z tarczycą również może wystąpić nadmierna potliwość.
Ja twz ostatnio mam problem ze zmozona potlowoscia myślicie ze to ma związek?
mamalaury nie wiem czy to tosamo ale ja po porodzie starsznie sie pociłam a mój pot był ciezki do zniesienia dla mnie ale odstawiłam kawe zaczełam wiecej pić bo pomyślałam że za dużo kawy;) właczyłam witamin + d3 o której zapominałam często i jakos teraz jest ok ;) nie wiem czy czegos brakowało czy hormony szalały ale teraz jest lepiej
jak będziemy na bilansie to muszę o tym wspomnieć... muszę na kartce pozapisywać o co mam się zapytać, bo później pozapominam.
Muszę się zgłosić do lekarza i zrobić badania i będziemy widzieć co dalej bo bardzo mnie to niepokoi
Ja idę we środę na bilans i muszę też zapisać na kartce kilka pytań bo z pewnością zapomnę..
Albo w notatniku na telefonie bo na pewno będziesz mieć przy sobie
Ja zawsze sobie mówię ,że po co mi karteczka przecież będę pamiętać i zawsze u jakiegokolwiek lekarza jestem to zawsze o czymś zapomnę :D
U mnie zawsze się tyle dzieje, że zawsze o czymś zapomnę niestety i póżniej jak analizuję, to mówię nie zapytałam się...