Ja podczas drugiej ciazy 2 razy lekarz przepisał mi monural i pomógł. Zdziwiłam się kiedy zobaczyłam tylko 1 saszetkę w opakowaniu.
Nie martw się bo ten lek dziecku nie zaszkodzi , a Tobie pomoże;)
Witaj na forum #teamLOVI!
Ja podczas drugiej ciazy 2 razy lekarz przepisał mi monural i pomógł. Zdziwiłam się kiedy zobaczyłam tylko 1 saszetkę w opakowaniu.
Nie martw się bo ten lek dziecku nie zaszkodzi , a Tobie pomoże;)
Ja mam 2 saszetki. Drugą muszę po 2 dniach wypić. Ogólnie brzuch mnie po nim trochę boli i mieli mi się w nim. Mam nadzieję ,że to chwilowe. Kupiłam sobie lactibios Femina ,żeby jakoś osłonić ten brzuch.
Może wypij napar z suszonej żurawiny. Pomaga przy infekcji dróg moczowych. Ja zaparzalam duża ilość żurawiny i jadłam ją po wypiciu naparu. Tak bez niczego jest dla mnie za Słodka ale przy infekcjach dróg moczowych pomaga.
Oby Ci to szybko przeszło, stosuj się do zaleceń lekarza i zdrowiej :)
Ja mam doświadczenie z infekcjami intymnymi w ciąży, co chwilę nawroty i ciężkie do zwalczenia, większość ciąży na globulkach :/ a te też lubią chodzić w parze z infekcjami dróg moczowych, więc uważaj na siebie
anaaa ja znowu się zmagałam z infekcjami intymnymi od 30 tc, co wyleczyłam to za parę dni nawrót. I tak jak Ty już praktycznie do końca na globulkach :/ całe szczęście raz z porodem się to skończyło
To ja na szczęście tylko też miałam infekcje i globulki się już ten raz był uciążliwy więc jak miałyście praktycznie przez większość ciąży to mega współczuję.
Patrycja jak Twoja sytuacja?
Bardzo wam współczuje tych czestych infekcji :( nie dość, ze bolesne to jeszcze przecież powodują ogromny dyskomfort. Ja całe szczęście w żadnej ciąży nie miałam infekcji
Ola to ty miałaś szczęście, bo te infekcje trwały niedługo. Ja miałam od początku ciąży, to była przerwa 2 miesiące i od nowa infekcja :/ później w połowie drugiego trymestru gin już mi kazała po wykluczeniu brac 2 razy w tygodniu profilaktycznie globulki no i jakoś wytrwałam do końca bez infekcji, ale jakby nie patrzeć to cały czas miejscowo antybiotyk brałam.
Infekcje intymne raczej nie są dla mnie bolesne, ale upławy i swędzenie jest najgorsze :/
Ja dostałam infekcji przed samym porodem i nie zdążyłam wyleczyć.. mimo, że za bardzo jej nie odczuwałam to wyszła z wyników badań przez co prawdopodobnie miałam sporą opuchliznę i skomplikowane zszywanie..
Olaleksandra no u mnie już samopoczucie po antybiotyku lepiej i niby nie jest źle ,ale w nocy znów miałam sytuację ,że przez 40 minut nie mogłam nic zrobić a parcie było. Sama już nie wiem czy ten antybiotyk był konieczny czy to wina niskiego ułożenia dzidziusia. W czwartek wizyta wreszcie u mojego lekarza ,więc liczę ,że już będzie coś więcej wiadomo.
musisz o wszystkim powiedzieć lekarzowi na wizycie
Ja tez Jadłam żurawinę suszoną i popijałam woda , można tez w aptece kupić sok 100% żurawinowy , jest kwaśny , ale mój 4 latek dał radę go pic wiec nie ma tragedii xD
Mi w drugiej ciąży gin zalecił łykać wit C aby zakwaszać mocz i wtedy te bakterie się nie mnożą , ale po 3mc łykania brzuch mnie bolał i musiałam odstawić , wiec naturalne metody były najlepsze ;)
Mi po suszonej żurawinie ,którą kupiłam tak od siebie również wyniki się poprawiły. W jednym sklepie znalazłam też sok tłoczony z jabłek i żurawiny :)
Tak zgadzam się ,że witamina C pomaga :) Sama żurawina ma jej sporo w składzie.
Badanie ogólne nic nie wskazuje nie tak :). A że sytuacja się nie powtórzyła to tylko mocz do kontroli. Pytałam też lekarza ,czy magnez łykać wtedy może bym rozluźniła ogólnie mięśnie ,co może by pomogło bo mam wrażenie ,że przez spięte mięśnie mam nieco trudniej. Powiedział ,że jak najbardziej mogę brać ,bo magnez faktycznie może trochę rozluźnić te mięśnie.
Współczuję Wam tych infekcji, miałam tylko raz w życiu i doskonale wiem że to nic nie przyjemnego. W ciąży na szczęście mnie to ominęło. Piłam dużo wody z cytryną bo gdzieś wyczytałam że to zakwasza mocz dzięki czemu nie będzie bakterii. Może to pomogło a może po prostu nie mam skłonności do infekcji. Tak czy inaczej dużo wody warto pić, szczególnie w ciąży.
Witaminy brałyście dla kobiet w ciąży i dodatkowo witaminę C czy magnez ?
Ja biorę kompleks wit dla kobiet w ciąży, a w przypadku problemów ze snem/bólem nóg dodatkowo 2x po 1 tab magnezu. Wit c nigdy dodatkowo nie brałam, chyba ze byłam mocno przeziębiona - ald wtedy farmaceuta mi mniej więcej liczyła ile mogę wziąć na dobę
Brałam vitaminy i dodatkowo magnez nigdy nic więcej dodatkowo nie stosowalam
Witaminy dla kobiet w ciąży i dodatkowo witamina C jak dobrze pamietam 3 razy dziennie . Jeszcze z dodatkowych to było żelazo i więcej nic .
Ja od dziecka mam skłonność do infekcji pęcherza niestety i w ciążch mnie to nie ominęło ;( cud ze przy pierwszej nic się nie stało gorszego bo lekarz nie chciał mi tego leczyć bo uważał ze leków nie powinno się brać wogole a pomagać sobie domowymi sposobami .
Mój lekarz też uważał, że w ciąży nie powinno się brac żadnych lekarstw. Chyba, że była taka konieczność. Tak to piłam żelazo, zestaw witamin i kwas foliowy.
Raz w ciąży miałam infekcje i globulki brałam. Na szczęście szybko przeszło. Ale wiem, że tutaj niektóre dziewczyny na forum pisaly że globulki brały większość ciąży. Mega to musiało być uciążliwe
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.