Hej jakie zabawy możecie polecić na urodziny 9 latka w domu dla 3-4 dzieci?
Może jakieś gry planszowe lub sprawnościowe? Zależy jak z ilością miejsca :) Jeśli jest możliwość wyjścia do ogrodu to fajnie tam zorganizować jakieś zabawy ruchowe.
Albo kalambury?
Zależy co też te dzieci lubią...
Przygotowanie slima,.do tego różne dodatku brokat, cekiny; jako wystarczy tylko klej i płyn z apteki za 2 zł
Przyczepianie na magnes ogona do rysunku jakiegoś zwierzaka. Rysunek przyczep na lodówce
Ewentualnie urodziny dla dziecka w sali zabaw
My kiedyś zorganizowaliśmy zabawę z zagadkami, pochowaliśmy w mieszkaniu w różne miejsca coś słodkiego i każde dziecko miało swoją zagadkę i musiało zgadnąć i odnaleźć słodycz.
Czworo 9-latków to ja bym "zostawiła w spokoju", zasadniczo sami powinni znaleźć sobie rozrywkę. Ewentualnie mieć w zapasie coś na eksperyment- np jak Zderia pisze slime czy inny kolorowy wulkan czy malowanie na mleku.
Do nas czasem w odwiedziny wpadają dzieciaki (syn już prawie 12-lat, ale też przychodzili, teraz do 8,5-letniej córki przychodzą koleżanki na "zlot czarownic") to zazwyczaj grają w planszówki, bawią się lego/ playmobil albo w chowanego (po mieszkaniu, zgroza!). I zazwyczaj proszą, żeby im nie przeszkadzać ze swoimi "dorosłymi" pomysłami ;P
Atrakcje takie jak zbijanie piniaty, balony z helem, tort,.
Dla 9 latków może gry na PS/ xboxie?
Pamiętam swoje i koleżanek urodziny i glownie chciałyśmy być same w pokoju i się bawić.
Ja synowi robiłam piniatę którą dzieciaki później rozwalały, samodzielne pieczenie pizzy, kalambury, robiliśmy glutki i inne eksperymenty, konkurencje sportowe jeśli dysponujesz sporym metrażem lub ogrodem.
Oj tak dziewczyny chyba maja racje inaczej zorganizować cos mniejszym dzieciom chętniej wydaje mi sie zainteresują i jest duzo opcji natomiast wiek 9 lat to mimo wszystko taki wiek pomiędzy moze byc tak ze czesc będzie chciała brać w tym udział czesc nie koniecznie i poczują sje nieswoja mysle ze dzieci w tej grupie wiekowej juz same znajda sobie fajne zajęcie na ten czas ewentualnie porozmawiaj z dzieckiem któremu organizujesz ta imprezke czy cos takiego w gre wchodzi i jak tak to jakiego typu atrakcje
Może karaoke ☺
A może jakiś animator, który by zabawił dzieci? Albo zrobić jakiś teatrzyk zabawny?
Monia animator fajny jak się robi przyjęcie na większej sali to fakt wtedy rodzice też mogą odpocząć ☺
Tort, babeczki, pizza, jakieś dekoracje. Dzieci będą się razem bawić, a jak im się zacznie nudzić to zrób im malowanie twarzy, wszystko można kupić na allegro. Do tego malowanie paznokci, robienie bransoletek z koralików. My cały rok męczyliśmy się na salach zabaw, dzieci po 3 imprezach nie chciały iść na więcej, bo wszędzie jest to samo, a panie animatorki "przeszkadzają im w zabawie"
https://www.nartywalpach.pl/5-pomyslow-na-jesienne-atrakcje-z-dzieckiem-w-warszawie/
Ogólnie sama Warszawa daje bardzo wiele możliwości :)
9 latki to już spore dzieciaki już same się zabawią
Też tak myślę :) być może nawet im na rękę będzie jeśli będą mogły same wymyślić zabawy :)
Też tak myślę, że świetnie sobie zorganizują czas:D
To już duże pannice 9 lat :) Najtrudniej chyba takim 5-6 latkom coś zorganizować
9 lat to juz spore dzieci wiec pomyslow zapewne one mialy by co nie miara, mysle ze podpowiedzialyby co by najbardziej ich ucieszylo;) zaleznie od zainteresowań;)
takie dziewczyny to mają już swoje zainteresowania tematy
Zdecydowanie :) to już taki wiek, że są prawie "dorosłe" :D mają już swoich idoli i swoje tematy
Moja 9 latka mówi ,że chce piniatę na 10 urodziny ,więc chyba im sprawia radość taka zabawa :) A tak muzyka , gry ;D Robienie pizzy myślę też nie głupie :) Aczkolwiek 9 latki faktycznie już same potrafią coś wymyślić :)