11 nietypowych zastosowań mleka mamy

Aniska, u mojej siostry mała taki rytuał ma, że kakao i do spanka :)

Moja trzy latka też długo miała kakao do spania na bank jak miała dwa lata to od tego czasu mleko lub kakao i do spania . Bo u nas do 1.5 roku było mm potem kakao jej nie smakowała,ale chyba od drugiego roku już je lubiła 

Na promce teraz jest w biedrze te kaszki nestle 

wiec wzięłam to kakao bo już kiedyś mieliśmy 

ale podawałam jako kaszkę do jedzenie nie do picia 

i wczoraj jej dałam to polowe wypiła ☺️

Dla mnie te kaszki z Nestle są słabe bo mają jednak cukier w składzie. Widziałam kaszki z o wiele lepszym składem i również smakowe 

Maziulek to właśnie ta była.

Dziewczyny ogólnie na drugi dzień sprawdziłam ten skład bo mi to spokoju nie dało i byłam w szoku, że cukier jest :O ja myślałam, że w tych kaszkach to absolutnie cukru dodanego nie może być a tu takie coś. I uznałam, że to o ten cukier właśnie chodzi i dlatego po 12 mcu. 

No a faktycznie zaleca się dzieciom karob zamiast kakao do roku bodajże.

Ja starszemu synkowi właśnie karob dodawałam do placuszków czy babeczek. A kakao dostał dopiero po roku, może 1,5 miał bo to babcia wcisła jak do pracy już chodziłam. Oczywiście naturalne. I tak co jakiś czas dostaje. Jest faza, że dziennie chce a jest i tak, że przez tydzień się nie upomina, my mu nie wciskamy na siłę, sam zawsze mówi. I najczęściej właśnie babcia ma zrobić :D Ona mu tam jeszcze miodku doda :D 

Wkurza mnie to ze produkty dedykowanie dla dzieci a skłaD maja tragiczny /: 

No powiem Wam,że te z Nestle mają niestety cukier skład opłakany. Są teraz nowe takie zielone i niby bez cukru,ale jest maltodekstryna czyli też słodzidło. Ja wczoraj kupiłam z Bobovity smakowa i sklad super. Oczywiście ta jest z mlekiem modyfikowanym,ale nie ma cukru. Są trzy smaki i jeden miał maltodekstrynę chyba lub inne słodzidlo,więc też trzeba czytać skład. Nie pamiętam, która ale jedna była gorsza składem 

Chyba jw gdzieś widziałam 

małe moja to tak zadko je kaszkę teraz 

mnie pogardzi bo zje ale częściej z nami je śniadanie :) 

Kasia masz racje niby dla dzieci promowanie ze bez cukru ale ile mogą i gdzie mogą to go dodają

Smutne to jest :( 

bo Jednak ludzie cenią sobie wygodę po ti są te kaszki słoiczki i danonki 

zeby nie siedzieć w garach i gotować dla dziecka który to i tak zuci Na podłogę 

mam nadzieje ze przy dwójce będzie lepiej bo jak tylko dla córki coś robiłam to 80% tego szło do kosza i soe poddałam 

Kasia no najbardziej wkurzające jest to, że właśnie narobisz się, a chwila moment bach na ziemi :D ja czasem myślałam, że oszaleje jak coś długo robiłam, a ona nawet ruszyć nie chciała ;/ 

przyznam, że przy drugim dziecku częściej korzystam z gotowców typu słoiczki, kaszki, tubki. Przy córce długo długo robiłam większość sama 

To u mnie na odwrót hehe 

przy pierwszej to tak czasu nie było zawsze w biegu tu tam wiec słoiczki tubki zawsze tego pełno mamy w domu 

teraz z termomixem myśle ze więcej będę gotować dla dwóch :D

U nas jeszcze trochę i będziemy rozszerzać dietę. Na chwilę obecną mam plan,że ja będę robić słoiczki i wszystko gotować . Jak wyjdzie w praniu zobaczymy

Moja ma teraz fazę ze nie chce tubek tylko serki ny chciała jeść 

jupilam pojemniczki takie podobne małe plastikowe i przeleje tubkę do tego ciekawe czy się kapnie. 😀😂

Kasia to jednak stanęło na thermo? :D

Ja właśnie przy pierwszym miałam kilka słoiczków, sama kupiłam 2 a kilka dostałam od koleżanek. Kaszkę też wtedy dostałam ale syn w ogóle takich nie tolerował.

Przy drugim jak na razie wszystko sama robię, jedynie te 2 kaszki mam w domu, z nestle i bobovity co dostałam ale ta z nestle już będzie dojedzona przeze mnie ze względu na ten skład a tą z bobovity pewnie zużyję. Ona właśnie też jest mleczno-ryżowa. Ale niby po 4 mu. To ta darmowa, którą wysyłają jako paczka powitalna.

Mazia czyli u ciebie odwrotnie niz u Ewci z tymi gotowcami myslalam ze przy 2 dziecku to wlasnie bardziej wszystko samemu  ;)

samej mi szkoda tyle kasy na termo:( chodź bardzo go chce

ale mydle ze z tego lidlowskiego tez bede zadowolona 

tam nie ma abonamentu rocznego :L 

i kosztuje 1/3 ceny 

Kasia ja mam tego lidlomixa i jestem zadowolona chodź teraz stoi i się kurzy 🤪

Dziewczyny ja to na raty sobie wzięłam Termomixa. ;) Szczerze przyznam BAJKA. 

Jakie są opinie Lidlomixa nie mam pojęcia. Aczkolwiek tak jak mówicie 1/3ceny. To może spoko.:)

Buziaki;*

MałaZołza, mój tych z Bobovity praktycznie nie chce jeść. Raz przez przypadek kupiłam z cukrem z składzie, dopiero jak przyszła to zauważyłam. Chciałam ją zjeść, ale się nie dało, dla mnie była ohydna. W ogóle za kaszkami nie przepada. Kupuję mu kaszki BIO Hipp, albo Helpa, z tym że Helpa to raczej dodaję do zupek. Ostatnio kupiłam Helpę z prosem i komosą ryżową, to była jakaś gorzka, więc szła do obiadków. Najlepiej idą te z Hipp.