To urządzenie do oczyszczania powietrza fachowo nazywa się ozonator. Ale jak dla mnie zbyt częste stosowanie też nie jest dobre bo jednak dziecko trochę tych alergenów powinno mieć
oczyszczacz powietrza też moze pomóc ale to juz droższy wydatek w porównaniu z oczyszczaczem powietrza
My mamy nawilżacz i też gdzieś czytałam, że nie powinno się łączyć oczyszczacza z nawilżaczem. Kiedyś myśleliśmy o oczyszczaczu ale jednak został sam nawilżasz w sypialni
hej, jak obiecałem tak odpisuje. Kupiłem nawilżacz z oczyszczaczem. Z 35-38% zmieniło się na 50-60% katar minał od razu. Młody budzi się raz albo wcale. Oczywiście jest i noc, że wstanie 15 razy bo tak ale to są wyjatki. Tak więc w moim przypadku pomógł nawilżacz i najdanie do pełna przed snem.
Ja używam oczyszczacz powietrza od 2 lat . I tu nie chodzi tylko o oczyszczanie tego co z zewnątrz ale nie uwierzylibyście co się dzieję w pomieszczeniu jak się smaży i gotuje.... wtedy oczyszczacz najbardziej wariuje . Dodatkowo mam mniej kurzu w domu bo to powietrze się mieli caly czas.
Ja mam w domu rekuperator, filtry wymieniam co 3 miesiące bo kurzu tyle że masakra
Przyczyną może być zbyt suche powietrze i co za tym idzie wysuszona śluzówka nosa. Polecam nawilżacz powietrza, a do noska młodego przed snem zaaplikować masło shea - nie głęboko, tylko tak delikatnie wewnątrz.
U nas też sie sprawdza nawilżacz powietrza. Udrożnia nosek i łagodzi suchy kaszel. Tym bardziej w zimę, w okresie grzewczym, kiedy te powietrze jest naprawdę suche..
Jeżeli nie mamy w domu nawilżacza to odważnie można powiesić na grzejniku mokry ręcznik. Dodatkowo dobrze jest wkropić na niego kilka kropli olejku eterycznego na przykład miętowego.
Mogłabym powiedzieć że nie wiem o co chodzi. Zima wilgotność powietrza u mnie wzrasta, szczególnie jak jest dużo opadów deszczu. Utrzymuje się poziom 75-85% i ciężko zbić nawet wietrzeniem i grzaniem (nieekonomiczna wersja w teorii, wegiel piec) natomiast latem spada przy otwartych oknach 24/7 do 60%. Jedynym źródłem wilgoci to akwarium. Mieszkanie małe i nie ciągnie z ziemi wilgoci bo jest na piętrze a nad nim strych. latem Orzech na dworze daje dużo chłodniejszego powietrza. Można jeszcze obniżyć wilgotność nie wydając na elektryczne osuszacze?
O kurczę może być ciezko
No my się budzimy z katarkiem ale jak wydmuchamy to reszta dnia jest ok.
Szanowna może to alergią? Używanie poduszki ?
Może właśnie ?
Szaniqu bez osuszacza to chyba ciężko zmniejszych tę wilgotność powietrza.