Zadrapanie koło oka

U dzieci szybko wszytko się goi tylko lepiej dopilnować żeby bardziej nie drapało 

U nas córka nie raz była podrapana ale wszystko bardzo szybko się goi 

Syn miał niedawno przy oczku zadrapanie bo nasz pies tak na niego skoczył, że łapą przejechał. Na szczęście to było lekkie. W sumie nie wiem czym mama mu wtedy przemyła bo z mężem byliśmy w pracy. Ale to nie było takie do krwi. Zagoiło się ekspresowo.

Ewabrz zadrapania przez psa to trochę co innego bo jednak non stop łapki na ziemi pazurki po piachu na spacerach to łatwo o zaskarżenie. Więc dobrze że się u was szybko zagoiło 

Aneczka tak, dobrze, że nie było do krwi, tylko lekko przejechane. No ale mama panikowała, chyba nawet bardziej o to, że pies mógł mu w oko trafić niż o zakażenie...

Anita wszystko będzie dobrze te kremy nieraz mogą narobić więcej szkód niż pożytku ja jak byłam mała tez często mnie kot podrapal na twarzy i zawsze się goilo☺

Ewa nie dziwię się. Jednak babcie bardziej panikują że nie dopilnowały że zostawiliśmy pod ich opieką zaufaliśmy a tu coś dla dziecka się stało 

Moze poprostu sola fizjologiczna albo nie przemywac wcale mysle ze nawet lepiej żeby to przyschlo zrobił sie strupek i szybciej sie zagoi

Aneczka to zależy moja mama jest taka ze na trudno przewrócił się ☺ i nie ma wyrzutów sumienia ☺ i dobrze ☺

Jak niewielkie i czyste zadrapanie to samo się pewnie wygoi, ale nie wszystkie chcą się goić, może dojść do nadkażenia to wtedy trzeba pomyśleć o maści przyspieszającej gojenie, najlepiej po konsultacji z lekarzem. 

oj z tymi zadrapaniami to róznie bywa,jedne szybko sie goja a inne niestety nie i tu juz potrzebna pomoc.

Nati ale większość dziadków jednak się przejmuje 

i od razu komentarze na żarty, że rodzice biją