Zamartwianie sie o wielkość brzucha w ciąży

ja się nie przejmowałam tym nigdy bo wielkość brzucha to pojęcie względne :) mi jedni mówią, że mam mały brzuch inny , że duży. Lekarz mnie też ostatnio nastraszył na wstępie, że brzuch mam bardzo mały i zdaje mu się, że macica jest za nisko. N USG juz to tak nie wyglądało, ale zestresował mnie. Potem stwierdził, że po prostu mam drobny brzuszek i dlatego miał takie wątpliwości 

Aniss najgorzej to tak jak Pani wspomniała, każdy i by zauważył, ale kolejka w sklepie rządzi się swoimi prawami i z reguły nie chcą widzieć ciążowego brzuska 😁

Każdy też ma inną figurę i inne ułożenie dziecka. 

tak udają że nie widza albo się odwracają 

Nie ma co- brzuszek brzuszkowi nierówny. Nie ważne co mówią inni. Jeśli lekarz mówi że jest dobrze to tylko się cieszyć:)

Ja z perspektywy 2 ciąż wiem że nie ma co sugerować się wielkością brzucha co do wagi i wielkości dziecka.  Jak dziewczyny piszą jak lekarz potwierdza że jest dobrze to ciesz się tym brzuszkiem bo jak pojawia się dziecko to go brakuje;)

Ja nie porównywałam bo mi na starcie doktor powiedział, że nie będę miała olbrzymiego brzucha więc w zupełności nie nastawiałam się. Każdy brzuszek jest inny i każdy ma inną historię. Ja miałam mały, a malutka bez problemu się rozwijała i wszystkie badania wychodziły w porządku. 

U każdej kobiety brzuszek ciążowy wygląda inaczej. Czasem jest bardzo duży a czasem nie widać go prawie wcale. I to wszystko jest normalne jeżeli dziecko rozwija się prawidłowo i stale przybiera na wadze. Nie mamy wpływu na budowę swojego ciała i na to jak ułoży się dziecko.

Tylko cieszyć się pięknymi chwilami ciąży jak jest ok;)

III trymestr. Z dnia na dzień już zauważam różnice w brzuszku. Cieszy mnie to przeogromnie, chyba na to czekałam od 4 miesiąca:)

W trzecim trymestrze brzuszek szybko się zmienia :)