Zapalenie pęcherz

Ja polecam przejść się do lekarza. Miałam problem z nawracającym zapaleniem pęcherza, najpierw brałam ogólnodostępne leki, ale dopiero po jakimś leku od lekarza przeszło mi całkowicie i już od ładnych paru lat nie m z tym problemu.

A pijesz dużo wody?

Napar z suszonej żurawiny bardzo pomaga

witam zapalenie pęcherza pomoże wyleczyć urologa
leczono mnie na zapalenie pęcherza https://doctorpro.pl/lodz/services/urology/cystitis
jak leczycie tę chorobę?

Warto suplementowac się żurawiną jeżeli ma się skłonności. Ja przed ciążą używałam w momencie zapalenia urofuraginum lub zamienniki. Teraz na szczęście są już bez recepty. I trzeba pamiętać aby popić mlekiem. 

Ja kiedyś często miałam zapalenie pęcherza, ale teraz już dawno nie miałam. Raz pani doktor mi wypisała fajny lek, jedna tabletka i po sprawie. Jak ręką odjął. Monural czy jakoś tak. 

Ja brałam monural w ciąży i faktycznie jest skuteczny.

No jest! A najlepsze jest to że się bierze jeden raz i tyle :)

Ja przed ciążą miałam problemu z pęcherzem, ale jak wtedy piłam dużo wody, to już odeszło jak ręką odjął. 

Ja polecam dużo, dużo wody + sok z żurawiny 100% a do tego ginekolog mi poleciła Urolact

Ja muszę uważać na zimną podłogę. Nie wiem czemu tak zmarzną mi stopy to są problemy z pęcherzem. :/ 

Mnie też zimna podłoga nie służy, kiedyś miałam duży problem używałam nawet wkładek takich z apteki DOZ, były super, ale na szczęście już rzadko do nich wracam. 

Zawsze mam ze sobą furagine. Jak już dostane to jem.duzoo żurawiny, termofor i nasiadowka z majeranku :)

u nas na pierwszym miejscu furagina i tylko to 

Nie mam tak problemów z pęcherzem :) Ale fakt ,że bardzo dużo piję wody. 

W ciąży zajadałam się żurawiną :) 

Monural również musiałam brać w 3 ciąży i też mi pomógł niemal od razu :) 

Ogólnie dobrze mieć zawsze w apteczce na wyjazd furagine

Furagina plus herbatka z żurawiny. I cieply termofor na pęcherz;) zazwyczaj pęcherz mnie boli z przemarznięcia lub długiego trzymania moczu 

Furagina i konsultacja z fizjoterapeutką uroginekologiczną. Na szybką ulgę koktajl z pietruszki, natka, woda, sok z cytryny, cukier do smaku wszystko zblendować i wypić  ;)

Macie rację ale do tego wszystkiego pomocny jest też jogurt naturalny 

Kiedyś miałam częste, nawracające zapalenie pęcherza. Zawsze pomagała mi furagina. Tylko trzeba pamiętać żeby stosować tak jak w ulotce i do końca kuracji (zazwyczaj na drugi dzień już jest ulga ale trzeba dokończyć kurację, absolutnie nie przerywać). Teraz od kilku dobrych lat spokój, oby tak zostało.

Do furaginy można dodawać suplementację sokiem lub tabletkami z żurawiny i witaminę C.

Z dobrych preparatów z apteki polecę także Canephron.