Zestaw startowy do hybryd

Ja nie mam nawet czasu żeby pomalować zwykłym lakierem hehe. Mam zestaw do hybrydy z neonail i jestem zadowolona . Teraz wyszly jeszcze te lakiery bez bazy i topu więc już w ogóle szybko się robi. 

Martyna super takie paznokcie lubię takie naturalne i ten kształt ❤

Paznokcie są moje, tylko nakładam zel bo by mi się połamały;))  ostatnio trafiłam na promocję i kupiłam i jest super ;))

Martyna ja nakładasz ten zel, szczerze nie pracowałam na takim nigdy. 

U mnie problem z płytka jak długie to się łamią mimo że mam hybryde może wtedy by się nie łamały. Kupiłaś w jakieś drogerii? 

Martyna mam i tez polecam ☺ chodz na dzień dzisiejszy nie używam po porodzie znów zacznę robić 

Martyna i do tego normalny top od zestawu z hybryd? 

zamówiłam Na HOREX .  Teraz w maju była jakaś promka do -50% 

Tak używam Primera żeby ten zel się lepiej trzymal. 2 warstwie żelu, poluje,  odtłuszczam i kładę top :)) czasowo wychodzi tak jak by się hybrydę robiło. 

Mi też z hybryda paznokcie się łamały. 

Zel nakładam takim pędzelkiem cienkim do żelu. Fajnie się nakłada, bo konsystencja tego żelu jest super 

Jaka jest cena takiego zestawu gdybym chciała sobie sama zacząć robić hybrydy? 

Martyna a czym ściągasz żele, acetonem? 

Mama_coreczki zależy od firmy, taki podstawowy zestaw z Semilaca można kupić już za 99 złotych. 

to nie drogo jak za 100zł można już kupić

Kverve nie, piłuje pilniczkiem, a później tym bloczkiem żeby płytki nie uszkodzić. Jak będę robić to zrobię zdjęcie płytki. Bo jestem w szoku że tak super wygląda;)) pp takim piłowaniu. 

Też mam ten mały zestaw z semilac. Kilka lat temu go kupiłam.  Mam ten..

Kilka miesięcy temu na ślub, to paznokcie robiłam i kosmetyki 😁 to płaciłam za żele 120zl . Za uzupełnienie 85zl :))

Martyna a właśnie takie piłowanie nie uszkadza Ci bardziej? Bo moje paznokcie ponpilownaiu są jak papier.. 

No właśnie nie.. 

Ma początku pilniczkiem a jak już widzę że jest paznokiec, to tym bloczkiem. 

Jak chodziłam do kosmetyki to też paznokcie miałam jak papier tylko ze ona to fryzarka ściągała zel ;)) 

Martyna to może spróbuje i ja :) 

No spróbuj;)) 

Pewnie ze jak zetrzesz do odpowiedniego momentu pilniczkiem to będzie wszystko ok później wiadomo ze boczkiem  ☺

Może być tak że masz uczulenie i ci same zejdą paznokcie... ja mam tak z semilac, kupuje lakier i po 2 dniach odchodzą płatami...

Dla porównania jakiś syf z biedrony trzyma się 2 tyg:| 

Mi wgl same hybrydy krótko trzymają... 

ja robiłam sama hybrydy ale po czasie wyszło ze nie umiem zmatowic płytki i wszystko odpadało...teraz juz chodze do kosmetyczki na zele

Martyna0402 też zaleY corobisz w domu  ja np jak mam hybrydy tydzień to dużo bo sprzątanie pranie mycie. 

Koleżanka nie robi nic w domu i ma hybrydy 3 tyg...

Anabanana nie sądzę, żeby to było uczulenie. Bo niektóre kolory z Semilaca faktycznie mogę zdjąć tak jak piszesz płatami, a inne z tej firmy bardzo ciężko acetonem odmoczyc nawet. Nie wiem od czego to zależy.